Şampiyonlar Ligi büyük kaos! İstanbul finali tehlikede

08.05.2021 - 00:14 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 00:24

İngiliz hükümetinin pandemi nedeniyle Türkiye’yi kırmızı listeye alması ve sert karantina kuralları, Manchester City ile Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi finalinin Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasını zora soktu. İşte detaylar…

Şampiyonlar Ligi büyük kaos! İstanbul finali tehlikede

Nazım Türknas / Volkan Yılmaz-AJANSSPOR

UEFA tarafından 2020'de İstanbul'da yapılacağı duyurulan Şampiyonlar Ligi finali pandemi nedeniyle geçen yıl Portekiz'e alınmış ve Türkiye bir yıl beklemek zorunda kalmıştı. Bu yıl 29 Mayıs'ta iki Premier Lig ekibi Manchester City ile Chelsea arasında yapılacak final için İstanbul'da hazırlıklar sürerken İngiltere'nin aldığı karar Türkiye'yi zora soktu.

 

İngiliz hükümeti Türkiye'yi kırmızı listeye aldı

İngilliz hükümeti,  pandemi nedeniyle Türkiye’yi 'kırmızı seyahat' listesine koydu. Bu durum hem UEFA hem de Şampiyonlar Ligi'ni kaosa sürükledi. Alınan karardan sonra  mevcut düzenlemelere göre, her iki kulübün oyuncuları İstanbul'dan döndüklerinde 10 gün karantinada kalmak zorunda kalacak. Yine 1 yıl ertelenen Euro 2020, 11 Haziran'da İtalya-Türkiye karşılaşması ile başlayacak. 10 gün karantina nedeniyle iki takımın Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen oyuncuları büyük sorun yaşayacak.

 

UEFA ne yapacak?

İki İngiliz takımının finale kalmasından sonra İngiltere'nin İstanbul'u değiştirmek için çalışmalara başladığı basına yansımıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yaptığı açıklamada Şampiyonlar Ligi finali için “Kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz. Bu maç 29 Mayıs’ta oynanacak” demişti.  

 

İngiltere’ye alınması sürpriz olmaz

UEFA Medya Sorumlusu Pedro Pinto da sosyal medya hesabından "Şampiyonlar Ligi finalinin Birleşik Krallık'ta olma ihtimaline dair İngiliz basınında spekülasyonlar görüyorum. UEFA'nın Finali İstanbul'dan alma planı olmadığını söyleyebilirim" açıklamasını yapmıştı. Ancak konuyla ilgili İngiliz tarafının yoğun baskısının sürdüğü öğrenildi. UEFA'dan finalin İstanbul'dan alınıp İngiltere'ye verilmesi kararı çıkmasının sürpriz olmadığı iddia ediliyor.

 

Rıdvan Dilmen'den imali mesaj

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen’in attığı bir tweet kafaları iyice karıştırdı. Dilmen resmi hesabından Nihat Özdemir’in sözlerine gönderme yaparak, “"Dilerim TFF Şampiyonlar ligi finalini izlemeye yurt dışına kuzu kuzu gitmez!!!" ifadelerini kullandı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler