Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arkasında! Markus Gisdol farkı

Furkan Sönmez
23.02.2024 - 22:39 | Son Güncellenme: 23.02.2024 - 23:14

Samsunspor, Markus Gisdol geldikten sonra Beşiktaş ve Trabzonspor'u puan olarak geçti. Kırmızı beyazlılar, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın arkasında yer aldı. Detaylar.

Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arkasında! Markus Gisdol farkı

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 27. haftasında Rizespor'u sahasında 3-0 mağlup eden Samsunspor, 54 yaşındaki Alman çalıştırıcı Markus Gisdol ile çıkışa geçti. Gisdol yönetiminde ligde 20 maçta görev aldı. 22 Ekim 2023 tarihinde Samsunspor ile ilk maçına çıkan Gisdol, 20 maçta 9 galibiyet aldı, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. Alman teknik direktör, 2-1 kaybettikleri Beşiktaş maçında ise kırmızı kart cezalısı olduğu için kulübede değildi. Alman çalıştırıcının yerine Erdinç Sözer kulübede yer aldı.

Beşiktaş ve Trabzonspor'u geçti, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arkasında

Markus Gisdol göreve gelmeden önce Samsunspor, Süper Lig'de ilk 7 haftada 1 beraberlik ve 6 yenilgi yaşayarak 1 puanla son sırada yer aldı. Gisdol geldikten sonra tam 32 puan toplayan Karadeniz temsilcisi, 20 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. Rakip kalelere 27 kez gol atan Samsunspor, kalesinde bu süreçte 22 gol gördü. Gisdol'un gelmesiyle birlikte, Ekim ayında bu yana ligde en çok puan toplayan 3. takım olan Samsunspor, Beşiktaş ve Trabzonspor'u geçmeyi başardı. Samsunspor'un önünde 43 puanla Fenerbahçe ve 47 puanla Galatasaray yer aldı.

Samsunspor iç sahada kazanıyor

Samsunspor, sahasında oynadığı son 6 lig maçının 5'ini kazandı. Bu süreçte sadece bir kez mağlup olan Samsunspor, Galatasaray'a 2-0 mağlup oldu. Samsunspor 5 galibiyeti şu takımlara karşı aldı; Fatih Karagümrük, Sivasspor, Kayserispor, Antalyaspor ve Rizespor. Bu süreçte rakiplerine 10 gol atan Samsunspor, sadece Galatasaray'dan 2 gol yedi ve kazandığı 5 maçta da kalesini gole kapadı.

Samsunspor taraftarından Rizespor maçına yoğun ilgi

Samsunspor, bugün sahasında konuk ettiği Rizespor'u; Rick van Drongelen, Carlo Holse ve Olivier Ntcham'ın kaydettiği gollerle 3-0 yendi. Karşılaşmayı ise 20.328 taraftar Samsun 19 Mayıs Stadyumu'ndan canlı izledi. Stadyumun kapasitesi ise 33.919 kişi.  

Rick van Drongelen'in kariyer sezonu

Sezon başında Bundesliga takımı Union Berlin'den 200 bin euro'luk bonservis bedeliyle kadroya katılan Hollandalı stoper Rick van Drongelen, Karadeniz ekibiyle kariyer sezonunu yaşıyor. Kariyerinde 2018-2019 sezonunda Hamburg formasıyla 2 gol atan van Drongelen, ilk kez 3 gol attığı sezonu yaşıyor. Samsunspor formasıyla bu sezon 23 maçta forma giyen ve 20 maçta ilk 11'de yer alan 25 yaşındaki savunmacı, 3 kez rakip fileleri havalandırdı ve kariyerinin en çok gol attığı sezon oldu. Hollandalı stoperin Samsunspor ile sözleşmesi 30 Haziran 2026'ya kadar devam edecek.

Rizespor'un galibiyet hasreti 5 maça çıktı

İlhan Palut'lu Rizespor, 25 Ocak'ta Trabzonspor'u 1-0 mağlup etmiş ve daha sonra çıktığı 4 maçta galip gelememişti. Samsunspor'a deplasmanda 3-0 mağlup olan Rizespor'un galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Bu süreçte; Fatih Karagümrük'e 4-0, Sivasspor'a 1-0, Fenerbahçe'ye 3-1 ve Samsunspor'a 3-0 mağlup olan İlhan Palut'un takımı, Konyaspor ile golsüz berabere kalmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler