Samsunspor'u pişman etti! Acun Ilıcalı "yapma abi" demişti...

Özgür Koç
14.02.2024 - 12:30 | Son Güncellenme: 14.02.2024 - 13:00

Samsunspor'un sezon başında Acun Ilıcalı ricası nedeniyle transferinden çekildiği Jaden Philogene, Hull City'nin dün oynadığı lig maçında bütün stadı ayağa kaldırdı. İşte detaylar...

Samsunspor'u pişman etti! Acun Ilıcalı "yapma abi" demişti...

AJANSSPOR - HABER

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekibi Hull City, 32. hafta karşılaşmasında deplasmanda Rotherham'ı 2-1 mağlup etti. Maça Hull City'nin 22 yaşındaki İngiliz kanat oyuncusu Jaden Philogene damga vurdu.

Çalımlarla savunmayı geçti, rabona vuruşu gol oldu

Hull City'nin sezon başında Premier Lig ekibi Aston Villa'dan 5.8 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Philogene, mücadelenin 71. dakikasında bütün stadı ayağa kaldırdı. 22 yaşındaki futbolcu Sotherham savunmasından kaptığı topta ceza sahasında rakiplerini peş peşe attığı çalımlarla ekarte ettikten sonra rabona vuruşuyla topu kaleye gönderdi. İngiliz kanat oyuncusunun vuruşunda top son anda rakip takım oyuncusuna çarptığı için gol kendi kalesine olarak istatistiklere geçti.  

Sosyal medyada TT oldu

Jaden Philogene'nin müthiş çalımların ardından yaptığı rabona vuruşu sosyal medyada en çok izlenen videlar arasına girdi. Taraftarlar genç futbolcu hakkında övgü dolu yorumlarda bulundu.

 

"Bu çok saçma"

Hull City Teknik Direktör Liam Rosenior, oyuncusunun golünü "Bu çok saçma" olarak değerlendirdi. 39 yaşındaki çalıştırıcı Jaden Philogene'nin performansıyla ilgili olarak "Jaden müthiş bir yeteneğe sahip ve bu uzun zamandır özlediğimiz bir şey. Oynadıkça daha iyi hale geleceğini düşünüyorum. Mesele sadece golü ya da sergilediği şov değil, takıma verdiği enerji seviyesi. Takım için çok çalışıyor. En iyi oyuncu olabileceğine dair gerçek bir inancı var.  Ancak bunu başırırsa bunun sebebi oyunu üzerinde çok çalışması olacak" ifadelerini kullandı.

 

Samsunspor başkanını pişman etti

Sezon başında transfer olduğu Hull City'de 18 maçta 7 gol ve 5 asistlik performansıyla bütün dikkatleri üzerine çeken Jaden Philogene, Süper Lig ekibi Samsunspor'u pişman etti. Yılport Samsunspor anlaşmaya vardığı Jaden Philogene'nin transferinden Hull City sahibi Acun Ilıcalı'nın ricası ile vazgeçmişti. Genç futbolcuyu Hull City kadrosuna katmıştı.

"Acun bana 'Abi yapma' dedi"

Başkanı Yüksel Yıldırım, Jaden Philogene ile yaptığı açıklamada , "Premier Lig'den 2 oyuncu ile anlaşmıştım ama Acun Ilıcalı aldı. Bana 'Abi yapma' dedi. Biz de o transferden çekildik." ifadelerini kullanmıştı. 

Acun Ilıcalı ise Hull City'ye bütün Türkiye'nin sahip çıktığını belirterek, "Samsunspor transfer yapacaktı, Yüksel başkanı aradım, dedi ki, 'Acun sonuna kadar destekliyoruz seni'. Başkanımız sağ olsun, yarın öbür gün onlar da bizden bir şey istese, biz de aynı şekilde yaklaşacağız." şeklinde konuşmuştu.

Güncel piyasa değeri 8 milyon Euro

Aston Villa altyapısından yetişen Jaden Philogene, Stoke City ve Cardiff'te kiralık olarak farma giydi. Hull City ile 2026 yılına kadar sözleşme imzalayan 22 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 8 milyon Euro. 

Senin için hazırladığımız haberler