Semih Özsoy kimdir, kaç yaşında? | Ne iş yapar?

29.05.2018 - 12:29 | Son Güncellenme: 13.06.2018 - 18:15

Semih Özsoy kimdir, kaç yaşında? | Ne iş yapar?

Semiz Özsoy kimdir, ne iş yapar?  Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ile Ali Koç başkanlık için yarışıyor. Ali Koç 'un başkan seçilmesi durumunda Semih Özsoy'un başkan yardımcısı olacağı iddia edildi. Peki, Semih Özsoy kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

 

Semih Özsoy kimdir, ne iş yapar?

Fenerbahçe'de başkan adayı Ali Koç'un başkan seçilmesi durumunda yardımcısının Semih Özsoy olacağı iddia edildi. Semih Özsoy Fenerbahçe'nin eski basketbol şube sorumlusu. Fenerbahçe Doğuş'un başına Obradovic'in getirilmesinde etkin rol oynamıştır.

 

Fenerbahçe'de Ali Koç o ismi sportif direktör yapacak

Ali Koç, başkan seçilmesi halinde futbol şubesinde radikal değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Koç’un ilk hamlesi, Avrupa’da tanınan ve güçlü ilişkileri olan bir sportif direktörü takımın başına getirmek olacak. Başkan adayı Koç’un, bugün anlaştığı kişiyi açıklaması bekleniyor.

Ali Koç’un ‘futbol aklı’ olacak ismin Fransız Damien Comolli olduğu öğrenildi. 49 yaşındaki futbol adamıyla anlaşmanın uzun süre önce sağlandığı, Comolli’nin çalışmalara çoktan başladığı kaydedildi. Damien Comolli, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin Kayserispor ile 3-3 berabere kaldığı maçı Ali Koç’la birlikte locadan takip etmişti. (Fanatik)

 

‘Türk futbolu değişmeli’

Damien Comolli Fransız olmasına rağmen ülkesinde sadece St.Etienne’de çalıştı. 2001-04 yılları arasında burada futbol direktörlüğü yaptı. 49 yaşındaki Fransız, 2005-08 seneleri arasında ise Tottenham’da aynı görevi üstlendi. Damien Comolli, 2010-11 sezonunda Liverpool’da takım menaceri olurken, ertesi sezon ise futbol direktörlüğüne getirildi. Oyuncu izleme konusunda uzman olan Comolli, daha önce Türk futboluyla alakalı olarak, “Felsefe tamamen değişmeli. Yıldız almak yerine kendi yıldızlarınızı geliştirmelisiniz” demişti.

 

Fenerbahçe hakkında kısa bilgi

Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır.[2] Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı 1998 yılından beri görevde bulunan Aziz Yıldırım, teknik direktörü ise Aykut Kocaman'dır.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

Takma adı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlar Kıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

 

Ali Koç'tan önemli açıklamalar

Biz bu sene Vardar'a elendikten sonra 10 ay için €16M ödeyerek panik transferleri yaptık. Neden elendikten sonra yapıyoruz? Taraftar ve kamuoyunun tepkisini engellemek için.

'Jansenn'i kiralamak için 7.2 milyon Euro'

Janssen'in kiralanması için Tottenham'a 5 milyon Euro ödendi. 2.2 milyon Euro da oyuncuya verildi. Bir oyuncuyu bir sezonluğuna kiralamak için 7.2 milyon Euro ödendi.

'Adam bir anda sportif direktör oldu'

Terraneo bize oyuncu satmaya geldi. Adam bir anda sportif direktör oldu. O bile şaşırdı. Terraneo gittikten sonra arkasından neler söylendi. Adam hala aylık 78 bin euro maaş alıyor Fenerbahçe'den. Terraneo diye bir adam. Adam bize oyuncu satmaya geldi kendini sportif direktör olarak buldu. Birkaç ay önce WBA ile imzaladı. Siz niye hala bu adama ayda 78 bin euro maaş veriyorsunuz? WBA'ya gitti, o zamana kadar maaş alıyordu.

'Basketbol etkilenmiyor mu bu işten?'

Camiayı ve taraftarı bölmekle suçlandık. Futboldaki başarısızlık da bize mal ediliyor. Basketbol etkilenmiyor mu bu işten? Ben buna üzülüyorum.

Semih Özsoy mazbata töreninde şu ifadeleri kullandı:

"Gurur ve onur verici, evimize döndük. Zor görevler bizi bekliyor. Arkadaşlarımızla üzerine katarak bir şeyler yapmak istiyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler