Sergen Yalçın'dan itiraf: "İsrailli futbolcu Jehezkel için siyasetten aradılar"

İsa Kethüda
27.02.2024 - 00:23 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 00:47

Bitexen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'de Galatasaray'a yenildikleri maç sonrası Sagiv Yehezkel hakkında açıklama yaptı. Detaylar.

Sergen Yalçın'dan itiraf: "İsrailli futbolcu Jehezkel için siyasetten aradılar"

AJANSSPOR-HABER

Bitexen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda 2-1 kaybettikleri Galatasaray maç sonrası kadro dışı bırakılan israilli futbolcu Sagiv Yehezkel'in durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçın, İsrailli futbolcuyu göndermeleri için siyasetten arandıklarını itiraf etti.

"Olaydan sonra oyuncuyu göndermemizle ilgili siyasetten de aradılar"

İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili mesaj veren Yehezkel'in ülke hassasiyetleri gereği kadro dışı kaldığını aktaran Yalçın, "Ülkemizin hassas noktalarına dokunan bir olay. Hoş karşılanacak bir olay değil. Olaydan sonra oyuncuyu göndermemizle ilgili siyasetten de aradılar. 

"Transferi de açıp yerine hiçbir oyuncu alamadık"

Antalyaspor olarak ülkemizin hassas noktalarına dokunduğu için oyuncumuzu gönderdik. Aslında en iyi oyuncumuzu gönderdik. Transferi de açıp yerine hiçbir oyuncu alamadık. Madem böyle oluyor bize yukarıdan yardım etmeleri lazımdı. 'En iyi oyuncunuzu gönderdik. Size yardım edelim de bir oyuncu alın. 

İlgini Çekebilir
Antalyaspor’dan Jehezkel itirafı! Tecrübesizlik…
Habere Git

"Antalyaspor olarak biz görevimizi yaptık ama sonucunda kenarsız oynuyoruz"

Takımınız eksik kaldı.' deselerdi daha güzel olurdu. Antalyaspor olarak görevimizi yaptık. Sonunda sağ kenar oyuncumuz yok. Bu bölüm bizi sıkıntıya sokuyor. Antalyaspor olarak biz görevimizi yaptık ama sonucunda kenarsız oynuyoruz. O bölüm bizi sıkıntıya sokuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Boztepe: "Jehezkel sürecinde tecrübesiz açıklamalar yaptık"

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Sagiv Jehezkel sürecinde kendilerinin tecrübesizce açıklamalar yaptıklarını söyledi. Sagiv Jehezkel – Antalyaspor ve Eden Karzev- Başakşehir arasında yaşananların birbirine benzer olduğunu belirten Boztepe, İstanbul kulübünün daha profesyonelce hareket ettiğini söyledi. 

NTV'ye konuşan Boztepe, “Başakşehir Kulübü'nün açıklaması çok daha profesyonelce. ‘Oyuncunun yurtdışında oynamasının daha doğru olacağına karar verildi’ açıklamasını yaptılar. İki olay da birbiriyle aynı ama iki kulübün açıklaması farklı. Biz kurumsal hesabımızdan bu açıklamaları yaptığımız için konu buralara geldi” sözlerini kullandı.

Jehezkel FIFA’ya gitti

Antalyaspor ile yaşadığı sorun sebebiyle şikayetçi olan Sagiv Jehezkel, Sport 5’te yer alan habere göre Akdeniz ekibinin FIFA’ya şikayet etti. Kırmızı-Beyazlıların, sözleşmesinin devam etmesi gerekçesiyle antrenmana çıkması için davet gönderdiği İsrailli futbolcu, avukatları Roi Rosen ve Tal Segev aracılığıyla FIFA’ya başvururken, Antalyaspor’dan tazminat olarak 1 milyon 2060 bin Euro talep ettiği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'da isyan: "Hakem, Fenerbahçe'nin rövanşını aldı!"
Habere Git

Sagiv Jehezkel'den sonra Antalyaspor'un performansı

Sagiv Jehezkel, 1-1 berabere biten Trabzonspor karşılaşması sonrası kadro dışı bırakılmıştı. Akdeniz ekibi, İsrailli futbolcunun oynamadığı 7 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Bu sezonki performansı

Bu sezon Antalyaspor ile 19 maça çıkan İsrailli sağ kanat oyuncusu 6 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler