Servet Çetin, Süper Lig'de şampiyonluk favorisini açıkladı! Fenerbahçe, Galatasaray...

Orhan Gülek
27.02.2024 - 16:57 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 17:49

Sivasspor'un eski teknik direktörü Servet Çetin, gelecek kariyeri ve Süper Lig'de şampiyonluk yarışı hakkında flaş açıklamalarda bulundu. İşte detaylar

Servet Çetin, Süper Lig'de şampiyonluk favorisini açıkladı! Fenerbahçe, Galatasaray...

AJANSSPOR - HABER

Son olarak Trendyol Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da teknik direktörlük koltuğunda oturan Servet Çetin, Radyospor'da Özgür Sancar’ın programına katıldı.

Sancar'ın sorularını yanıtlayan 42 yaşındaki çalıştırıcı, 19 maçlık Sivasspor serüvenini, ayrılığın perde arkasında yaşananları, Brentford'un yolunu tutan eski öğrencisi Yunus Emre Konak'ın durumunu, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı, EURO 2024'ten beklentilerini ve geleceğe dair hedeflerini anlattı.

"Nerdeyse bir kulüple anlaşmak üzeredeydik olmadı"

İlk olarak bu sezon yeni takım ile anlaşıp anlaşmadığı sorusunu cevaplayan Servet Çetin, şu ifadeleri kullandı:

"Sivasspor sonrası dinlenme bize yaramıyor. Biraz kilo aldık. Nerdeyse bir kulüple anlaşmak üzeredeydik, olmadı. Kulübü söylemek istemiyorum. Çalışan hocası var, yanlış olur. Ama Süper Lig’den bir kulüp."

"Arkamda durulmadığı için böyle bir karar verdim"

19 maçlık Sivasspor serüvenini ve ayrılığın perde arkasını da açıklayan Servet Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sivasspor’da görevi bırakma kararı, benim kararım. Sivasspor Kulübü'nü çok seviyorum. Onlara zarar vermek istemedim. Sezon başından beri olumsuz bir hava sezdim. Çok zor şartlarda çalıştık. Yönetim maddi olarak zor bir sezon geçireceklerini dile getirmişti. Elimdeki maliyeti yüksek oyuncuları da gönderdik. Hemen hemen 12 oyuncu gönderdik. Şu an da iyi performans sergileyen Rey Manaj transferine okey verdim. Ben iyi şeyler yaptım ama arkamda biraz durulmadığı için böyle bir karar verdim. Hem futbolculuk hem yardımcı teknik adam olarak 6 yıl çalıştım. Son saatler de bile transfer yaptık. Çok iyi oyuncular çıkardık. Yunus’u transfer ettiler, para kazanıp diğer transferleri yaptılar. Başta bana söylediler maddi sorun yaşadıklarını. Reymann yüksek maliyete satacaklar. Bu şartları biliyordum. Ancak arkamda durulmadı. Olumsuz bir hava sezdiğim için ayrıldım. Elimdeki imkanlarla çok iyi sonuçlar aldık. Herşeye rağmen olumsuz hava sezdik."

"Rey Manaj'ın performansı süpriz değil"

EMS Yapı Sivasspor'un bu sezon resmi maçlarda bulduğu 43 golün 18'ini kaydeden Rey Manaj hakkında da konuşan Çetin, şu ifadeleri kullandı:

Rey Manaj bana soruldu. Okey verdim. Süreç uzadı, farklı oyunculara baktık. Rey Manaj'a tekrar döndük, eski maçlara baktık. Sonra transfer ettik. İki sene futbol oynamamasına rağmen kendisindeki yeteneği gördüm. Performansı süpriz değil. İyi futbolcu. Sadece sakatlanmasın, yeter. Biz anlarız, kim iyi futbolcu. Bu konuda mütevazi olmayacağım. "

"Yunus Emre Konak, net bir ön libero"

Sivasspor'dan Brentford'a transfer olan ancak sakatlanan Yunus Emre Konak hakkında da konuşan Servet Çetin, eski oyuncusu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Yunus Emre Konak, kesinlikle A Milli Takım'a yükselir. Net bir ön libero. Bölgesinin en iyi oyuncusu olabilir. Hava topunda iyi, sert oynuyor, güçlü. Tabi şu an yaşadığı sakatlığı talihsiz ama orada çok hızlı bir şekilde toparlayacak."

"Arap ülkelerinden teklifler geldi"

Kendisine gelen teklifleri de açıklayan Çetin, "Şu an için Arap ülkelerinden, Dubai’den, Azerbaycan’dan teklifler geldi. Değerlendirme aşamasındayız." dedi.

 

Dün akşam oynanan Galatasaray - Antalyaspor maçı hakkında ise Çetin, "Galatasaray epey zorlandı. Antalyaspor iyi oynadı.Hafife alınacak bir takım değil. Kadro olarak Antalyaspor ve Başakşehir’i çok beğeniyorum. Ancak Galatasaray kaliteli ayaklarla skora gitti. " dedi.

"Galatasaray stresi kaldıracak gibi görünüyor"

Süper Lig'deki Galataaray ile Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışına da değinen Servet Çetin, şu ifadeleri kullandı:

"Sezonun sonuna kadar başa baş götürecekler. Kendileri yapamazsa da dışarı da götürecekler. Galatasaray maçına kadar uzar, oradan sonra çözülür. Galatasaray, daha oturmuş takım. Fenerbahçe de iyi takım ama Galatasaray stresi kaldıracak gibi görünüyor. Stresi kim yönetirse o şampiyon olacak. Fenerbahçe de uzun yıllardır şampiyon olmadıkları için futbolcularda stres var. Bundan dolayı istedikleri oyunu oynayamıyorlar. Fenerbahçe'de maç son dakikalara kalmaması lazım."

"Fenerbahçe, hala stoperde net karar veremiyor"

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın stoper karşılaştırmasında bulunan Çetin, Fenerbahçe'nin yıllardır problemi; savunma. Yeni transferler harika ama hala stoperde net karar veremiyorlar. Çağlar Söyüncü dışında hep değişiyor. Ancak Galatasaray’da stoper hep aynı. 3 stoper hiç değişmiyor. Fenerbahçe bunu oturtamadı. Tabi Fenerbahçe yıllardır bu kadar iyi savunma oyuncuları transfer etmemişti." dedi.

"VAR olmadan önce daha kolaydı"

Hakem ve VAR kararları hakkında da konuşan Çetin, "VAR olmadan önce daha kolaydı. VAR’a rağmen bilerek mi yapılıyor diye düşünüyor insan. Ben TV’den görüyorum onlar o kadar görüntüde nasıl çözümiyorlar, şaşırıyorum." dedi.

"Yunus Emre Konak, iyi sıçrayış yapan futbolcu"

En iyi sıçrayış yapan yerli futbolcunu Yunus Emre Konak olduğunu ifade eden Servet Çetin,  "Yunus Emre Konak, bence iyi sıçrayış yapan futbolcu. Alt yapıdan, direk sıfırdan gelip, kendini geliştiren bir oyuncu. Kendim oynattığım diye söylemiyorum.  Galatasaray'da Barış Alper de çok iyi. Ancak poziyon olarak çok değişiyor. Ya kenar oynayacak ya forvet oynayacak. Arka tarafta verimli olmuyor. Önde çok faydalı." dedi.

"Fenerbahçe'de de Galatasaray'da da çalışırım"

Şu an da en iyi performans sergileyen teknik dirtektörün Okan Buruk olduğunu dile getiren Çetin, Galatasaray'da futbolculuk dönemindeki ayrılık süreci hakkında da şu ifadeleri kullandı:

Galatasaray'ı çok severim. Çok mutluydum Kalsaydım belki kaptan olarak bırakacaktım. Sözleşmem bitiğinde teklifi kabul etmedim. Ayrıldım. Fenerbahçe'ye erken yaşlarda gelmiştim. Ama Galatasaray'ın ortamı daha iyiydi. Ben Fenerbahçe'de de Galatasaray'da da çalışırım. Ben profesyonelce davranıyorum.  Galatasaray’da sözleşmem bittiğinde Beşiktaş’tan da teklif aldım. Ancak o dönem Eskişehir in teklifi daha cazip geldi." dedi.

"Mill takım hocalığı hedeflerim arasında, çok isterim"

Son olarak milli takım hakkında konuşan Çetin, şu ifadeleri kullandı:

"Çok başarılı olacağımzı düşüyorum. Almanya'da ev sahibi gibi olacağımızı düşünüyorum. Milli oyuncularımız sakat olarak gelmezlerse çok başarılı olacağımıza kalpten inanıyorum. Montella ile çoşkulu oynayan bir takım oldu. İnşallah üstü üstüne koya devam ederler. Mill takım hocalığı hedeflerim arasında. Çok isterim. Milli takım formasını terleten her oyuncu, milli takım hocalığını ister."

Senin için hazırladığımız haberler