Süper Lig'de 2023/24 sezonu şampiyonu kim olacak? Fenerbahçe, Galatasaray şampiyonluk ihtimalleri.

İsmail Keles
03.10.2023 - 13:49 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 13:59

Avrupa liglerinde mevcut takım form ve kadrolarını analiz eden Euro Club Index, Süper Lig şampiyonluk tahminini güncelledi. Futbolseverleri sıra dışı bir final bekliyor.

Süper Lig'de 2023/24 sezonu şampiyonu kim olacak? Fenerbahçe, Galatasaray şampiyonluk ihtimalleri.

AJANSSPOR - HABER

Avrupa liglerinde takımların mevcut form - kadro durumlarını analiz ederek şampiyon takım ve küme düşecek takımlarla ilgili veriler ortaya koyan yapan Euro Club Index sitesi, Süper Lig için tahminlerini güncelledi.

İngiltere'de Manchester City

Hürriyet gazetesinin Euro Club Index verilerine göre derlediği analize göre; Premier Lig'de Manchester City Liverpool'un 6 puan önünde 87 puanla ipi göğüsleyecek.

Almanya'da Bayern, İspanya'da Real Madrid şampiyonluk adayı

Bundesliga'da yüzde 57.6'lık yüzdesiyle Bayern Münih şampiyonluğun en güçlü adayı konumunda. 80 puanla şampiyon olacağı öngörülen Bayern'i Dortmund 70 puanla takip ediyor.

La Liga'da Arda Güler'in takımı Real Madrid'in 59.8'lik mevcut yüzdeyle ve 91 puanla ligi önde tamamlayacağı öngörüldü. Barcelona için tespit edilen ligi bitirme derecesi ikincilik olurkenKatalanların La Liga'yı 86 puanla tamamlayacağı ifade ediliyor. 

İlgini Çekebilir
Cimbom'dan ocak operasyonu! 3 yıldız birden...
Habere Git

Süper Lig'de Fenerbahçe favori

Trendyol Süper Lig için de analiz yapan Euro Club, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı rakipsiz bıraktı. Sitenin sezon sonu öngörüsü ligi Sarı Lacivertliler'in 97 puanla bitireceği yönünde. Verilere göre Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayacak takım ise 96 puanla Galatasaray.

Şampiyonluk oranları

Mevcut durumda Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu yüzde 55.3 ihtimal olarak belirleyen sistem, Galatasaray'ın ligi önde bitirme yüzdesini 42 olarak belirledi.

Bu iki takımın dışındaki kulüpler ise geride kaldı. Üçüncü sırada yer alması beklenen Beşiktaş'ın 81 puanla finişe geleceği ifade edidi. Siyah Beyazlılar'ın şampiyonluk oranı yüzde 2'de kaldı. 

Euro Club İndex'e göre dördüncülük için en güçlü aday Trabzonspor. Bordo Mavililer, 62 puanla ligi 5. sırada bitireceği öngörülen Adana Demirspor'un 5 puan önünde konumlandırıldı. 

Küme düşmesi beklenen takımlar

Mevcut form ve kadro durumlarına göre İstanbulspor, Gaziantepspor, Samsunspor, Çaykur Rizespor ve Pendikspor küme düşmenin en büyük adayları arasında gösteriliyor. Sistemin analizi devre arası gerçekleşecek transferlerin ardından tekrar şekillenecek.

İlgini Çekebilir
Cimbom'dan ocak operasyonu! 3 yıldız birden...
Habere Git

Şampiyon 90 ve üstü puan barajını geçer mi?

Süper Lig'de şampiyonluk barajının 90'lar aşması durumunda belki de yeni bir rekor kırılacak. Öyle ki yakın tarihte bu puan barajına ulaşabilmiş bir takım bulunmuyor.

Lig tarihinde 90+ puan barajına ulaşan iki takım mevcut. 1987-88 şampiyonu Galatasaray (90 puan) ve 1988-89 şampiyonu Fenerbahçe (93 puan). Bu iki takım ligin 18 takımla oynandığı sezonlarda bu puanlara ulaştı. Bu sezon lig 20 takımla oynanıyor.

Son şampiyon Galatasaray, 19 takımla oynanan geçtiğimiz sezonda yalnızca 4 mağlubiyet elde ederek 88 puanla ipi göğüslemişti.

Senin için hazırladığımız haberler