EuroLeague, Rus Kulüplerin İhracı Hakkında Son Kararı Açıkladı

Akın Ungan
22.03.2022 - 18:45 | Son Güncellenme: 22.03.2022 - 19:05

EuroLeague, daha önce 13 takım tarafından oylaması yapılan Rus kulüplerin men edilmesi hakkında verilen son kararı açıkladı. Tüm Rus kulüpler, ihraç edildi.

EuroLeague, Rus Kulüplerin İhracı Hakkında Son Kararı Açıkladı

EuroLeague'de Rus kulüpler hakkında karar verildi. Ukrayna'ya savaş ilan eden Rusya hakkında gerçekleştirilen yaptırımlar gereği EuroLeague yönetimi, Rus kulüplerin turnuvadan men edildiğini ve bu kulüpler ile yapılan maçların sayılmayacağını resmen açıkladı.

Açıklama yapıldı

EuroLeague yönetiminden yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "ECA Hissedarları Yönetim Kurulu, Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak aşağıdaki kararları almıştır:

1. Rusya Federasyonu takımlarının hem Turkish Airlines EuroLeague'e (CSKA Moskova, UNICS Kazan, Zenit St Petersburg) hem de 7DAYS EuroCup'a (Lokomotiv Kuban Krasnodar) 2021-22 sezonu için katılımı Ukrayna'daki durum nedeniyle geri çekilmiştir."

Maçlar sayılmayacak

2. "28 Şubat 2022'de yapılan ECA Hissedarları Yönetim Kurulu'nun ardından duyurulduğu üzere, Rus takımlarına karşı tüm normal sezon maç sonuçları, EuroLeague ve EuroCup takım sıralaması hesaplamalarından çıkarılacaktır."

Fenerbahçe maçların sayılmasını istemişti

Ruslar ile daha önce yapılan karşılaşmaları kazanmayı başaran Fenerbahçe Beko, Rus takımlar ile oynanmış maçların sayılmasını istemiş ve bunun için oynalama yapılmasını talep etmişti.

Oylamadan sayılmasın kararı çıktı

EuroLeague hissedarı 13 takımın katılımıyla gerçekleştirilen oylamadan normal sezonda daha önce Rus kulüpler ile yapılan maçların sayılmaması için karar verildi. 7-6 biten oylamanın sonucunu 1 takım belirledi.

Anadolu Efes, Fener'i yaktı

Sadece 1 oy farkla verilen 'Rus kulüpler ile oynanan maçlar sayılmasın' kararı, maçlarını kazanan Fenerbahçe Beko'yu play-off potasının dışına itti. Yapılan oylamada EuroLeague'de bir diğer Türk temsilci Anadolu Efes, maçlar sayılmasın yönünde oy kullanan 7 takımdan biriydi.

Ali Koç: "Efes beni hayretlere düşürüyor"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konu ile ilgili Anadolu Efes tarafından şaşkınlığa uğradığını şu ifadeler ile dile getirdi: "Oylamaya tabii tutuldu. Euroleague hissedarı 13 kulüp var, bunların 2'si Türk ve 7-6 bitti... Efes'ten rica etmemize rağmen ki onlar için bir şey değişmiyordu. Efes beni hayretlere düşürüyor."

"Tuncay Bey'e bir mektup yazacağım"

Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan'a bir mektup yazacağını açıklayan Koç, "Tuncay Bey'e bir mektup yazacağım. O mektubu da kamuoyu ile paylaşacağım. Çünkü bu ilk değil, 3. olay. Bunları paylaşınca siz de hayrete düşeceksiniz. Ben iyi tanıdığımı sanıyordum demek ki tanımıyormuşum. Ama çok ayıp ettiler. Bu kadar Fenerbahçe nefreti olduklarını bilmiyordum. Kendisinden ricada da bulunmuştum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler