Graeme Souness'dan Emiliano Martinez'e palyaço benzetmesi

Feride Kara
24.12.2022 - 16:40 | Son Güncellenme: 24.12.2022 - 17:05

Dünya Kupası'nın sahibi Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez'i eleştiren Galatasaray eski teknik direktörü Graeme Souness onun kaba bir palyaçoya benzediğini söyledi.

Graeme Souness'dan Emiliano Martinez'e palyaço benzetmesi

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası Arjantin ile Fransa arasında müthiş bir mücadeleye sahne olmuş ve penaltılar sonucunda kupayı Tangocular kazanmıştı.

Souness eleştirdi

Arjantin kalecisi Emiliano Martinez ise kupa töreninde ve soyunma odasında yaptıkları ile eleştirilerin odak noktası olmuştu. Bu eleştirilerden biri de ünlü futbol adamı Graeme Souness'dan geldi. 

Kaba bir palyaçoya benziyordu

Graeme Souness altın eldiven ödülünü alırken yaptığı hareket sonrası "Bazı insanlar bu tür şeyleri gerçekten komik buluyor mu? Martinez kendini ve ülkesini utandırdı. Kaba bir palyaçoya benziyordu. Hatırlanmak istediği buysa, Tanrı hepimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Arjantin kupayı kazandı ama Brezilya'yı geçemedi! İşte Türkiye'nin durumu
Habere Git

Ne yazık ki, bu görüntü finalin parçası

Souness ayrıca "Ev sahiplerine nasıl bir saygı gösteriyor? Hatta kendine. Belki umurunda değildir. Ama umrunda olmalı. Gelecek yıllarda bu kadar gururlu olmayacak. Ne yazık ki, bu görüntü artık final hikayesinin bir parçası." diyerek kaleciyi eleştirdi.

Hareketi şoke etti

Gösterdiği performansla Dünya Kupası'nda Altın Eldiven ödülünü kazanan Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez'in yaptığı hareket herkesi şoke etmiş ve tepkiyle karşılanmıştı. 
 

Mbappe bebeği ortalığı karıştırdı

Martinez ayrıca Arjantin'de kutlamalar sırasında kucağında Mbappe'nin fotoğrafının olduğu bir oyuncak ile sevinmesi çok konuşulmuştu. Bu olayın ardından Fransa oyuncuyu FIFA'ya şikayet etti. 

Onunla konuşacağım

Martinez'in formasını giydiği Aston Villa'nın Menajeri Unai Emery ise "Büyük duygularınız olduğunda, bazen bunu kontrol etmek zor oluyor. Önümüzdeki hafta onunla, bazı kutlamalar hakkında konuşacağım. Ama şimdilik milli takımında olmasına saygı duyuyorum. Ne zaman bizim sorumluluğumuz altına girerse, o zaman konuşabiliriz."dedi.

36 yıl sonra gelen zafer

Arjantin, normal süresi 2-2, uzatma dakikaları 3-3 biten finalde Fransa'yı penaltılarda 4-2'lik skorla mağlup ederek 36 yıl sonra Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler