Süleymanoğlu için gözyaşartan fedakarlık

29.09.2017 - 14:04 | Son Güncellenme: 29.09.2017 - 14:04

Karaciğer yetmezliği tedavisi gören olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için çok sayıda kişinin organ nakli başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, ağabeyinin tedavisinin gözetim altına devam ettiğini belirterek, "Şu anda kendisinde ve konuşuyor" dedi.

Ağabeyinin hastanede yoğun bakıma alınmasıdan sonra çok sayıda kişinin organ bağışında bulunmak için hastaneye geldiğini ifade eden Süleymanoğlu, şöyle devam etti:

"Çok sayıda kişi başvurdu. Bu fedakarlığı yapan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ağabeyimi çok sevdiklerini gösterdiler. Doktorlarmız bu işlerin belli kuralları olduğunu söyledi. Kan ve doku uyuşması gerekiyor. Başvuru yapanlar arasında 3-4 kişinin durumu uygun. Doktorlarımız gerekli değerlendirmeyi yapacak. Organ naklinin illa canlıdan olması gerekmiyor. Doktorlar, kadavradan da nakil olabileceğini söyledi. Değerlendirmeleri sürüyor. Hassasiyet gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yakında uygun karaciğer bulunacak ve ağabeyimi kurtaracağız. Şu anda biri akrabamız olmak üzere durumu uygun olan 7-8 kişilik bir listemiz oluştu."

Süleymanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ağabeyinin sağlığıyla yakından ilgilendiğini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız da devreye girdi, ona da minettarız. Ülkenin bu kadar yoğun gündemi içinde ağabeyime vakit ayırdı. Doktorunu görevlendirdi. Bizimle yakından ilgileniyorlar. Çok çok teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız sporla ilgili katıldığı programlara ağabeyimi de her zaman özel olarak davet ederdi." ifadelerini kullandı.

- Erdoğan'dan Süleymanoğlu'na yakın ilgi

Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumuyla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'nu süreci takip etmesi için görevlendirmişti. Topaloğlu'nun karaciğer nakil uzmanlarıyla kurduğu irtibatın ardından Süleymanoğlu'nun tedavisi Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat tarafından yürütülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymanoğlu'nun sağlık durumuna ilişkin sürekli bilgilendiriliyor.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumuna da değinerek, "Olimpiyat, dünya şampiyonluklarını hakkıyla almış Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu, tüm milletime ve dünyaya burada hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi çok ciddi bir siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda. Şu anda yoğun bakımdan çıkmış vaziyette, bir özel hastanede ve ancak bir transplantasyon, bir karaciğer nakliyle umudun olduğu söyleniyor. Bunu özellikle milletime duyurmak istiyorum. Kendisine geçmiş olsun temennimi, dualarımızla özellikle güçlendirmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler