Sumudica ok attı: "Yarış arabasını traktör gibi kullandı"

08.05.2021 - 18:04 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 18:17

Marius Sumudica, eski takımı Gaziantep FK'yı çalıştıran Ricardo Sa Pinto'nun kendisiyle ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Sumudica, sert eleştiriler yaptı. İşte Sumudica'nın açıklamaları...

Sumudica ok attı: "Yarış arabasını traktör gibi kullandı"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor, Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor takımlarını çalıştıran Marius Sumudica, ülkesi Romanya'da çarpıcı açıklamalar yaptı. Sumudica, Gaziantep FK'da kendisinden sonra göreve gelen Portekizli çalıştırıcı Ricardo Sa Pinto'yu yerden yere vurdu. Detaylar haberde...

"Tam donanımlı yarış arabasını traktör gibi kullandı"

Sa Pinto'nun, "Gaziantep FK'da bazı futbolcular profesyonel gibi davranmıyor. Sumudica ile çalışırken yaptıklarından kurtulamamışlar" şeklinde bir açıklama yaptığı hatırlatılırken, Rumen teknik adam bu sözlerle şu yanıtı verdi:

"Bunu çirkin bir davranış olarak buluyorum. Aylardır takımda liderlik ederken, oyuncularınıza ve eski teknik adama saldırmak çok yakışıksız, çirkin. Bir teknik direktör olarak diğer teknik adamlar hakkında konuşmanın hoş olmadığını biliyorum. Ama bu sözler beni rahatsız ediyor. Benim kurduğum takım harika oynadı, iyi sonuçlar aldı ve eminim Avrupa kupalarına giderdik. Sa Pinto'ya, traktör sürücüsü gibi kullandığı tam donanımlı bir yarış arabası bıraktım. O bir acemi" ifadelerini kullandı.

"Daha önce sessiz kaldım ama bardağı taşırdı"

Marius Sumudica, "Avrupa futbolunun önemli bir ismi olarak gösterilen birinin böyle bir şey yapması beni hayal kırıklığına uğrattı. Ve bunu ilk kez de yapmıyor. Geçmişe saygı duyduğum için sessiz kaldım. Ama bardağı taşırdı" diye konuştu.

Gaziantep FK ligde beklentinin altında kaldı

Avrupa kupalarını hedefleyen Gaziantep FK, Spor Toto Süper Lig'de 8. sırada yer alıyor. Ligin tamamlanmasına son 3 maçı kalan Gaziantep FK, 64 puanla 4. sırada yer alan Trabzonspor'un 10 puan gerisinde. Sa Pinto, geride bıraktığımız günlerde, "Sezon sonunda takımdan ayrılacağım" demişti.

Sumudica Gaziantep FK'dan neden ayrıldı? 

Gaziantep FK'dan yapılan açıklamada, "Futbol Kulübümüz de yaklaşık 1.5 sezondur teknik direktörlük görevini üstlenen Marius Sumudica ile yollarımız karşılıklı olarak anlaşılarak ayrılmıştır. Görevde bulunduğu süre boyunca takımımıza olan katkılarından dolayı Sayın Sumudica ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verilmişti. 

Sumudica ne demişti? 

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica, 2-1 kaybedilen Sivasspor maçının ardından çarpıcı ifadeler kullanmıştı. Sumudica, "Bu şehir ve taraftar bilsin, maçtan önce bana yeni kontrat teklif edildiği söylendi. Bu doğru değil. Başkanımızla dün bir toplantı yaptık. Benden %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. Bana saygı duymayan insanlarla çalışmam zor. Takım küme mi düşüyor? Benim ödülüm maaşımın yüzde 10 düşürülmesi mi? Eğer size maaşınızı düşürülmesi yönünde teklif gelse çalışır mısınız? Bana yapılan bu teklifi hakaret olarak algılıyorum. Eşimi arayacağım bana para göndermesini isteyeceğim" demişti.

"Bu takımı Mourinho kurtaramaz"

Yönetimle yaşadığı fikir ayrılığının ardından görevine son verilen Sumudica daha sonra Çaykur Rizespor'u çalıştırmıştı. Rizespor'da 7 maçta 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan Sumudica, "Bu takımı Mourinho gelse kurtaramaz" demişti. Sumudica sonrasında Rizespor'un başına geçen Bülent Uygun takımı toparlarken, Karadeniz ekibinin ligde kalması çok yüksek bir olasılık olarak görünüyor.

Senin için hazırladığımız haberler