Super Bowl'da kazanan Broncos!

08.02.2016 - 09:37 | Son Güncellenme: 08.02.2016 - 09:37

ABD'nin en büyük spor organizasyonu olan Amerikan futbolunun şampiyonluk mücadelesi Super Bowl'da kazanan Denver Broncos oldu.

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen mücadelede, Amerikan Futbol Ligi'nin (NFL) bu sezonki en başarılı müdafaa takımı olan Denver Broncos, sezonun en başarılı hücum takımı Carolina Panthers'ı 24-10 yendi.

California eyaletinin Santa Clara kentinde bulunan Levi's Stadyumu'nda oynanan mücadeleye, Broncos takımı, oyun kurucusu ve kaptanı Peyton Manning'in isabetli paslarıyla hızlı başladı.

Müthiş bir savunma mücadelesine sahne olan maçın ilk çeyreğinde 10-0 öne geçen Broncos, Panthers'ın ikinci çeyrekte daha etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen, ilk yarıyı 13-7 önde kapattı. 

Üçüncü çeyrekte 3 sayı daha kaydeden Broncos, dördüncü ve son çeyrekte 8 sayı daha bularak tarihindeki 3'üncü şampiyonluğa ulaştı. 

Takımının galibiyetine önemli katkıda bulunan savunma oyuncusu Von Miller, Super Bowl 50'nin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. NFL efsanesi olarak kabul edilen 40 yaşındaki Manning, ikinci Super Bowl zaferine ulaşırken, kariyerindeki 200'üncü galibiyeti yaşayarak da lig tarihinde en fazla maç kazanan oyuncu unvanını elde etmiş oldu. 

Şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra açıklamada bulunan Manning, koçları, aile yakınları ve arkadaşlarının desteğine teşekkür ederek "Bu maç, bu sezon gibi takımımızın sertliğini ve direncini test etti. Böyle bir zaferle sonuçlandığı için çok memnunum" dedi. 

Normal sezon boyunca karşılaştığı rakip takımların oyuncuları ve koçlarıyla vedalaşarak bu sezonun NFL'de son yılının olacağı sinyallerini veren Manning, maç sonrası emeklilik hakkındaki soruyu ise "Bu zafer üzerinde biraz düşünmem gerek. Kendime dair bazı önceliklerim var" diyerek yanıtsız bıraktı.

- THY sponsorluğu

ABD'li CBS televizyon kanalının maç öncesi yorum programı Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda sunuldu. Maç öncesi ve sonrasında THY'nin reklamları CBS kanalında boy gösterdi. 

Devre arası ve molalarda dünyaca ünlü markaların reklamları yayınlandı.

Organizasyonun 50'nci yılı olması nedeniyle, maçın başlamasından önce geçmiş yıllardaki Super Bowl müsabakalarında MVP seçilen oyuncular sahaya davet edilirken, Lady Gaga'nın Amerikan ulusal marşını söylemesi stadyumdaki seyircilerden alkış aldı. Devre arası şovunda Coldplay, Beyonce ve Bruno Mars gibi dünyaca ünlü sanatçılar çoşkuyla izlendi.

Senin için hazırladığımız haberler