Süper Lig'de skandallar sezonu: Yumruklar konuştu!

Cem Ergün
19.03.2024 - 11:44 | Son Güncellenme: 19.03.2024 - 15:15

Süper Lig'in 2023-2024 sezonu birçok skandal olaya sahne oldu. İşte hakem Halil Umut Meler'in yumruklanmasından, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylara kadar Süper Lig'in olaylı sezonu!

Süper Lig'de skandallar sezonu: Yumruklar konuştu!

AJANSSPOR HABER

Bu sezon Süper Lig'de Ankaragücü başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'i darp etti, İstanbulspor başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu hakem kararlarına tepki göstererek takımını sahadan çekti ve son olarak Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde sahaya inen taraftarlar, futbolcularla kavgaya tutuştu. İşte Süper Lig'in 2023-2024 sezonunun skandal olayları...

Başkan, hakemi yumrukladı!

Skandal olayların ilki 11 Aralık 2023 tarihinde Süper Lig'de MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta yaşandı. İki takım arasında 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmanın ardından, Ankaragücü başkanı Faruk Koca sahaya indi ve maçın hakemi Halil Umut Meler'in üzerine koşarak yumruk attı. Başkan Faruk Koca'nın attığı yumruk sonrası yere düşen Halil Umut Meler'i, sahaya giren birçok isim de tekme atarak darp etti. Bu olayların ardından gözünün morardığı görülen Meler, önce soyunma odasının yolunu tuttu, ardından hastaneye kaldırıldı. Yaşanan olaya yalnızca spor kamuoyu değil, siyaset sahnesinden ve sanat camiasından da birçok isim tepki gösterdi.

Olaylar istifayla sonuçlandı

Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'i yumruklamasının ardından gözaltı kararıyla tutuklandı. Daha sonra serbest bırakılan Koca'ya; talimatlara aykırı hareketi, müsabaka hakemine yönelik saldırısı, tehdidi ve sebep olduğu saha olayı nedeniyle 400 günlük hak mahrumiyeti cezası verildi. Koca'ya ayrıca hakeme yönelik saldırısının saha olaylarına sebebiyet vermesiyle de 2 yıl 8 ay daha hak mahrumiyeti cezası verildi. Cezası toplamda 3 yılı aşan Faruk Koca, sürekli hak mahrumiyetiyle cezalandırıldı.

Yaşanılanların ardından Faruk Koca, kulübünün yönetim kuruluna istifasını sunara başkanlığı bıraktı. Ankaragücü yönetim kurulu, oy birliğiyle yeni başkanı İsmail Mert Fırat olarak belirledi.

Takım sahadan çekildi

Hakem darp edilmesinden 1 hafta sonra ise Süper Lig, bir başka skandala sahne oldu. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan maçta İstanbulspor ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golden hemen önce, İstanbulsporlu Florian Loshaj ile Batista Mendy arasındaki mücadelede Loshaj yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi ve gelişen atak Bordo-Mavili ekibin golüyle sonuçlandı.

Bu pozisyonun ardından İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakemin devam kararına tepki gösterdi ve sahaya inerek futbolcularını sahadan çekti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Sarıalioğlu, "Yapacak bir şey yok. Takdir kamuoyunun, herkese başarılar diliyoruz" demişti.

3 puanı silindi

Trabzonspor maçında sahadan çekilen İstanbulspor'a, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verildi. Ayrıca PFDK, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na, müsabakadan takımını çekerek gerçekleştirdiği sportmenliğe aykırı davranışı sebebiyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin lira para cezası verildiğini açıkladı. 

Süper Lig'de o dönem 8 puanı bulunan İstanbulspor'un puanı bu ceza sonucunda 5'e düştü. Şu an 30 maç sonunda ligde 13 puan toplayan İstanbulspor, 20. ve son sırada yer alıyor

Taraftarlar futbolculara saldırdı

Süper Lig'de son olarak Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği mücadelede, bordo-mavili taraftarlar maç boyunca sahaya su şişeleri fırlatarak oyunun durmasına neden oldu. Karşılaşmanın son dakikalarında yerde kalan Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic'e yine taraftarların attığı bir cisim isabet etti ve tecrübeli kalecinin çenesinde kanama meydana geldi. Tüm bu olaylarla devam eden mücadelede Fenerbahçe, 87. dakikda Michy Batshuayi'nin attığı golle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Galibiyetin ardından orta sahada sevinç yaşayan sarı-lacivertli futbolcular ve Trabzonsporlu taraftarlar arasında gerilim yaşandı. Bazı taraftarlar sahaya girerek futbolculara saldırmaya çalıştı.

Senin için hazırladığımız haberler