Suudi Arabistan'da skandallar bitmiyor! İspanyolların ardından İtalyanlar da şaştı kaldı

Özgür Koç
23.01.2024 - 17:03 | Son Güncellenme: 23.01.2024 - 17:14

Suudi Arabistan, Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçı skandalının ardında yeni skandallara sahne oldu. Suudi taraftarların saygısızlığı, İspanyollar ve İtalyanları şaşkınlığa uğrattı!

Suudi Arabistan'da skandallar bitmiyor! İspanyolların ardından İtalyanlar da şaştı kaldı

AJANSSPOR - HABER

Yaptığı astronomik transferlerin yanı sıra dünyanın önemli takımlarını ülkesine getirerek, bir futbol merkezi olmaya çalışan Suudi Arabistan, bir yandan da üst üste skandallara sahne oluyor.  

İlk skandal Galatasaray - Fenerbahçe maçında yaşandı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık 2023'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planan Süper Kupa maçı, Suudi yetkililerin Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maça Atatürk tişörtü ve pankartıyla çıkmasına izin vermemesi nedeniyle iptal edilerek ertelenmişti.

Real ve Atletico, Beckenbauer'i anmak istedi

Yaşanan bu skandalın yankıları daha tazeliğini korurken, Suudi Arabistan'dan yeni skandal haberleri gelmeye devam ediyor. 

İlk skandal 10 Ocak'ta başkent Riyad'da oynanan Real Madrid - Atletico Madrid Süper Kupa yarı final maçında yaşandı. Real Madrid'in 5-3 kazandığı karşılaşma öncesinde iki takım, 78 yaşında hayatını kaybeden Dünya ve Alman futbolun efsane ismi Franz Beckenbauer'i bir dakikalık saygı duruşuyla anmak istedi.

 

Islık, yuhalama ve müzik

Ancak Beckenbauer anmak için yapılan bir dakikalık sessizlik, karşılaşmayı izlemeye gelen Suudi seyircilerin ıslıkları ve yuhalamalarıyla bozuldu. Stadyum ses sisteminden müzik çalındı. 

"LaLiga para için haysiyetini sattı"

Yaşananlar karşısında iki takım futbolcuları şaşkınlıklarını gizleyemezken, sosyal medaya birçok futbolsever Suudi taraftarların saygızlığına tepki gösterdi.

Birçok kişi maç İspanya'da oynansaydı böyle bir şeyin yaşanmayacağına dikkat çekerken, bir sosyal medya kullanıcısının "Saygısızlık. LaLiga para için haysiyetini sattı. Neden İspanya'da oynamıyorsunuz?" paylaşımı binlerce beğeni aldı.

Bu kez İtalyan efsanesine saygısızlık

Yaşananların üzerinden 12 gün gibi kısa bir süre geçmişken bu kez Inter ile Napoli arasında dün akşam Riyad'da oynanan İtalya Süper Kupa finalinde yeni bir skandal patlak verdi. 

İki takım, başlama vuruşundan kısa bir süre önce vefat haberini aldıkları İtalyan futbolunun efsane futbolcusu Gigi Riva için devre arasında saygı duruşu düzenlemek istedi. 

Yine yuhaladılar

Gigi Riva'yı onurlandırmak için ikinci yarının hemen öncesinde düzenlenen saygı duruşunda Suudi Arabistanlı taraftarlar sessizliği yuhalamalarıyla bozdu. Tribünde yer alan İtalyan taraftarlar, Suudi taraftarların yaptığı saygızlığı alkışladığı protesto etti.

Senin için hazırladığımız haberler