Beşiktaşlı Valentien Rosier'in 2 Maçlık Cezası 1 Maça İndi

Orhan Gülek
29.01.2023 - 20:40 | Son Güncellenme: 29.01.2023 - 20:55

Beşiktaş'ın Fransız sağ beki Valentien Rosier'e PFDK tarafından verilen 2 maçlık cezayı Tahkim Kurulu tahrik nedeniyle 1 maça düşürdü. İşte detaylar...

Beşiktaşlı Valentien Rosier'in 2 Maçlık Cezası 1 Maça İndi

AJANSSPOR - HABER

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 2 maç ceza verdiği Beşiktaşlı Valentien Rosier'e indirim geldi. Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı itirazı karara bağlayan Tahkim Kurulu, 2 maçlık cezayı 1 maça indirdi. Böylece Roiser, siyah beyazlı takımın Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda oynayacağı maçta kadrodaki yerini alabilecek.

Beşiktaş ile video konferans duruşma

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Beşiktaş'ın Rosier için yaptığı itirazın incelendiği vurgulanarak, "Duruşma için tayin edilen 29.01.2023 Pazar günü saat 18:00’de video konferans yoluyla icra edilen duruşmada Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi Av. Engin Baltacı ve Kulüp vekili Av. Enes Şimşek’in hazır oldukları görüldü, sözlü beyanları alındı" denildi. 

Rosier'e Tahkim'den tahrik indirimi

Rakip oyuncunun tahriğini dikkate alan kurul, "Valentin Rosier rakip takım futbolcusuna yönelik hakareti nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 41/1-a, 35/4. ve 13. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 26.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmış ise de; futbolcunun bu eylemi rakip takım futbolcusunun yüzüne dirsek atmasının hemen sonrasında bu hareketin kendisine verdiği tahrik altında işlediği anlaşıldığından itirazın bu yönden kabulü"ne hükmedildiğini açıkladı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Cenk Tosun kararı! Sözleşmesi...
Habere Git

Para cezası da düşürüldü

Kurul, Rosier'e yapılan 1 maçlık inidirimin gerekçesini ise şu şekilde açıkladı: "PFDK tarafından belirlenen 3 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezası olan temel ceza üzerinden FDT’nin haksız tahrik başlıklı 12.maddesi uyarınca tahrikin derecesine göre takdiren ½ oranında indirilerek cezanın 2 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezası şeklinde belirlenmesine ayrıca anılan sporcu hakkında kazanılmış hak da gözetilerek FDT’nin 13. maddesi uyarınca takdiri indirim uygulanarak takdiren ½ oranında indirim yapılarak sonuç cezanın 1 resmi müsabakadan men ve 9.750,00 TL para cezası şeklinde düzeltilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir."

Rakibe hakaretten disipline gitti

Beşiktaş'ın 22 Ocak 2023'te deplamanda 2-0 kazandığı Yukatel Kayserispor maçının uzatma dakiklarında Valentien Rosier, rakip oyuncu Emrah Başssan'a yönelik olarak eliyle cinsel bölgesini işaret etti. Bu hareket üzerine hakem Mete Kalkavan, Fransız sağ beki kırmızı kartla doğrudan oyundan attı. Hakaret gerekçesiyle disipline sevkedilen Rosier'e 2 maç ceza çıktı ama Tahkim Kurulu, 1 maça indirdi.

Rosier Beşiktaş'ta 5 kez kırmızı kart gördü

Beşiktaş formasıyla toplam 95 maça çıkan Valentien Rosier, siyah beyazlı formayla toplam 5 kez kırmızı kart gördü. Bunların 4'ü çift sarı karttan oldu. Fransız futbolcu 27 kez de sarı kart gördü. Rosier Beşiktaş'ta 1 şampiyonluk ve bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Rosier, 5 gol atarken 15 de asiste imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler