Fatih Terim'den Galatasaray taraftarlarına: Emre Akbaba bu yüzden gitti

19.09.2021 - 18:19 | Son Güncellenme: 20.09.2021 - 00:23

Galatasaray haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih, Süper Lig'in 5. haftasında aldıkları Alanyaspor yenilgisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'den Galatasaray taraftarlarına: Emre Akbaba bu yüzden gitti

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-0'lık Alanyaspor yenilgisinin ardından çarpıcı açıklamalar yaptı. Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Maçtan önce rotasyon yapmalı mıyım, yapmamalı mıyım diye çok düşündüm ama demek ki yapmaılıymışım. Devamlılık olmadı" itirafında bulundu.

'Topu içeri atmak lazım'

Deneyimli teknik adam şöyle devam etti: "İlk yarı çok üstün değildik ama gol pozisyonlarına girdik. İkinci yarı değişikliklerle beraber oyunu elimize aldık. Burada topu içeri atmak lazım. Alanyaspor gole kadar neredeyse hiç gelmemişti." 

Terim'den Galatasaray taraftarına mesaj

Galatasaray taraftarlarının bazı oyunculara tepki göstermesine değinen Terim, "Üzgünüm, özellikle Ali Sami Yen'de taraftarlarımız bu tepkiyi gösterirse biz bu işin üstesinden gelemeyiz. En büyük yardımcımız seyircimiz. Babel, Yedlin... Yuh çekip seyirci burada oyuncuyu beğenmediğini belli etmemeli. Bizim arkadaşlarımız rejenerasyon antremanına çıktığında da bir takım tepkiler olmuş. Böyle olursa oyuncuları kaybederiz" uyarısını yaptı.

'Her vurduğumuz gol olmaz'

Fatih Terim ayrıca, "Her vurduğumuz gol olacak diye bir şey yok. Hep beraber oynayacağız. Yedlin birkaç pas hatası yaptı, birinci sağ bekimiz sakat. Çaresine bakarız ama Galatasaray seyircisi destekleyen, sevecen ve toleranslı olması gerekir. Ama yuhlar, anında reaksiyonlar... Tedavinin en büyüğünü taraftarımız yapmalı. Morali bozulan var ağlayan var, böyle olmamalı" ifadelerini kullandı.

"Epeydir forvetlerimizden gol sesi yok"

Terim, üç gün arayla maç yapmayı bazı oyuncuların kaldıramadığını vurgulayarak, "Burada da hatalıyım herhalde. Bunu da öğrenmiş olduk. Bazen böyle maçlarda Galatasaray'ın yaptığı önemli işlerden bir tanesi iyi oynamazken de öne geçmekti. Bugün bunu başaramadık. İkinci yarı yarım saat iyiydik ama bir türlü golü bulamadık. Epeydir 3 santrforumuzdan gol sesi de yok. Bizim bugünü kazançlı bitirmemizin tek unsuru 1-0 öne geçmemizdi. Ondan sonra daha rahat edebilirdik. Geçemeyince fiziksel olarak düştük. Hatalar da fazlalaştı. Rakip sahada kaptırdığımız döndü ve kalemizde gol oldu. Bizim adımıza iyi bir gün değildi. Demek ki ciddi rotasyonlu gitmemiz gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.


Terim'den Emre Akbaba vurgusu

DeAndre Yedlin'in tepkilerden çekindiği için atması gereken pozisyonlarda orta yapmadığını dile getiren Terim, "Normalde çıkarmam, çok isteneni de sokmam. Herkes kendi görevini yapacak. Burada kararları kimin vereceği belli. 30. dakikada Yedlin geri pas atınca yuhalandı. Bunu anlamadım. Ömer'e küfürler, Babel'e yuhlar... Ne oluyor? Sosyal medyada herkes antrenör anladık ama biz bu oyuncuları kazanamayız. Emre Akbaba bu yüzden gitti" ifadelerini kullandı.

Diagne'nin kadroya alınmaması

Fatih Terim, kadroya almadığı Mbaye Diagne'nin yerine daha iyi çalışan oyuncuları tercih ettiğini söyledi.

Son 2 resmi maçta kadroda olmasına rağmen görev vermediği, Alanyaspor maçının da kadrosuna almadığı Diagne'nin durumunun sorulması üzerine sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Hafta içinde daha iyi çalışan oyuncuları kadroya aldım." dedi.

Terim, maçın son bölümlerinde kendisini yere bırakan ve oyundan çıkarılan Kerem Aktürkoğlu'nun aşırı yorgunluktan dolayı kenara alındığını söyledi.

"Assunçao'yu en kıza zamanda göreceksiniz"

Tecrübeli teknik adam, yeni transferlerden Gustavo Assunçao'nun ne zaman forma giyeceğinin sorulması üzerine, "En kısa zamanda onu da göreceksiniz. Bize adapte olmasını bekledik. O da oynayacak." değerlendirmesinde bulundu.

 

"Son yarım saatte birçok pozisyona girdik"

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, ilk 11'de oynayanlar ile yedekte bekleyenlerin yakın kalitede olması gerektiğine dikkati çekerek, "Devre arasında Sofiane Feghouli, Emre Kılınç ve Mustafa Muhammed girdi. Onların girişiyle oyunu rakip yarı alana yığdık. Sonrasındaki yarım saatte birçok pozisyona girdik. Yedeklerin kalitesinin artması ve biraz daha güçlenmesi konusunda fikrim değişmedi. Böyle devam ederse bazı oyuncular demek ki 2 numara da olamayacak. Tercih haklarımızı daha çok mücadele eden, ne için girdiğini bilen oyunculardan yana kullanacağız. Oturan da sonradan giren de oynayan da gereğini yapacak." şeklinde görüş belirtti.

Marcao'nun eksikliği

Fatih Terim, cezası nedeniyle forma giyemeyen Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao'nun eksikliğini hissettiklerini dile getirdi.


Marcao'nun önemli bir futbolcu olduğunu aktaran Terim, "Muhakkak ki oyun kurmamızda Marcao, tekniği ve sol ayağıyla bizim önemli silahlarımızdan biri. Ancak yapacak bir şeyimiz yok. Cezası devam ediyor. Marcao'suz oynayacağız ama başka arkadaşlarımız da devreye girebilir." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler