Galatasaray, transfer sihirbazı Luis Campos'u İstanbul'a getirdi

19.01.2022 - 08:44 | Son Güncellenme: 19.01.2022 - 17:40

Yıldızları keşfeden ve daha önce Ali Koç'un da görüştüğü ünlü sportif direktör Luis Campos, Galatasaray için İstanbul'a geldi. Campos, yarın Kasımpaşa maçını tribünden takip edecek.

Galatasaray, transfer sihirbazı Luis Campos'u İstanbul'a getirdi

Teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırdıktan sonra Futbol şubesini yeniden yapılandırma kararı alan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve yönetimi, dünya çapında ses getirecek bir transfere imza atmaya hazırlanıyor... Sarı kırmızılılar, keşfedip çok düşük paralara transfer ettiği genç yetenekleri parlatıp, astronomik fiyatlara satma konusunda bir dünya markası olan futbol adamı Luis Campos ile el sıkıştı

Kasımpaşa maçında tribünde 

DHA'nın haberine göre; Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile görüşmek için gelen Luis Campos'u taşıyan uçak, İstanbul'a indi. Dünyaca ünlü isim yarın Kasımpaşa maçını tribünden takip edecek.

Transferde Elmas ve yönetime danışmanlık yapacak

Dünya futbolunda çok önemli bir yeri olan Luis Campos’un alınacak ve satılacak futbolcuların transferlerinde başkan Elmas ve yönetime danışmanlık yapacağı öğrenildi.

Transfer sihirbazı olarak bilinen Portekizli futbol adamı, altyapıda mutsuz Kylian Mbappe'yi Monaco'da A takıma çıkararak Paris Saint Germain'e 145 milyon euroya satmasıyla ün kazanmıştı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Fatih Terim'in ardından bir ayrılık daha
Habere Git

Burak Yılmaz'ın futboluna hayran

Milli futbolcu Burak Yılmaz'ı Lille'e transfer eden kulübün eski sportif direktörü Luis Campos yaptığı açıklamara, "2013 baharıydı. Real Madrid ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaşıyordu. O dönem Real Madrid'de rakip gözlemciliği yapıyordum. Burak Yılmaz'ın zaten harika bir kariyeri vardı. Ancak ben o zaman keşfettim. Mourinho ile Burak Yılmaz hakkında uzun uzun konuşmuştum. O günden beri Burak Yılmaz'ın futboluna aşığım" ifadelerini kullanmıştı.

Yusuf Yazıcı'ya izin vermedi

Son olarak  Rus ekibi CSKA Moskova'ya transfer olan Yusuf Yazıcı'nın menajeri Adem Cebeci, zamanında oyuncunun geleceğine dair açıklamalarda bulunmuş ve dönemin sportif direktörü Luis Campos'un milli futbolcuyu takımdan göndermeyi istemediğini ifade etmişti.

İlgini Çekebilir
Yeni yardımcı antrenör belli oldu! Sabah idmanına çıktı
Habere Git

Mustafa Kapı'yı ayartan isim! Terim kara listeye almıştı

Tecrübe teknik adam, Mustafa Kapı ve Luis Campos'a büyük tepki göstermişti. Şimdi yönetimde bazı isimlerin Campos için "Gelecekte çok daha değer kazanabilecek bir oyuncumuzu bizden bedavaya kaçıran bir şahsın sportif direktör olarak atanması çok manidar olur. Fatih hocamız o dönemde bu adamı kara listeye almıştı" şeklinde görüş belirttiği öğrenildi.

2004’te Mendes’le çalışmaya başladı

Esasında UEFA Pro Lisans sahibi bir teknik direktör olan Campos, Portekiz’de vasat takımlarda çalıştıktan sonra 2004’te dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes için futbolcu izlemeye başladı. Dünyanın dört bir yanında oyuncu araştırması yapan Campos, 2012’de Jose Mourinho’nun isteği üzerine Real Madrid’de scout şefi oldu; bir yıl sonra da Monaco Kulübü’nde transfer operasyonlarının başına getirildi.

Yüzlerce milyon Euro kâr ettirdi

Monaco’da çalıştığı 4 yılda kendisinin keşfedip toplam 142.75 milyon Euro maliyetle transfer ettiği Martial, Lemar, Fabinho, Bernardo Silva, Kondogbia, James Rodriguez, Ronny Lopes, Carillo ve Saint-Maximin, toplam 480 milyon Euro’ya satıldı. Monaco’ya transferden 337,25 milyon Euro kazandıran Campos, 2017’de Lille Kulübü’ne sportif direktör oldu.

Nicolas Pepe ve Osimhen’i de parlattı

Hünerlerini burada da gösteren Luis Campos’un toplam 54.9 milyon Euro’ya transfer ettiği Nicolas Pepe, Osimhen, Leao, De Preville, Mendes ve Malcuit 225.4 milyon Euro’ya satıldı ve kulüp 170.5 milyon Euro kâr etti. Türkiye’den Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Mustafa Kapı’yı da Lille’e götüren Campos, Aralık 2020’de Fransız kulübünden ayrıdı. 

Ali Koç da görüşmüş ama anlaşamamıştı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın İstanbul'a davet ettiği Luis Campos ile daha önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da görüşmüştü. Koç, geçen yılın Ocak ayında Campos ile İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirmişti. Ancak Campos, o dönem Avrupa'nın önde gelen kulüpleri Real Madrid ve Barcelona gibi opsiyonlar olumsuz yanıt vermişti. Koç da Campos ile ikinci bir görüşme daha yapmamıştı. Portekizli futbol adamı en son Lille'de çalışmıştı.

 

Senin için hazırladığımız haberler