Triatlonda şampiyonluk yine İzmir'in

17.09.2015 - 10:10 | Son Güncellenme: 17.09.2015 - 10:10

Yaşar Üniversitesi öğrencisi Balkan Şampiyonu ve Avrupa ikincisi triatlet İpek Öztosun, beş ayaktan oluşan Salcano Triatlon Serisi'nin son ve final ayağı olan Kuşadası Triatlonu Sportoto Türkiye Finali’ni kazanarak Elit Bayanlar’da Türkiye Şampiyonu oldu.

Geçen yıl yine Yaşar Üniversitesi öğrencisi Ece Bakıcı’nın kazandığı şampiyonluk, Öztosun’la bir kez daha İzmir’e geldi.

Triatlon ve Duatlonda Türkiye’ye pek çok uluslararası madalya kazandıran Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi İpek Öztosun, bir kez daha İzmir’i gururlandırdı. Kuşadası’nda 308 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Şampiyonası final yarışında, 1,5 kilometre yüzen, 40 kilometre bisikletle pedal çeviren ve 10 kilometre koşan İpekÖztosun, hem final yarışını hem de Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı. Öztosun ayrıca, bu yarıştan iki gün önce de Ayvalık'ta yapılan Biatlon  yarışında bayanlarda Türkiye birincisi olarak 28 Ekim’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılmaya da hak kazandı.

HEDEFİ 2016 RİO OLİMPİYATI
25 Eylül’de Rusya'nın Sochi şehrinde yapılacak Avrupa Kupası final yarışına da katılacağını belirten Öztosun, Avrupa sıralamasında ilk 10’da tamamlamak için yarışacağını söyledi. İpek Öztosun, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma umudunun sürdüğünü, bu yarıştan alacağı puanlarla amacına ulaşmak istediğini kaydetti. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 2016 Rio Olimpiyatları yolunda destekleyeceği 16 altın sporcu arasında yer almayı başaran tek triatlet olan ve birincilikle kazandığı Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü’ndeki eğitimini başarıyla sürdüren İpek Öztosun, yüzmeyle başladığı spor hayatında, hiç aklında yokken antrenörlerinin teşvikiyle triatlona başladığını belirterek, “Bisiklete binmeyi henüz 5 yıl önce öğrendim. Saat 05.30’da uyanıyorum, 06.00’dan 08.00’e kadar yüzme antrenmanı, en az 3 saat ya bisiklet ya da koşu antrenmanları yapıyorum. Her bir antrenmanda yaklaşık 750 metre yüzüyor, 20 kilometre bisiklete biniyor ve 5 kilometre koşuyorum. Tek amacım, ülkemi 2016 Rio’da temsil etmek” dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler