FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na rekor ilgi

Ali Bozkurt
19.08.2023 - 13:15 | Son Güncellenme: 19.08.2023 - 13:22

Ülke ligleri başlarken; bir yandan da futbolseverlerin gözü Kadınlar Dünya Kupası'nda... Finalinde İspanya ve İngiltere'nin kozlarını paylaşacağı turnuvaya dair şimdiye kadar dikkat çeken olaylar, öne çıkanlar ve turnuvaya dair ilginç veriler...

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na rekor ilgi

Aleyna GÜRGEN - AJANSSPOR

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Avustralya karşısında 3.’lük maçını 2-0 kazanan İsveç’in ardından yarın da İspanya ve İngiltere şampiyonluk mücadelesi verecek. İşte turnuva başından finale kadar turnuvanın öne çıkan isimleri ve dahası…

Turnuva üçüncüsü İsveç

Bugün İsveç ve ev sahibi turnuvanın ev sahiplerinden Avustralya, Avustralya’nın Brisbane şehrinde turnuva üçüncülüğü için ter döktü. Suncorp Stadyumu’nda gerçekleşen bronz madalya mücadelesinde kazanan ekip İsveç oldu. Mavi-Sarılı ekibin ilk golü 29 yaşındaki forvet Fridolina Rolfö’nün 30. dakikada kullandığı penaltı atışı ile geldi. İlk yarıyı penaltı atışı ile 1-0 önde bitiren İsveç ikinci yarıda farkı yükseltti. Ekibin 34 yaşındaki forveti Kosovare Asllani 62. dakikadaki golü ile maçta son kez fileleri havalandırdı ve maç skorunu 2-0 olarak belirledi. 

İsveç en gollü oyuncuyu eledi

Bu yıl FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda 32 farklı ülke takımı forma terletti. Bu ülkelerden Japonya’dan ise Hinata Miyazawa turnuvada şimdiye kadar en çok gol kaydeden oyuncu olmayı başardı. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu çıktığı 5 maçta 5 kez fileleri havalandırdı ve 1 asist yaptı. Turnuvanın en gollü oyuncusuna sahip olan Japonya çeyrek finalde İsveç ile karşılaştı. Karşılaşmayı 2-1 kaybeden Japonya turnuvaya veda etti.

İlgini Çekebilir
İsveç, FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda 3. oldu
Habere Git

İlk gol ekibin en golcü isminden

Çeyrek finalde İsveç takımdaki Japonya’yı eleyen İsveç’in gollerinden biri maçın 32. dakikasında Amanda Ilestedt attı. 30 yaşındaki İsveçli savunma oyuncusu Ilestedt kaydettiği bu gol ile turnuvada en çok gol kaydeden ikinci oyuncu oldu. Ilestedt çıktığı 6 maçta 4 gol kaydetti ve turnuvanın en gollü oyuncuları arasında Japon futbolcu Hinata Miyazawa’nın hemen ardında, 2. sırada yer aldı. İsveç’in skorunu belirleyen golü kaydeden isim ise 51. dakikadaki penaltı golü ile Filippa Angeldal oldu. 

İsveç son şampiyonu 1 mm ile eledi

Turnuva üçüncülüğü için Avustralya ile karşılaşan ve bronz madalyayı 2-0 kazana İsveç son 16 turunda son şampiyon ABD ile eşleşti. Karşılaşmada iki ekibin de golü bulamaması üzerine uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da gol çıkmayınca maç sonucu penaltılara kaldı. İsveç’in 5-4 üstünlük kurduğu penaltı atışlarında Amerikalı kaleci Naeher, İsveç’in son atışını kurtarmıştı. İsveç’in atışı için VAR’a gidildi ve ekibin penaltı atışının 1 mm kale içinde olduğu belirlendi. İsveç 1 mm ile son 16 turunda turnuvanın son şampiyonu ABD’yi elemeyi başardı. 

Nijerya – İngiltere maçı gülüşmelerle başladı

Avustralya, son 16 turunda Nijerya - İngiltere karşılaşmasına ev sahipliği yaptı. Uzatmaya giden maçta iki ekip de fileleri havalandıramayınca maç sonucu için penaltılara gidildi. İngiltere penaltılarla Nijerya’yı 4-2 mağlup etmeyi başardı. İngiltere’nin çeyrek finale yükseldiği maç daha başlamadan seyircileri güldürdü. Karşılaşma öncesi hakem hava atışı yaptı, madeni para çimlere dik düştü. 

James’ten rakibine tepki çeken müdahale

Gülüşmelerle başlayan İngiltere – Nijerya karşılaşması aynı şekilde devam etmedi. Maçın 85. dakikasında İngiliz oyuncu Lauren James ile Nijeryalı oyuncu Michelle Alozie top için ikili mücadeleye girdi. İkili mücadele sırasında Alozie yere düşerken James ise Nijeryalı oyuncunun üzerine düştü. 21 yaşındaki İngiliz forvet ayağa kalktıktan sonra Nijeryalı rakibinin üzerine bastı. Hakem, James’in taraftarların tepkisini çeken hareketi üzerine İngiliz futbolcuya kırmızı kart gösterdi. 

Şiddet içeren pozisyona 2 maç men

Lauren James’in Michelle Alozie karşısında kırmızı kart gördüğü pozisyon sporseverlerin tepkisini çekti. James'e kırmızı kart gördüğü pozisyonun şiddet içermesi gerekçesiyle turnuvadan 2 maç men cezası verildi. İngiltere pazar günü İspanya ile final maçında karşılaşmayacak olsaydı Lauren James aldığı men cezası yüzünden Nijerya karşısında turnuvadaki son maçına çıkmış olacaktı. Lauren James turnuvada diğer İngiliz oyuncular Alessia Russo ve Lauren Hemp gibi şimdiye kadar 3 gol kaydetti ve İngiltere’nin en gollü oyuncuları arasında yer alan James aldığı men ile İngiliz taraftarları endişelendirdi.

Turnuvanın şimdiye kadarki geliri 570 milyon Dolar

Bu yıl Yeni Zelanda ve Avustralya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Kadınlar Dünya Kupası yoğun ilgi gördü. FIFA Başkanı Gianni Infantino, Cuma günü yaptığı açıklamada 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nı ‘Tüm zamanların en büyük ve en iyisi’ olarak nitelendirdi. Turnuva bu yıl şimdiye kadar 570 milyon Dolar’dan fazla gelir elde etti.

İlgini Çekebilir
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde gruplar belli oldu! İşte rakiplerimiz...
Habere Git

Kadınlar Dünya Kupası dünyada ikinci 

Gianni Infantino yaptığı açıklamada bu yılki Kadınlar Dünya Kupası’nda hiç para kaybı yaşanmadığının altını çizdi. FIFA başkanı turnuvanın 570 milyon Dolar’dan fazla gelir elde etmesi ile Erkekler Dünya Kupası hariç en çok hasılat yapan ikinci spor etkinliği olduğunu açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler