Tümer Metin: 'Bu takımın kalitesi eksik'

21.09.2018 - 00:15 | Son Güncellenme: 21.09.2018 - 00:35

Tümer Metin: 'Bu takımın kalitesi eksik'

beIN Sports yorumcuları Erman Özgür ve Tümer Metin, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin 4-1 mağlubiyetiyle sonuçlanan Dinamo Zagreb mücadelesini yorumladı. İşte detaylar...

"Bu takımın kalitesi eksik"

Fenerbahçe kadrosunun yetersiz olduğunu ifade eden Tümer Metin, "Genel olarak büyük fotoğrafa baktığımızda ne yazık ki Fenerbahçe'nin kadro kalitesi anlamında erozyona uğradığını söyleyebilirim. Kağıt üzerindeki favori, saha üzerinde etkili olmadı. Bunu net bir şekilde gördük. İlk yarıya 2-0 mağlup girmişsin... Cocu devre arasında futbolculara ne söyledi. Bunu çok merak ediyorum. Devre arasında, 'En azından beyler 0-0 gibi oynayın' diyebilir. Fenerbahçe bu akşam kazansa 570 bin Euro gelir elde edecekti. Ülkenin şartları ortada, kulüplerin durumu ortada. Futbolcuların burada vizyonlu olması lazım. 

Bu kadro yanıltıyor. Bu kadronun mücadele etme şansı var. Bu kadronun kalite anlamında ciddi sıkıntısı var. Bu kadroyu ben yapmadım, yayıncı kuruluş da yapmadı. Bu takımın kalitesi eksik, bu takım geri düştüğünde çok zor maç çevirir, bu takım her daim 0-0 gibi oynamak zorunda. Yaş ortalaması yüksek takımlar bu tip maçları tecrübeyle kazanabilirler. Bundan uzaksan oyundan da uzaksın demektir. Ben bu rotasyon işini de anlamıyorum... Derbi pazartesi. Perşembe-pazar olsa anlarım ama derbi pazartesi, oyuncu dinlenir ya..." ifadelerini kullandı. 

Alper Potuk'a eleştiri

Alper Potuk'u eleştiren Erman Özgür, "Yapılan transferlerin Fenerbahçe'nin kalitesini düşürdü. Valbuena bugün neden kadroda yok? Futbol kaliteli oyuncularla oynanır. Soldado neden kadroya yazılmadı? Bu iş Frey'le olmaz! Fenerbahçe'nin saha içerisinde oyun anlayışını anlayabiliyor musunuz? Alper Potuk diğer arkadaşlarına daha dinlenmiş durumda. Yıllardır Fenerbahçe'de olan bir futbolcu. Ne katkı verdi takıma? Hangi özelliğini koyuyor ortaya? " diye konuştu. 

"Valbuena'nın kendisini sorgulaması lazım"

Valbuena'ya ayrı bir parantez açan Tümer Metin, "Valbuena hem Cocu hem de Aykut Hoca döneminde kadroda yer almadı. Valbuena'nın kendisini sorgulaması lazım. Soldado'nun kadroda olmaması Fenerbahçe için büyük bir eksiklik. Zagreb'de insanlara sorsanız; 'Soldado mu, Frey mi?' diye... Bütün insanlar 'Frey' der... " açıklamasında bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler