Tümer Metin: 'İkinciliğe değer biçebilirsek, bu kavgalar son bulur'

03.12.2018 - 00:30 | Son Güncellenme: 03.12.2018 - 02:06

Tümer Metin: 'İkinciliğe değer biçebilirsek, bu kavgalar son bulur'

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yendiği derbiden sonra Tümer Metin ile Önder Özen, BeiN Sports'a karşılaşmayı değerlendirdi.

İşte öne çıkanlar:

Önder Özen:

'Oyun kalitesi olarak son yıllarda böyle derbi izlemedim. Bireysel ve takım olarak iki takım da top kaybında rekor kırmış olabilir. Teknik ve taktik anlamda bence fakir bir oyun izledik.'

'Beşiktaş'ın oyunu bu değil. Galatasaray kalenin önüne geliyor da birisi topa dokunamıyor mu? Çok iyi bir santrfor da olsa sanki gol atacak gibi değiller. Geçen sezon ki tempoyu yakalamıyor.'

'Geçen sezon Galatasaray, önceki sezon Beşiktaş şampiyon olmuştu. Bu iki takıma ne oldu da bu hale geldiler. Manchester City ve İngiltere Ligi'nin bir önceki şampiyonu Chelsea karşı karşıya gelse kaliteden ağzımız açık kalır.'

Tümer Metin:

'Bu maçtan bir şey çıkmaz. Ama çıkanı söyleyeyim. Fazlaca gerginiz. Futbol bu kadar gerginliği her zaman kaldırmaz. Nihayeti burayı kaldırmıyor. Mücadele konusunda hemfikiriz. Herkes bir şekilde mücadele etmeye çalışıyor. Bu gemi böyle batar. Futbolu kaliteden uzak anlatmaya başlayınca batarız.

Beşiktaş'ı tebrik ederim. İki takımın da kendine has sıkıntıları var. Galatasaray'ı mücadelesinden dolayı tebrik ederim. Benim adıma beklentinin altında kalan bir maç oldu. Kulüplerin tarihlerine yakışmayan bir derbi oldu.

Stadyumlar değişti. Statlarla beraber kısmen seyirci durumu da değişti. Ayakkabılar, toplar olağanüstü oldu. Her şey daha iyi için yapılıyor.

Ligde bir takım şampiyon olacak. Biz ikincinin değerini kıymetsizleştirdik. Yarışın içinde olan takımları dile getirmeliyiz. Kimin sıkıntısı yok? İkinciye değer biçebilirsek, gerçekten bu kavgaya gerek kalmayacak.

'Ne zaman ki ikinci duruma düşeceksek dış etkenler devreye giriyor. O zaman VAR, TFF, hakemler... Olmuyor. Oyuncu da buradan bir şeyler çıkarıyor. Bu gemi batarsa hepimiz batarız.

Galatasaray her şeyi doğru yapıyor da bir tek golcüsü mü yok? Galatasaray'da bir şey oynuyordu. Bu sene yok. Bir tek Gomis'in gidişi bunu değiştirdiyse ben bir şey söylemeyeyim. Ama Gomis'i tutmak mesele.Galatasaray'da eksik çok ama takım tamken Trabzon'da 4 gol yediler.

Senin için hazırladığımız haberler