UEFA, Şampiyonlar Ligi'ni bizden aldı, yenisi için tarih vermedi!

Eren Tuncay
13.05.2021 - 13:40 | Son Güncellenme: 13.05.2021 - 16:12

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in "Kuzu kuzu gelip oynayacaklar" demesine rağmen UEFA, İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alındığını açıkladı ancak İstanbul'a yeniden ne zaman final verileceğini söylemedi. İşte detaylar...

UEFA, Şampiyonlar Ligi'ni bizden aldı, yenisi için tarih vermedi!

AJANSSPOR - HABER

UEFA'dan beklenen haber geldi. Resmi olarak açıklanan karara göre Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alındı.

Portekiz'de oynanacak

2021 UEFA Şampiyonlar Ligi finali Portekiz'in Porto takımının Dragão Stadyumu'nda oynanacak.

"Anlayışla karşıladılar"

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, federasyonun bu kararı anlayışla karşıladığını belirterek, "Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk makamları, UEFA'nın isteğini anlayışla karşıladı. Yakın gelecekte bir Şampiyonlar Ligi finali ve diğer birçok etkinliği Türkiye'de görmeyi umuyorum." ifadelerini kullandı ancak İstanbul'a yeniden verilmesi planlanan Şampiyonlar Ligi finali için herhangi bir tarih vermedi.

"Kuzu kuzu gelecekler" demişti ama olmadı

İki İngiliz takımının finale çıkmasının ardından İngilizler yetkililer devreye girerek finalin Wembley'de oynanmasını istediklerini TFF ve UEFA'ya iletmişlerdi. İngiltere, Türkiye'yi seyahat açısından kırmızı listeye de almıştı. Bunların üzerine TFF Başkanı Nihat Özdemir'in "İstanbul'a kuzu kuzu gelecekler" sözleri gündem olmuş ve tepkiyle karşılanmıştı.

9 Temmuz'da UEFA Yönetim Kurulu toplantısı yapacak. Türkiye ile ilgili durumun bu toplantı sonrası netleşeceği belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler