"Ülkemi iyi temsil ettiğim için gururluyum"

08.08.2017 - 16:18 | Son Güncellenme: 08.08.2017 - 16:18

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonunun (CMAS) Rusya'nın Tomsk kentinde düzenlediği Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda bir altın, 2 gümüş madalya kazanan Muhammed Emin Bay, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiği için gururlu olduğunu söyledi.

Şehitkamil Belediyespor Kulübü sporcusu Muhammed Emin, Alleben Yüzme Havuzu'nda düzenlenen basın toplantısında, hobi olarak başladığı yüzmede geçen yıl dünya üçüncülüğü ve dördüncülüğü elde ettiğini anımsatarak, bu yılki birinciliğinin tesadüf olmadığını dile getirdi.

Elinden geleni yaptığını anlatan milli sporcu, "Mutluyum. Ülkemi en güzel şekilde temsil ettiğim için çok gururluyum. Bundan sonra düzenlenecek müsabakalarda da madalya almayı sürdüreceğim. Benim buraya gelmemde emeği olan herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise havuz açtıklarında ilk hedeflerinin bilmeyenlerin yüzme öğrenmesi olduğunu, daha sonra da sporcu yetiştirmeyi düşündüklerini vurguladı.

Şampiyonaya katılan sporculardan dördünün Şehitkamil Belediyespor Kulübünden olduğunu ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Biz buralarda yetiştirdiğimiz sporcularla Türk bayrağını göklere çıkarmayı hedefledik. Çok şükür bunu başardık. Buraya yüzme öğrenmek için gelen sporcularımızın cevherleri keşfedildi. Ailelerin ve hocaların gayretiyle buraya geldiler. Bu sporcularımız spor başarılarının yanında derslerinde de çok başarılılar. İnşallah başarılarımızın devamı gelecek. Ayrıca Muhammed, akvaryumdan okyanusa geçerek büyük bir başarı elde etti. Alleben Yüzme Havuzu'nda kısa kulvarda yüzerken hiç bilmediği bir deneyimi yaşadı. Açık suda 6 bin metrede büyük bir başarı elde etti. Bu çok büyük bir başarıydı."

Muhammed Emin, Rusya'da düzenlenen şampiyonada, 1500 ve 800 metrede ikinci olurken 6 bin metre açık suda altın madalya kazandı. Şehitkamil Belediye Spor Kulübü sporcularından İpek Naz Sipahi 10'uncu, Tuğcan Kaytar 5'inci, Celil Berk Yılmaz da kategorisinde 12'nci sırayı aldı.

Senin için hazırladığımız haberler