VakıfBank, Fenerbahçe Opet'i devirdi, Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Aleyna Gürgen
11.10.2023 - 21:38 | Son Güncellenme: 11.10.2023 - 23:36

Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Opet ve VakıfBank Spor Kulübü'nün karşılaştığı Şampiyonlar Kupası maçında zafer 3-2'lik skorla VakıfBank'ın oldu.

VakıfBank, Fenerbahçe Opet'i devirdi, Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Sultanlar Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Opet ve VakıfBank Spor Kulübü bu akşam Şampiyonlar Kupası maçında karşılaştı. Maçı 3-2 kazanan VakıfBank Spor Kulübü kupayı kucaklayan taraf oldu. 

Yeni transfer attı, Fenerbahçe avantajı kaptı

Geçtiğimiz sezon Sultanlar Ligi’nde şampiyon olan Fenerbahçe Opet ve AXA Sigorta Kupa Voley’i kazanan VakıfBank Spor Kulübü bu akşam Şampiyonlar Kupası için mücadele etti. Sezonun ilk kupa maçında VakıfBank ilk sette 12-9 öne geçti. Fenerbahçe Opet ise setin ilerleyen dakikalarında Meryem Boz’un ACE sayısı ile skoru 19-17’ye getirdi. Fenerbahçe Opet yeni transferi Magdalena Stysiak’ın sayısı ile setlerde önemli bir avantaj yakaladı. Sarı-Lacivertli ekip ilk seti 25-23 kazanarak setlerde 1-0 üstünlük yakaladı. Fenerbahçe Opet’ten Arina Fedorovtseva ilk sette 8, Magdalena Stysiak ise 7 sayı kaydetti.

VakıfBank ikinci sette tutundu

Maçın ikinci setinde Fenerbahçe Opet 1-0 önde başladı. VakıfBank Spor Kulübü ise Sarı-Lacivertli ekip karşısında set skorunu 13-11’e getirmeyi başardı. İkinci sette 19-19’luk denge sağlanırken VakıfBank maça ikinci sette tutundu. İkinci seti VakıfBank’ın 25-22 kazanması ile setlerde durum 1-1 oldu. VakıfBank’tan Bahar Akbay ilk iki sette 7 sayı katkısı sağladı.

Fenerbahçe Opet dengeyi bozdu

Setlerde 1-1’lik beraberliğin sağlandığı maçın üçüncü setinde de ekipler skoru 8-8 yaptı. Fenerbahçe 18-14 öne geçtiği seti de VakıfBank’a kaptırmadı ve seti 25-22 kazandı. Sarı-Lacivertliler setlerde yeniden 2-1 öne geçti. 

Zehra Güneş maçı karar setine taşıdı

Maçta Fenerbahçe Opet karşısında 2-1 geriye düşen VakıfBank dördüncü sette açılışı yaptı. Sarı-Siyahlı takım önde başladığı sette 12-7 geride kaldı fakat yaptığı baskı ile skoru 17-16’ya taşıdı. Fenerbahçe Opet, Zehra Güneş’in sayısı ile seti 25-23 kaybetti. VakıfBank ve Fenerbahçe Opet’in karşılaştığı kupa maçı için karar setine gidildi. Güneş, dördünü sette VakıfBank’a 5 sayı katkısı sağladı ve 7 servis ile en çok servis atan isim oldu. 

VakıfBank kupa ile sezonu açtı

Karar setine gidilen maçta VakıfBank, Fenerbahçe Opet’i 8-5 geride bıraktı. Arina Fedorovtseva’nın sayısı ile farkı bire indiren Fenerbahçe Opet setin ilerleyen dakikalarında Bianka Busa’nın sayısı ile skorda yeniden 12-9 geriye düştü. VakıfBank karar setini 15-12 kazanarak Sarı-Lacivertli ekibi 3-2 mağlup etti ve Şampiyonlar Kupası’nı kazandı. Bu kupa ile VakıfBank'ın müzesindeki kupa sayısı 5'e yükseldi.

Jordan Thompson maçın en değerli oyuncusu seçildi

VakıfBank’ta Jordan Thompson 30 sayıyla takımının en skorer ismi olurken; karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.  Sarı-siyahlılarda Thompson ile beraber Gabi 21, Ali Frantti 11 sayıyla çift hanelere ulaştı. Bahar Akbay’ın 9 sayıyla tamamladığı mücadelede Zehra Güneş 6 sayı kaydetti.

Abdi Serdar Üstünsalih: “Sezonun geri kalanı için önemli bir motivasyon kazandık”

Karşılaşmanın ardından zaferi değerlendiren VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, “Sezona şampiyonlukla başladığımız için çok mutluyuz. Her ne kadar çok kısa bir hazırlık dönemi geçirebilmiş olsak da kadromuz kalitesini gösterdi ve ilk hedefimize ulaştık. Sezonun geri kalanı için de önemli bir moral ve motivasyon kazandık. Yarıştığımız tüm kupaları kazanmak için çıktığımız bu yolda ilk adımı da böylelikle atmış olduk. Tüm sporcu, antrenör ve yönetici arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bugün aynı zamanda Dünya Kız Çocukları günü. Bu kupayı 37 yıldır hayallerine ortak olduğumuz kız çocuklarına hediye ediyoruz. Rakibimizi de mücadelesi için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Jordan Thompson: “Takımımla gurur duydum” 

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Jordan Thompson şampiyonluktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Çok heyecanlıyım ve takımımla çok gurur duydum. Zorlu bir maçta bir arada kalmayı başardık. Henüz çok kısa bir zamandır beraberiz ve güçlü bir rakibe karşı oynadık. Kazandığımız için çok mutluyum” dedi.

Gabi: “Aile gibi oynadık”

VakıfBank kaptanı Gabi ise, “Sezona kupayla başlamaktan daha iyisi olamaz. Maç içinde inişlerimiz çıkışlarımız oldu. Bugün en önemli olan şey takım ruhumuzdu. Aile gibi oynadık. Pes etmeden savaştık. VakıfBank mantalitesi de bunu gerektirir” şeklinde konuştu.

2013, 2014, 2017 ve 2021 yıllarının ardından tarihinde 5. kez Şampiyonlar Kupası zaferi yaşayan VakıfBank, 2023-2024 Sultanlar Ligi ilk maçında ise 14 Ekim Cumartesi 14.00’te Karayolları’nı ağırlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler