Velasco açıkladı: Egonu, İtalya Milli Takımı'nda kadroda olacak mı?

Aleyna Gürgen
27.01.2024 - 09:27 | Son Güncellenme: 27.01.2024 - 09:49

İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Julio Velasco, Paola Egonu ve Ekaterina Antropova hakkındaki açıklamaları ile gündem oldu.

Velasco açıkladı: Egonu, İtalya Milli Takımı'nda kadroda olacak mı?

İtalya'da milli takımın başına antrenör Julio Velasco'nun gelmesi ile Paola Egonu'nun kadrodaki yeri merak konusu oldu. Velasco ise yeni açıklamalarında Egonu'nun milli takımda ilk 6'da yer alacağını açıkladı. 

İlgini Çekebilir
Genç Sultanlar, Yunanistan'ı devirdi: Finalde rakibimiz Sırbistan!
Habere Git

Egonu ilk 6'da, Antropova yedek

İtalyan Milli Takımı'nın başantrenörü Julio Velasco, Il Messaggero için yaptığı yeni açıklamalarında "Paola Egonu ilk 6 olacak, Ekaterina Antropova yedek." diyerek Egonu'nun kadrodaki yerini belirtti.

Velasco, Antropova için ise "Bu, Antropova'nın süre almayacağı anlamına gelmez: ikili değişiklikle, veya Olimpiyatlar gibi uzun bir turnuvada her şey olabilir. Ve genç: önünde uzun bir yol var..." dedi.

İlgini Çekebilir
İtalya'da Efe Bayram rüzgârı: Bir kez daha MVP!
Habere Git

"Egonu'nun bir fiziksel üstünlüğü var"

İtalyan takımında Egonu için ilk 6 kararı veren Velasco bu kararını nedenini ise "Egonu çok güçlü, özellikle güçlü, rolünde çok önemli olan bir fiziksel üstünlüğü var. Benim için, bir takımda başlangıç oyuncuları ve yedekler vardır." diyerek açıkladı. 

İlgini Çekebilir
İtalya Kupası'nda yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Habere Git

Velasco'dan Türkiye ve Vargas örneği

Arjantinli çalıştırıcı Egonu'nun dünyanın en iyi voleybolcuları arasında yer aldığını söyledi ve konuşmasına Vargas ve Türkiye örneği vererek şöyle devam etti: "Egonu dünyanın en iyileri arasında tıpkı Conegliano'da oynayan Isabelle Haak gibi. Ancak Haak'ın takımı İsveç,  Sırbistan'daki Boskovic veya  Türkiye'deki Vargas gibi güçlü milli takımlar arasında değil."  

Senin için hazırladığımız haberler