Vettel'den talihsiz kaza!

01.10.2017 - 21:21 | Son Güncellenme: 01.10.2017 - 21:21

Ferrari'nin Malezya'daki talihsizlikleri yarıştan sonra da sürdü. Vettel, finişten sonraki soğuma turunda kaza yaptı ve aracında ciddi hasar oluştu.

Sebastien Vettel, unutulmaz bir yarışı geride bıraktı. Ferrari'nin Alman pilotu, Malezya'da son sırada start almak zorunda kaldı.

Takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in start dahi alamadığı Malezya'da, Vettel rakiplerini birer birer geride bıraktı.

Alman pilot, son sıradan başlasa da podyum için iddialı hale geldi. 49'uncu turda üçüncü sıradaki Ricciardo'nun ensesine gelen Vettel, rakibini geçmeyi deneyip başaramadıktan sonra lastiklerinde sorun yaşadı. 0.5 saniyeye kadar inen fark, finişte 14.8 saniye idi.

Vettel, son sırada başladığı yarışta dördüncü olmayı başardı. Hamilton ise ilk sırada start almasına karşın Verstappen'e geçildi. Yine de bitime 5 yarış ve her sürücünün alabileceği maksimum 125 puan kala Hamilton ile Vettel arasındaki fark 6 puan daha açıldı; 34 puana çıktı.

Vettel ve Ferrari için talihsizlikler burada da bitmedi; yarış sonundaki soğuma ve selamlama turunda F-1 tarihinin en tuhaf kazalarından bir yaşandı.

18 yaşındaki Lance Stroll, Vettel'in aracına sol arkadan çarptı. Aracında ciddi hasar oluşan Vettel', Wehrlein'ın aracının yanına oturarak pit alanına geldi.

Vettel kaza için "Lance'in orada ne yaptığını bilmiyorum. Hiç aynasına bakmadı herhalde" dedi.(Ntvspor)

Senin için hazırladığımız haberler