Vincenzo Monttella'nın Milli Takım hayali

Özgür Koç
23.03.2024 - 10:23 | Son Güncellenme: 23.03.2024 - 10:31

Beşiktaş ve milli takımın eski yıldızı, teknik direktör Mehmet Özdilek, A Milli Takım'ın Macaristan'a 1-0 mağlup olduğu hazırlık maçını değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

Vincenzo Monttella'nın Milli Takım hayali

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Özdilek, Milli takımımızın Macaristan ile oynadığı karşılaşmayı TRT Spor'da yorumladı. Özdilek'in değerlendirmeleri şöyle:

"Montella, santrforsuz bir oyun düşünecek gibi görünüyor"

Montella, santrforsuz bir oyun düşünecek gibi görünüyor eğer ideal bir santrfor tipi yaratamazsa. Mevcut lig içerisinde de buna uygun bir oyuncu var mı? Çok ideal yok gibi de görünüyor.

 

"Orkun beklediğimden geride kaldı"

Oyunun ilk yarısını savunma halinde iyi yaptık ama ofansif tarafını çok fazla yapamadık. İkinci yarı ofansif anlamda daha doğru şeyler vardı sahada. İlk yarıda kanat oyuncuların hareketliliği ön plana çıktı. Orkun biraz beklediğimden geride kaldı. Genel hatlarıyla dengeli bir ilk devre.

"Montella'nın hayal ettiği 4-6-0'a döndük"

İkinci yarı topa daha çok sahip olduk. 60. dakikadan sonra Montella'nın belkide hayal ettiği 4-6-0'a döndük. İdeal santrforsuz oyuna döndü oyun. İkinci yarı daha çok pozisyona giren, daha çok rakip ceza sahasında giren milli takım oluştu.

"Maçın kırılma noktas..."

Maçın kırılma noktası Kenan'ın 70. dakikada kaçırdığı ol. Hakan müthiş bir arkaya uzun top attı. İyi de kontrol edip vurdu ancak kalecinin müthiş çıkardığı top oldu. Savunma arkasına kaçan oyuncu grubumuz var. Arkaya koşuları kenar oyuncularımız çok fazlasıyla yapabilir. Bu bir süreç. Bu maçın iyi taraflarını kendimize almalıyız."

Senin için hazırladığımız haberler