Everton, Wout Weghorst Transferi İçin Heyecanla Beklemeye Başladı

Ali Bozkurt
04.06.2023 - 23:52 | Son Güncellenme: 04.06.2023 - 23:58

İngiliz futbol kulübü Everton yeni bir transfer söylentisi ile gündeme geldi. Hollanda basını Everton’ın Hollandalı futbolcu Wout Weghorst’u kadrosuna katmak istediğini iddia etti.

Everton, Wout Weghorst Transferi İçin Heyecanla Beklemeye Başladı

AJANSSPOR HABER

TalkSPORT’un aktardığı bilgilere göre sezon sonuna kadar kiralık olarak Manchester United’a giden Wout Weghorst için bu ekipte bir gelecek yok. Manchester United, Hollandalı oyuncunun kiralama döneminin ardından Weghorst ile kalıcı bir sözleşme imzalamayı düşünmüyor. Bu sezon ekip için tüm kulvarlarda toplamda 26 maça çıkan Hollandalı forvet takımına 2 gol ve 2 asist katkısı sağladı. 

Everton imzayı istiyor

Hollanda basınına göre Manchester United ile bir geleceği görünmeyen Weghorst için aynı ligden başak bir talip var. Premier Lig ekiplerinden Everton, Hollandalı forveti renklerine bağlamak istiyor. 30 Haziran’da kiralık olarak gittiği Manchester City’den Burnley’e dönecek olan Weghorst için yeni bir Premier Lig imzası kapıda.

Beşiktaş forması da giydi

Geçtiğimiz aylarda Burnley’den Manchester United’a kiralanan Wout Weghorst’ın bir önceki durağı Beşiktaş olmuştu. 5 Temmuz 2022’de Süper Lig ekibine yine Burnley’den kiralık olarak katılan Hollandalı futbolcu yaklaşık 7 ay siyah-beyazlı formayı taşıdı. 

Siyah-beyazlı ekibe dönmek istedi

Manchester’daki kiralık dönemi bitmek üzere olan Hollandalı futbolcunun ekibi olan Burnley’ye dönmek istemediği iddia edildi. Beşiktaş’a dönmek isteyen Weghorst’ın Siyah-beyazlı ekibin yöneticilerini arayarak ekibe yeniden katılmak istediği aktarıldı. 

Güneş’ten gönül alma şartı 

Wout Weghorst’ın dönme talebinin üzerine Şenol Güneş’in Hollandalı oyuncu için bazı şartlar öne sürdü. Güneş’in 30 yaşındaki futbolcu için “Ocak ayında giderken en son bizim haberimiz oldu. Bu kez kendini çıkıp bizimle birlikte olmak istediğini söyleyecek. Taraftarımıza veda ederken, takım arkadaşlarına tek kelime bile etmedi. Hepsinin gönlünü alacak. Bonservisini eline alıp, 1,5 milyon euro yıllık maaşı da kabul ediyorsa, hemen gelebilir.” dediği ifade edildi. 

Beşiktaş’ta Weghorst

Wout Weghorst, Beşiktaş’ta forma giydiği dönemde tüm kulvarlarda toplamda 18 maça çıktı. Sahada olduğu dakikalarda Siyah-beyazlı ekip için 9 kez fileleri havalandıran Hollandalı forvet 4 gol için de asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler