Yasir Subaşı analizi!

17.06.2019 - 18:56 | Son Güncellenme: 17.06.2019 - 21:56

 Yasir Subaşı analizi!

Yasir Subaşı kimdir, kaç yaşında? Bonservis bedeli ne kadar? Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile ismi anılan Fenerbahçe U21'den eski oyuncusu Yasir Subaşı analizini sizler için yazarlarımızdan Ali Bozkurt inceledi. Yasir Subaşı hangi pozisyonda forma giyiyor, kariyer istatistikleri ne? İşte Yasir Subaşı analizi...

Profil

Yaş: 23

Mevki : Defans - Sol Bek

Uyruk: Türkiye

Güncel Takım: Ümraniyespor

Boy : 1.80

Ayak : Sol

Güncel Tahmini Değer : 100 bin Euro

 

Hakkında

1996 yılında Sakarya'da dünyaya gelen Yasir Subaşı, 2015 yılında ilk profesyonel sözleşmesini yine sarı lacivertli ekiple yapmıştı.

Sol bek mevkiinde forma giyen Subaşı, Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor'a karşı ilk resmi maçına çıktı ve bir de gol kaydetti.

Attığı golle dikkat çekse de sarı lacivertli ekipte forma şansı bulamayan Yasir, önce Anadolu Üsküdar sonra Sakaryaspor'da kiralık olarak mücadele etti.

Sözleşmesi sona erince Fenerbahçe'nin kadrosunda tutmadığı sol beki Ümraniyespor kadrosuna kattı. Yasir, geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye karşı bir gol atarak takımının sürpriz galibiyetinde pay sahibi oldu.

Yasir Subaşı, 2018/19 sezonunda Ümraniyespor formasıyla tüm kulvarlarda 24 maça çıktı ve 1 gol kaydetti.

 

Değerlendirme - Rapor

Ümraniyespor sol bek oyuncusu aynı şekilde Fenerbahçenin eski oyuncusu olan Yasir şimdilik Fenerbahçe ile ismi anılıyor. Savunmada çok açık vermiyor görevini layıkıyla yerine getiriyor. Oynadığı oyunla takıma teknik ekibe güven veriyor. Gelecek vaad eden bir yeteneği var. Her sene üstüne koyarak devam ediyor. Gelişim sağlamasını çok iyi biliyor.

Defanstan hızlı bindirmeleri ile dikkatleri üstüne çekiyor. Bek oyuncu olarak bu görevi çok iyi yapıyor ve takımı 3. Bölgeye hızlı yerleştiriyor.

Hızlandığı zamanlar çektikleri şutlar dikkat çekici. Şutlarını her maç geliştirdiği ortada daha iyi çalışmalarla daha iyi şutlar çıkarabilir.

Ortalarına baktığımız zaman isabet oranı yüksek ve olumlu ortalar acıyor. Savunmadan alıp hızlı olarak çıktığı pozisyonlarda topa ortaları gayet olumlu ve yerinde oluyor. Orta şut karışımı yaptığı pozisyonlar da sanki şansı yaver gidiyor ve güzel pozisyonlar ortaya çıkarıyor.

 

Yeteneklerine baktığımız zaman tam bir sol bek diyebiliriz. Sol bek için doğmuş sol bek olarak hayatına devam ediyor.

Top tekniği çok iyi olmasa da yaptığı iyi bindirmeler ve çektiği sürpriz şutlar ile rakip savunmaları top ayağında iken kitlemesini çok iyi biliyor.

 

Yasirin en belirgin özelliği ise önünde oynayan oyuncu ile uyumu önünde oynayan oyuncu ile iyi anlaşırsa yaptıklarının daha iyisini yapmaya başlıyor ve tutulmaz bir hale geliyor. Sol ayağını çok iyi kullanan Yasir önünde oynayan oyuncu ile iyi anlaşırsa hücuma vereceği katkı ile skor üretebilen bir sol bek kıvamına geliyor.

 

Fenerbahçe altyapısında oynarken de tek sorunu defansif özelliği idi hala savunma özelliğinde bir sorun yaşıyor geliştirdiği taktirde büyük takımların ilk 11 oyunculuk sorumluluğunu çok iyi alabilir ve takımın vazgeçilmezleri arasına girebilir.

Oyun içindeki geçişlerini biraz daha geliştirmesi lazım biraz daha ileri gitmelidir. Bu durumu en büyük eksiklerinden ve üstünde durulması gereken bir özelliğidir.

Kırılgan yapısını da düzeltmesi lazım çok önemli değil fakat bazı maçlarda önemli duruma gelebiliyor.

 

Çalışkanlığı ve sorumluluk alması ile dikkat çekiyor ve yaşından daha olgun duruşu oluyor.

Savunmada cesurca davranıp hamle yaptığı pozisyonlara baktığımız zaman olgunluğu çok önemli bir durumudur. Soğukkanlı halleri gerçekten yaşına göre çok olumlu. Tam bir görev adamıdır.

 

MADDELER 

- Sol bekte yaptığı çıkışlar çok olumlu.

- Hızlı bindirmeleri bulunuyor.

- Defansif özellikleri olumlu.

- Verilen görevleri yerine getiriyor.

- Sorumluluk almasını biliyor.

- Olumlu ve sert şutları bulunuyor.

- Pas yüzdesi iyi derecede.

- Fiziği yaşıtları Türk oyunculara göre iyi.

- Çalışkan bir oyuncu.

- Gelecek vaad ediyor.

- Ortaları iyi derecede.

- Defansif özelliklerinde fiziksel olarak biraz üst tıka çıkmalıdır.

- Ver- kaç yapmaları olumlu yapıyor.

 

HAZIRLAYAN : ALİ BOZKURT

Yayınlanma Tarihi: 17.06.2019

 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler