Yıldız Dağı'na 40 yamaç evi yapılacak

19.09.2015 - 14:37 | Son Güncellenme: 19.09.2015 - 14:37

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 40 yamaç evi yapılacağı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında, idarece hazırlanan projeler, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisinde gerçekleşen toplantıda Kalkınma Bakanlığı yetkililerine tanıtıldı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, proje kapsamında 3 bin 652 metrekaresi kapalı alanda 20 bin metrekare alana 40 yamaç evinin yapılacağını belirtti. Evlerin 60 metrekare olarak salon, yatak odası, mutfak, banyo ve tuvalet şeklinde tasarlandığını aktaran Ayhan, çevre düzenlemesiyle bu işlerin 11 milyon lira mal olacağını kaydetti. 

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde öz kaynaklar ve kurumların destekleriyle 70 milyon lira yatırım yapıldığını aktaran Ayhan, "Merkezin tam anlamıyla faaliyete geçmesi için 30 milyon liraya ihtiyaç var. Kayak merkezini her mevsim vatandaşlarımızın faydalanacağı cazibe mekanları haline getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kayak merkezlerinde 30 yılda yapılan çalışmaların 3 yılda gerçekleştirilerek büyük mesafe kat edildiğini vurgulayan Ayhan, şöyle devam etti:

"Merkezde devam eden çalışmalar tamamlandığında ve Kalkınma Bakanlığımıza sunduğumuz projeler hayata geçtiğinde Sivas'a büyük bir değer kazandıracağız. Yıldız Dağı'nda altyapıyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Projelerimizi ve inşaatlarımızı bütüncül bir yönetim modeliyle faaliyete geçiriyoruz. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin Sıcak Çermik ve hava alanıyla birbirine bağlanması için Kalkınma Bakanlığı desteği Kültür ve Turizm Bakanlığının isteğiyle turizm yol ağına alındı. Bu yolun yapılmasıyla termal turizm ve kış turizmini birleştireceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler