Yunus Mallı'dan transfer açıklaması! Türkiye'ye mi gelecek?

30.12.2020 - 10:29 | Son Güncellenme: 30.12.2020 - 10:26

Son dakika transfer haberi... Galatasaray, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile anılan Yunus Mallı geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Yunus Mallı, Türkiye'ye transfer olacak mı? İşte Yunus Mallı ile ilgili transfer gelişmesi ve detaylar...

Yunus Mallı'dan transfer açıklaması! Türkiye'ye mi gelecek?

AJANSSPOR-HABER

Almanya Ligi ekiplerinden Wolfsburg'da forma giyen milli futbolcu Yunus Mallı'nın kulübü ile olan sözleşmesi sezon sonu itibarıyla sona erecek. Milli futbolcunun adı transferde Galatasaray, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile anılıyor. Yunus Mallı, Türkiye'ye gelecek mi? Geleceği hakkında açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Yedeklerde olmaktan rahatsız

28 yaşındaki futbolcu, Fanatik'e verdiği röportajda yedeklerde olmanın kendisini memnun etmediğini ifade etti. Mallı, "Mainz’dan buraya geldiğimde ilk iki sene içerisinde çok sayıda maç yaptım. Karşılaşmaların büyük bir bölümünde oynadım ama o dönemler takım olarak iyi değildik. Bu kez de takım başarılı giderken, benim de oynama sürelerim azaldı" ifadelerini kullandı.

"Avrupa'daki Türk oyuncu sayısı artacaktır"

Avrupa'da oynayan Türk futbolcuların sayısının artacağına inandığını söyleyen Yunus Mallı, "Bundesliga’da yaklaşık 10 yıldır oynuyorum, 200’den fazla maça çıktım. Her transfer döneminde kulüpte kalmayı tercih ettim. Lille örneği var. Zeki Çelik oraya gitti ve oyunculuğuyla kendisini kabul ettirdi. Sonrasında Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz’ı aldılar. Eğer biz Avrupa’da ülkemizi iyi şekilde temsil edersek, yurt dışında oynayan futbolcularımızın sayısı daha da artacaktır.”

"Türk futboluna ilgim hep vardı"

Yunus Mallı, Süper Lig'i takip edip etmediği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Her zaman takip ediyorum. Çoğunlukla hafta sonu maçlarının özetlerini izleme şansı buluyorum. Küçüklüğümden beri Almanya’da oynamama rağmen, Türk futboluna hep ilgim vardı. Türkiye’de mücadeleci bir futbol oynanıyor, oyuncular takımları için her şeylerini veriyorlar. Ligde teknik olarak da yetenekli oyuncular var. Severek izliyorum. Orada hiç oynamadığım için detaylara girip, yorum yapmam doğru olmaz."

Hangi pozisyonda daha rahat hissediyor?

“Benim en sevdiğim ve takım içinde en verimli olacağım mevkii 10 numara ya da 8 numara. Oyun sisteminin merkezinde görev alabilirsem, bu benim adıma çok iyi oluyor. Sağ ve sol açık oynadığım maçlar da oldu ama kendimi en iyi hissettiğim merkez ve forvet arkası" diyen Yunus Mallı, fiziksek olarak kendisini hazırlamaya çalışıyor. Futbolcu, "Tekrar sahada olacağımı biliyorum. Gelecek maçlara hazırlamak adına o kararlılığa ve motivasyona her zaman sahibim" diyor. 

Türkiye'ye transfer olacak mı?

Peki, Yunus Mallı Türkiye'ye gelecek mi? İşte bu soruya da futbolcu yanıt verdi. Mallı, "Bir gün Türkiye’de Süper Lig’de oynamak isterim. Türkiye her zaman benim için bir opsiyon ve ülkemi seven biri olarak zamanı geldiğinde kariyerimi orada sürdürmek güzel olur. Ancak bu zamanı iyi bulmak lazım. Ne zaman olduğunu gelecek haftalar gösterir. Türkiye’de istikrarlı bir takıma gitme ve şampiyonluk yaşama şansım varsa, teklifi geri çevirmek için bir sebep göremiyorum" dedi. 

"Yetkili kişi amcam İlhan Mallı"

Yunus Mallı, Türkiye'den teklif alıp almadığı sorusuna," Geçmişte transfer dönemlerinde Türkiye’den benimle ilgilenen kulüpler oldu ve oluyor da. Şu an isim vermek yanlış olur ama Bundesliga’da kendimi hep iyi hissettim. Mutluydum ve Almanya’da yapacaklarımı tamamlamadığıma inanıyordum. Avrupa’dan da teklifler gelmesine rağmen de kalmaya devam ettim. Transferimle ilgili konularda yetkili kişi menajerim ve aynı zamanda amcam İlhan Mallı’dır. Ben bu süreçte işin sadece futbol kısmına odaklanmak istiyorum. Bu konulara fazla girmek istemiyorum" yanıtını verdi. 

"Şansımı sonuna kadar zorlayacağım"

Milli futbolcu, EURO 2020'de kadroda olmak istediğini söyledi. Mallı, "En son 2019’da Milli formayı giydim. 2020 finallerinde olacağımız için mutlu ve gururluyum. Takımımda az süre alınca, hocamızın beni kadroya çağırmaması da doğal. Her hafta kulüplerinde oynayan arkadaşlarım çağrılmayı hak ediyor. Şenol Güneş hocamız dışında teknik ekipten beni arayıp, durumumu soruyorlar. Milli Takım’da ve EURO 2020’de yer alma şansımı, elbette sonuna kadar zorlayacağım. Ancak bunun için kulübümde oynamam gerekiyor. Milli Takım durumum da gelecek kararımı verirken bir sebep olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Grupta başarılı oluruz"

Futbolcu son olarak gruptaki durum hakkında ise "İsviçre, İtalya ve Galler’in yer aldığı finallerde Milli Takımımız, bu grupta başarılı olur. Gençlerin ve tecrübelilerin bir arada olduğu iyi bir takımız. Avrupa’nın önemli kulüplerinde oynayan futbolcuların çokluğu, büyük turnuvalar için çok önemli. Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. İyi bir hava yakalarsak da çok iyi yerlere geliriz" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler