Yusuf Dikeç'in gözü olimpiyatta

07.08.2017 - 14:22 | Son Güncellenme: 07.08.2017 - 14:22

Azerbaycan'da düzenlenen Ateşli Silahlar Trap-Skeet Avrupa Şampiyonası'nda 25 metre ateşlemeli tabanca erkekler kategorisinde altın madalya alarak Avrupa şampiyonu olan Yusuf Dikeç, koleksiyonunda olmayan tek madalyayı almak için gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na dikti.

Çalışmalarını Mersin'in Erdemli ilçesindeki atış poligonunda sürdüren milli sporcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yıldır Türkiye adına katıldığı çeşitli müsabakalarda 100'ün üzerinde madalya aldığını söyledi.

Daha önce güreşe gönül verdiğini ancak jandarma astsubay olarak göreve başladıktan sonra atıcılık sporuyla ilgilendiğini anlatan Yusuf Dikçe, "2000 yılından bu yana katıldığım Avrupa ve dünya şampiyonalarından 20 altın madalya alarak Türk bayrağını şerefle göndere çektirdim. Koleksiyonumda eksik olan tek olimpiyat madalyasını da Tokyo'da alarak koleksiyonumu tamamlamak istiyorum. Şimdi hedefimde Tokyo Olimpiyatları var." diye konuştu. 

Atıcılığın da bir ata sporu olduğunu vurgulayan Yusuf, şöyle devam etti:
"Son yıllarda ata sporumuz atıcılığa ilginin sevindirici derecede arttığını görmekteyiz. Ben bu spora başladığımda böyle bir sporun varlığını bile bilmiyordum. Ancak şu anda gerek spor kanalları gerekse yazılı ve görsel basın sayesinde bu spor dalı sevilmeye, ilgi görmeye başladı. Öyle ki Erdemli Atış Poligonu, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyüğü. Uluslararası bir poligon. Böyle güzel bir poligondan şampiyonların çıkmasını arzuluyorum. Eminim ki bizden sonraki nesiller ata sporumuz atıcılıkta daha büyük başarılara imza atacaklardır."

Yusuf Dikeç, büyük erkekler havalı silahlar ferdi Türkiye rekorunun 591 puanla kendisine ait olduğunu hatırlatarak, başarılarına yeni şampiyonlukları katmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

 

Senin için hazırladığımız haberler