Diğer Sporlar
Ayık: "Farklı bir sezon oldu"
27 Aralık 2011 , 11:09

Erzurum'da gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın, 2011'in ''en önemli spor olayı'' olduğunu savunan Ayık, ''Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı gerçekleştirdik. 2011 yılının en önemli spor olayı. Sportif ağırlığının büyük bir kısmı da bizdeydi. 11 branşta yarışlar vardı, ama 7 branştaki yarışlar bizim federasyonumuzla alakalıydı. Açık alanda olan tüm müsabakalar bizimle alakalıydı'' dedi.
Geride kalmak üzere olan senenin kendileri açısından çok iyi geçtiğini ifade eden Özer Ayık, şöyle devam etti:
''Kayak yarışlarının tamamında, tüm yabancılardan 100'e yakın puanlar aldık. Zor bir süreçten geçtik. Kar bile yağmadı. Bu büyük bir talihsizlikti. Erzurum'da metrelerce kar olması gerekirken, bunun olmaması bizi zorladı. Oyunlarda herkes üzerine düşen görevlerini yerine getirdi. 2011 üniversite oyunlarında yarışacak sporcuları yetiştirmeye çalıştık, bunun için özel bir çaba sarf ettik. Diğer sporcular da yoğun bir kamp geçirdiler. Yurt dışındaki müsabakalara katıldık ve başarılı sonuçlar aldık.''
Ayık, sezonun bitimiyle tüm milli takımları yurt dışında kamplara aldıklarını anlatarak, ''100'e yakın milli takım kampı gerçekleştirdik. Bu çok büyük bir rakam. Biz, tek federasyon olarak gözüküyoruz ama içimizde 5 ayrı disiplin var. Her birinin ayrı kuralı ve ekipmanları var. 5 federasyon gibiyiz. Beş federasyonun yükünü taşıyoruz. Hedefler artık farklı. Şubat ayında Gençler Dünya Şampiyonası düzenleyeceğiz'' şeklinde konuştu.
2012 yılından itibaren daha çok altyapı ağırlıklı yeni bir yapılanma içerisine gireceklerini belirten başkan Ayık, ''Bunun meyvelerini de almaya başladık. Biatlonda 3 sporcumuz dünya şampiyonalarına katılma hakkı elde etti. Bu şampiyonalara katılabilmek için daha öncesindeki yarışlarda belli bir dereceye gelmeniz gerekiyor. Bu 3 sporcumuz bunu gerçekleştirdi. Alp disiplininde bir sporcumuz derecesini 60 fit puana kadar düşürdü. Bugüne kadar Türkiye'deki en iyi puan. Erzurum'da 37 kamp yaptık. Çocuklarımız sürekli çalıştılar, hiç boş kalmadılar.
-''Üst düzey yarışlarda madalya şansımız var''-
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar sonrasında Türk sporcuların da artık üst düzey yarışlarda madalya kazanacak duruma geldiklerini savundu.
Ayık, sözlerini şöyle tamamladı:
"Artık bundan sonra üst düzey şampiyonalarda madalya şansımız var. Dünyada kayağa başlama yaşı 6, performans yaşı ise 26'dır. Kayak, mesafe koşu gibidir. Önemli yarışlarda da madalya alabiliyoruz. Geçen sene 50'nin üzerinde madalyamız var. 2012 yarışlarında da hedefimiz, 50'nin üzerinde madalya almak. Bize göre Türkiye'de ve dünyada yılın olayı, 'Dünya üniversiteler Kış Oyunları'dır. Ayrıca artık Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız var. Bu sevindirici bir olay. Bu da bize göre yılın olayı. Çünkü, ilk kez sporun artık kendine ait bakanlığı var."
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
SON HABERLERTüm Haberler
- 19:10 Daniel Alves Schalke'ye?
- 19:06 Pizarro Bayern'de..
- 18:59 İşte Hollanda'nın kadrosu!
- 18:58 İrlanda tek attı!
- 18:41 Ankara altılısı 678,46 TL verdi..
RESİM GALERİLERİ
AKTİF HABERLERTüm Haberler
ÇOK OKUNAN HABERLERTüm Haberler
AjansOtomobil.com










