Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
Reklam
  • 03:01
  • İkinci Yarı Başladı
  • Jose Galvez  0-2  Alianza Lima
  •  
  • Peru : Primera División

Torunlar ve Merkit start alıyor!

Tarih02 Ocak 2009 , 14:12

Torunlar ve Merkit start alıyor!

Arjantin'in başkenti Buenus Aires'de bugün yapılacak podyum seremonisinin ardından, toplam 9 bin 754 kilometrelik ralli yarın ilk etap yarışıyla başlayacak.

Türkiye'den Jim Beam Türk Takımı'nın yer aldığı organizasyonda, motosiklet kategorisinde 55 numarayla Kutlu Torunlar ve 56 numarayla Kemal Merkit zorlu etapları tamamlamaya çalışacak.

Toplam 49 ülkeden 230 motosiklet, 30 ATV, 188 otomobil ve 82 kamyonda binin üzerinde sporcunun katıldığı Dakar Rallisi, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'den başlayarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama Çölü ve And Dağları'nda devam ederek, 18 Ocak Pazar günü yine Buenos Aires'de son bulacak.

Motosiklet kategorisinde dünya şampiyonlarının da mücadele edeceği 230 yarışçı arasında yer alacak Jim Beam Türk Takımı, 450 cc ve 530 cc sınıfında ralli için özel üretilmiş KTM motosikletleri ile maraton kategorisinde yarışacak.

Genelde start alan yarışçıların sadece yüzde 40'ının finişe varabildiği rallide, Jim Beam Dakar Türk Takımı'nın hedefi; öncelikle yarışı bitirmek, genel klasmanda ilk 20 ve kendi kategorilerinde ilk 3 sırada yer almak olarak belirtildi.

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Reklam
Reklam
RESİM GALERİLERİ

Pedrosa sürprizi!

Ajansspor.com Anket
Adnan Polat'ın "Lincoln dönse de artık Galatasaray forması giymeyecek" açıklamasını nasıl buluyorsunuz?
  • Doğru
  • Yalnış
[Tüm Anketler]   [Anket Sonucu]