Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
Reklam
Trabzonspor-Galatasaray (Maç sonu)
[01:17] İşte tartışmalı anlar.. (FOTO HABER)  [21:38] Trabzonspor seriyi sürdürüyor..  [21:32] ''Çok güzel bir 8 hafta izleyeceğiz''  
 

Şenoğlu veda etti!

Tarih28 Haziran 2009 , 10:15

Şenoğlu veda etti!

2004'te ve geçen yıl ABD Açık'a, 2005'te ve bu yıl Avustralya Açık'a, yine bu yıl Roland Garros'a katılarak, Türkiye'ye ilkleri yaşatan milli tenisçi, İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'na veda etti.

Şenoğlu, Eston partneri Kaia Kanepi ile Alman Anna Lena Groenefeld ve ABD'li Vania King çiftine 6-3'lük iki setle yenilerek, dördüncü tur şansını yitirdi.

-ŞENOĞLU'NUN GRAND SLAM KARNESİ-
Garanti Koza sponsorluğunda WTA çiftler kariyerini sürdüren Şenoğlu, 107 kez milli oldu, 41 kez de Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

İlk kez bir ''grand slam'' turnuvasında, 2004 yılında ABD Açık'ta mücadele eden 30 yaşındaki tenisçi, ABD'li partneri Laura Granville ile birlikte çıktığı çift bayanlar 3. tur mücadelesinde, 1 numaralı seribaşları İspanyol Virginia Ruano Pascual ve Arjantinli Paola Suarez çiftine 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenilerek, turnuvaya veda etti.

Avustralya Açık'ta mücadele etme hakkını kazanan ilk Türk tenisçi olarak da 2005 yılındaki turnuvada yarışan Şenoğlu, partneri Ukraynalı Yulia Beygelzimer ile birlikte ABD'li Jenifer Russell ve İtalyan Mara Santangelo çiftine 2-1 yenilerek, turnuvadan elendi.

Şenoğlu, geçen yılki ABD Açık'ta da Slovak partneri Magdalena Rybarikova ile Sabine Lisicki-Aravane Rezai çiftine çekişmeli geçen bir maçta 2-1 yenilerek, ilk turda turnuvadan ayrıldı.

Bu yılki Avustralya Açık'a da katılan milli tenisçi, Avusturyalı partneri Tamira Paszek'in ikinci sette sakatlanması üzerine, Polonyalı Klaudia Jans ve Alicja Rosolska çiftine hükmen mağlup olarak, turnuvayı bırakmak zorunda kaldı.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'na da (Roland Garros) ilk kez bu yıl katılma hakkını elde eden başarılı tenisçi, burada da Belçikalı partneri Yanina Wickmayer ile Çinli Chia-Jung Chuang ve Hintli Sania Mirza çiftine 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenilerek, turnuvadan elendi.

Şenoğlu, bayanlar dünya klasmanında 951. sırada yer alıyor.

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Son Fotograf Galerileri »
Reklam
RESİM GALERİLERİ

TS-GS tartışmalı anlar.. (Rıdvan Dilmen)

Ajansspor.com Anket
Sizce, şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam edecek mi?
  • Evet
  • Hayır
[Tüm Anketler]   [Anket Sonucu]        

Çok Yorumlananlar - 24 Saat

Aslan fırtınaya tutuldu! 698

Avni Aker'deki müthiş mücadele tek gole sahne oldu, Trabzonspor Aslan'ın belalısı Colman'la güldü..

Duvar Kağıtları