Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
   GÖZDEN KAÇIRMA : Spor Toto Süperlig | Puan Durumu | Süper Final Şampiyonluk Grubu | Süper Final Avrupa Ligi Grubu |

Beşiktaş'ı hakem Abitoğlu yaktı..

Tarih31 Ocak 2012 , 00:10

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasının kapanış mücadelesinde; zirve savaşını sürdürerek lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını ikiye indirmek ve ilave olarak resmi maçlarda yenilmezlik serisini 16’ya taşımak isteyen Beşiktaş’ta tüm hesaplar 3 puana endekslenmişti. Ligin son haftalarında toparlanıp play-off grubuna kalmayı hedefleyen ev sahibi Kayserispor ise, uzun sezondur üstünlük kurduğu Beşiktaş’a bu maçta da yine bir sürpriz yaparak 3 puan planlıyordu. İşte böylesine kararlı iki takım kozlarını Pazartesi gecesi Kadir Has stadında paylaştılar. Maç sonunda Kayserispor yine bir sürprizi daha gerçekleştirip öyle ya da böyle 3 puanı almasını bildi.

* * *



Rakibine oranla daha genç ve dinamik bir kadroya sahip olan ve iç saha avantajını iyi kullanan ev sahibi ekip Kayserispor, güçlü rakibi karşısında oyun disiplinini ciddiye alarak maça başladı. İlk dakikalardan itibaren koştu, gücü oranında savaştı ve maçı kazanmaya istekli bir oyun kurgusunu sahaya iyi yansıttı. Süratli ve tempolu oynadığı maçın ilk saniyelerinde erken bir gol buldu. Orta alanda Beşiktaş’ın top çeviren ve oyunu yönlendiren futbolcularıyla bire bir eşleşme yaparak rakibin oyun kurmasını ve ileriye iyi servisler yapmasını engelledi. Savunmada ise defans güvenliğini bırakmamaya çok özen gösterdi. Hücum organizasyonlarında ise, özellikle her iki kanatları, sağda taraftan Sefa, sol taraftan ise Hasan Ali ve Torisi ile iyi kullandı.

Orta sahada iyi top yapıp, rakip savunma arkasına atılan uzun ve derinlemesine paslara Sefa ve Torisi’yi mükemmel sızdırdılar. Hatta Torisi ile buldukları golde bu şekilde oldu. Golden yaklaşık 5 dakika içinde Hasan Ali’nin herkesi aşan orta şut karşımı topu kaleye yakın mesafeden ve doğrudan auta gitti ki, bu pozisyon ev sahibi ekip adına net 2. gol şansıydı. Kayseri takımında dikkatleri çeken diğer bir isim ise enerjik yapısıyla Furkan’dı. Hem Beşiktaş’ın pas trafiğini en iyi yönlendiren Fernandes’i çok iyi markaj altına aldı, hem de önde basarak rakibin oyun kurmasını engelleyen diğer faktörlerden biri oldu.

İkinci yarıda Kayserispor, birazda genç takım olmasının verdiği tecrübe eksikliğiyle ofansif yönde daha etkisiz kaldı. Ancak rakibe pozisyonlar verse de savunma güvenliğinde son derece dikkatli oldular. Beşiktaş’ın forvet hattındaki kaliteli futbolcuları net pozisyonlarda final vuruşlarını başaramayınca, maçın ağırlığını kaldırıp tek golle olsa maçı kazanarak 3 puanı almayı başardılar. Kayserispor’u maçı kazanma adına verdiği mücadele ve haklı galibiyetinden dolayı kutluyorum.

* * *



Beşiktaş’a gelince;

Uzun zamandır Kayseri deplasmanlarında pek yüzü gülmüyor ve istediği sonuçları alamıyordu. Pazartesi gecesi ne yazık ki bu sendrom yine devam etti. Soğuk hava, takım olarak konsantrasyon ekliği, rakibin çok koşması ve dirençli oyunu, en önemlisi ise hakemin büyük hatasıyla 2. yarıyı 10 kişi oynaması, Beşiktaş takımına yenilgiyi getiren önemli faktörlerdi.

Beşiktaş takım olarak oyuna iyi başlayamadı. Erken saniyelerde yenilen gol ile konsantrasyon kaybı yaşayıp, çabuk toparlanamadı. Oyunda dengeyi sağladığı dakikalarda orta sahanın adeta dinamosu olan Fernandes gibi önemli oyuncusunun ağır sayılacak ucuz iki sarı karttan kırmızı görerek atılması ve maç genelinde koşan ve direnç gösteren rakibe karşı 2. yarı 10 kişi oynaması Beşiktaş takımı adına hakikaten büyük talihsizlik sayılacak ciddi handikaplardı.

Bütün bunlara rağmen Beşiktaş takımı, ilk yarıda Mustafa, Necip ve Simao ile 3 net golden yararlanamazken, ikinci yarıda beraberliği kurtarmaya hatta galip gelmek için oyunu çok iyi forse ettiği dakikalarda bir de Edu ile net pozisyonu gole çeviremedi. Beşiktaş belki beklenilen futbolunu sergileyemedi ancak rakibinden daha fazla net pozisyonlara girdi. Hani derler ya biraz da futbol şansı olacak. Eğer Pazartesi gecesi o futbol şansı çok değil birazcık Beşiktaş’ın yanında olsaydı siyah beyazlılar bu maçtan değil beraberlik 3 puanı çok kolay çıkartabilirlerdi. Ama olmadı, olamadı… Yazık..

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Dr. Sedat Hayran Son Yazıları
Reklam
Ajansspor Tüm Yazarlar