Diğer Sporlar

Kuvvetsiz ve yavaş!
19 Eylül 2008 , 10:40
Eksik denilen takım Serkan ve Volkan haricinde Galatasaray’ın en pahalı takımıydı. Eksik bahanesine sığınmanın hoş olduğunu düşünmüyorum. Sıradan bir İsviçre takımından üç gol yemek için ortaya geçerli bir bahane koyman lazım. Böyle bir yere varamaz Galatasaray. Ayrıca eksikliklerin bu kadar çok olması, Galatasaray’ın saha içinde ikili mücadelelerde narin durması, futbolcuların diğer takımlara göre yavaş koşması ortaya bir şey koyuyor. Galatasaray kuvvetsiz ve yavaş. O da Galatasaray’ın fizik kondisyonere ihtiyacı var. Bu kadar sakatlık, bu çıtkırıldımlık, futbolculardaki bu güçsüzlük net bir şekilde bu eksikliğe işaret ediyor.
Galatasaray’da bir panik var. Bunun sorumlusu da Skibbe. Bu takım için yeterli bir hoca olması ya da olmaması değil benim sorunum, sadece nerede bulunduğunu anlayamaması. Hala büyük bir takıma geldiğini idrak edemedi. Sıradan bir takıma karşı tek ön liberolu sistemle oynamaya korkacak kadar şuursuz durumda. Çağ dışı kalmış 3-5-2 sistemini uygulatıyor Galatasaray’a. İnanılır gibi değil. İstediği kadar eksiği olsun Galatasaray’ın, Avrupa arenasına 3-5-2 sistemiyle çıkamaz. Serkan’ı sağ beke, önüne de Yaser’i ya da Mehmet Güven’i koyarsın olur biter. Fizik olarak çok alt düzeyde olan Serkan’ı bu kadar yiyip bitirmeye ne gerek var? Avrupa’da herhangi bir takım bekleri olmayan bir takıma kolay gol atar, nitekim de öyle oldu. Galatasaray’ın karşısında bir gömlek üstün bir takım olsa sonuç çok farklı olacaktı. Skibbe artık korkuyu bırakmalı, takımına da bu güveni vermeli.
Saha içi sorunlara bakacak olursak, Galatasaray gerçekten çok yavaş oynuyor. Oyunu dikine oynatacak, hızlandıracak Ayhan ve Lincoln’un kafasında önce farklı düşünceler olduğu için ilk olarak onlar yavaşlatıyor takımı. Ayhan önce garantiye (genelde geriye doğru) oynamayı planlıyor. Arkasındaki beş metrelik alanda kimseler olmasa da hızlı bir şekilde geriye oynuyor topu. Bir dön bak, ileriye hiçbir zaman bu kadar düşünmeden ve hızlı oynama düşüncesi yok. Sonra Lincoln var tabi. Ciddi bir sorun olmaya başladı düşmesi. Bunun sorumlusu geçen yıldan beri söylenen Lincoln’e çok vuruyorlar açıklamaları. Baktı adam yönetim böyle bir şey söyleyip duruyor, devam etti yapmaya, sonunda da soruna dönüştü. Her ikili mücadeleyi yerde tamamlıyor. Kuvvetsiz ve yavaş Galatasaray’ın bu konularda lideri Lincoln. Yine de dün belki de iki senedir en iyi oyununu oynadı. Bu seviyedeki bir takıma karşı oynayabildiği buydu. Daha sağlam bir takıma karşı yine alışılmış oyununu oynayacak.
İyi sinyaller yok mu Galatasaray’da? Var. Kewell’ın sene başından beri sergilediği performans, Baros’un ilerisi için çok olumlu sinyaller vermesi, Aydın’ın Messivari oyunu oldukça olumlu gözüküyor ve tabi ki sonuç. Deplasmanda alınan galibiyet ne olursa olsun önemli ama bu maç Galatasaray’ın çıkışını müjdeliyor mu? Henüz değil.
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Berkay Aytekin Son Yazıları

Ajansspor Tüm Yazarlar
Futbol
Vedat Bayram - Tek göz açık uyumalıydınız..
Korkut Göze - Asla futbol kavgası değil !
Hayri Ülgen - Demirören başkanlığı bırakmalı!
Cevdet Ünüvar - Semih yolun sonunda mı ?
Erhun Ateş - Ertunç Soğancıoğlu sözüm sana..
Adem Yılmaz - Başladı ve bitti
Dr. Sedat Hayran - Fenerbahçeliler rahat olsunlar, keyiflerine baksınlar..
Erdem Erol - Beşiktaşlılık duruşu bu mu?
Hakan Cerrahoğlu - Keyifsiz futbol
Selahattin Ekrekli - Her şeye rağmen!
Erdem Ulus - Ölü kongre üyeleri!
Hüseyin Kutay - TFF hangi ülkenin federasyonu?
Ökkeş Özekşi - Çapa gördü, Karaman baktı!
Adil Yıldız - İlaç gibi derbi..
Tijen Bolulu - Sizi ne mutlu eder?
Hakan Yağcıoğlu - Kartal'ın yapamadığını Karabük yaptı
Aytekin Akay - Başbakanın temiz futbolla imtihanı !
Fatih Kaya - Helal olsun!
Ali İncegül - Ne verdiniz ki?
Güney Mergen - Başka derdiniz mi yok?
Serdar Sevim - Şikenin seyir defteri..
Sedat Tahir - Transferin gözdeleri..
Berkay Aytekin - Terim soyunma odasında kazandı..
Hakan Coşkun - İnanın dediler, inandılar...
Şükrü Oytan - Es-Es esemedi..
Emre Karataş - Fener tuhaf, Aysal'ın açıklaması daha da tuhaf..
Nihat Evren Derman - Üst düzey performans!
Gökmen Örkmez - Adaylık rezaleti
Metin Kösedağ - Bu hakemler oldukça..
Murat Özgen - Fakr u zaruret!
Adnan Ercan - Arkayı dörtleyelim beyler
Önder Varol - Hoş geldin Osman Hocam !
Ahmet Us - İstifa etmesi gereken Ertuğrul Sağlam mı?
Serkan Özen - 1 gol değil masumiyeti getiren!
İbrahim Bulut - Transferi açacaktınız ne oldu?
Hüseyin Demir - K.çına değse gol atacak cinsten...
Serkan Tunç - Derin darbe..
Doğaç Çor - Escobar
Volkan Toslak - Deplasman fatihi!
Ahmet Öksüz - Biri çatışma mı dedi?
Hakan Dede - Kutsal İttifak'ın göbeğine!Voleybol
Hasan Uğur Epirden - Emniyet zafiyeti...
Enver Bağlarbaşı - Tuhaf şeyler oluyor
Mustafa Korhan Gün - 2+1 kararına katılmıyorum..Hentbol
Tayyar Sümen - Hep sizlerle oldum..Genel Spor Haberleri
Mert Genç - Dişi Timsahlar!Vücut Geliştirme
Erhan Delibaş - Bir akıl hocanız da mı yoktu?Formula 1
Volkan Başer - Şampiyonluk hatırası..
Berk Sarıoğlu - 200'üncü yarışını kazanan ilk pilot!Yazarlar Anasayfa














