Diğer Sporlar

Adaylık rezaleti
11 Şubat 2012 , 18:03
İkinci Aydınlar sendromu yolda galiba.
Mehmet Ali Aydınlar günahıyla sevabıyla Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptı ve gitti. Şimdi merakla tüm Türkiye, UEFA, FIFA ve spor kamuoyu yeni başkanının kim olacağını bekliyor.
Beklemekten ziyade herkes seçilecek yeni başkanın "şike soruşturması" kapsamında adı geçen takımlardan birine yakın birisi mi başkan olacak; yoksa, herkese eşit mesafede ama yumruğunu masaya vurup kimseye eyvallah etmeyen birisi mi gelecek düşüncesinde.
Adı başkan adaylığı için geçen isimleri görüyorum ve yeni bir Mehmet Ali Aydınlar sendromu mu yaşayacağız acaba demekten kendimi alamıyorum.
1. Aday Yıldırım Demirören
Beşiktaş Kulübü Başkanı, son derece koyu bir Beşiktaş taraftarı, çocukluğu Çarşı Tribünü taraftarları arasında geçmiş Beşiktaş kültürünü, sevgisini, aşkını oralardan edinmiş birisi. Her fırsatta taraf olduğunu Beşiktaş taraftarı olduğunu ispat etmiş belirtmiş ve söylemiş birisi.
Şimdi genel kurul günü bir delege kalkıp sayın Demirören’e kürsüde konuşma yaparken şöyle bağırsa;
Sayın başkan adayı; üstümdeki formayı çıkartıp bu göreve talip oldum diyorsunuz. Bu güne kadar taşıdığınız Beşiktaş gömleğini bu kadar kolay çıkartıp atabilecek misiniz?
Beşiktaş’ın aleyhine veya lehine alacağınız her karar sorgulanacaktır.
Şike soruşturması kapsamında Beşiktaş takımınında adı geçiyor ve olası bir küme düşürme kararı gerekirse sayın Aydınlar'ın Fenerbahçeli olduğu nedeniyle alamadığı kararı siz bir Beşiktaş sevdalısı aşığı ve başkanı olarak alabilecek misiniz?
UEFA; Beşiktaş’ı söylendiği gibi 6-8 yıl Avrupa Kupaları'ndan men etme kararı alırsa bu kararı hangi soğukkanlılık, adalet ve tarafsızlık ilkesiyle uygulayabileceksiniz? Diyelim uyguladınız kendi takımını bir alt lige düşüren, Avrupa Kupaları'na göndermeyen bir başkan olarak Beşiktaş Başkanlığı koltuğunda nasıl oturmaya devam edeceksiniz?
Kendi takımına nasıl bir sportif ve ekonomik başarı sağladınız da Türk Futbolu'na bu başarıyı getireceksiniz?
Yeni sezonda UEFA’nın uygulanmasını zorunlu olarak istediği, ancak ekonomik kriterleri uymayan kendi renklerinize nasıl uyduracaksınız?
Ya da siz tüm bunların hiçbirini yapmayıp yapamayıp sayın Aydınlar gibi süreci idare eder vaziyette tutup Türk Futbolu'na 7 ayda siz mi kaybettireceksiniz?
2. Aday İbrahim Hacıosmanoğlu
Sayın Hacıosmanoğlu, son derece dik duruşuyla tanıdığım, sözünü senet olarak kabul edebileceğim futbol adına düzgün bir anadolu neferidir. Aynı delege Sayın Hacıosmanoğlu da konuşurken kalkıp;
Siz daha düne kadar Trabzonspor İkinci Başkanı değil miydiniz? Şike soruşturması kapsamında Trabzonspor da UEFA’dan 6-8 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alırsa bu kararı koyu bir Trabzonspor taraftarı ve eski bir yöneticisi olan aynı zamanda hala bordo mavili renklerle gönül bağı olan siz ne gibi bir tavır takınacaksınız?
Her fırsatta Trabzonspor’a karşı çirkin oyunlar oynandığını şampiyon olmaması için önünün kesildiğini belirten siz başkan olunca bu sıkıntılardan Trabzonspor’u kurtaracak mısınız?
Trabzonspor benim her şeyim o olmazsa olmam diyen siz TFF Başkan’ı olunca bu renklere nasıl ayrımcılık yapamayacaksınız?
Trabzonspor yönetiminde olduğunuz dönemde Fenerbahçe’yi ilkesizlikle suçlayıp "Fenerbahçe ile aynı platformda olmaktan utanıyorum" diyen siz Fenerbahçe aleyhine alacağınız her kararda insanların kafasında acaba sorusunu uyandırmamayı nasıl başaracaksınız?
2007 Nisan sonundaki Fenerbahçe – Beşiktaş Türkiye Kupası yarı final maçı sonrasında Ali Koç’un federasyon ve hakemlerle ilgili açıklamaları üzerine; "Koç Holding'in veliahtlarından genç biri çıkıyor öyle bir konuşuyor ki şu ana kadar görülmemiş bir manzara sergiliyor. Herhalde burayı tüpgaz satmakla, buzdolabı satmakla karıştırıyor. Bu köklü ailenin herkes nasıl büyüdüğünü biliyor, milletin kanını emerek büyüdüler" diyen siz Fenerbahçe’ye adalet dağıtmanız gerektiği zaman ne kadar adaletli ve sağduyulu olabilecek; Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç’la ne tarz sağlıklı bir diyalog kuracaksınız?
3. Aday Mehmet Atalay
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yapan Sayın Mehmet Atalay bu görevi layıkıyla yapmış birisi. Aynı sayın Atalay 2009 yerel seçimlerinde Trabzon’dan Belediye Başkan adaylığı ve sonraki dönemde de Millet Vekili adaylığı için kamuoyu yoklamaları yapılmış ve iki göreve de seçilememe sıkıntısı yaşamıştır. Sayın Atalay, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde çok güvendiği bir isim olarak öne çıkmış ve sayın Başbakanımız her fırsatta Mehmet Atalay’ın çok değerli bir insan ve spor adamı olduğuna üstüne basa basa belirtmiştir. Evet gerçekten değerli ve ılımlı bir insan. Futbolumuz şu anki sıkıntılar içinde olmasa TFF Başkanlığı için çok önemli isim olur ve hatta uzun yıllar bu görevi de başarıyla sürdürür. Sayın Atalay Başbakanımız'a çok yakın bir isimdir. Aynı genel kurul üyesi sayın Atalay da konuşurken söz alıp ona da;
Sayın Başbakanımız'ın çok güvendiği, sevdiği, inandığı birisisiniz. Sayın Başbakanımız da çok iyi bir Fenerbahçeli. Olası bir Fenerbahçe’yi küme düşürme kararı verme durumunda kalırsanız Başbakanımızın sevdiği ve aday olurken de onun onayıyla aday olan birisi olarak bu kararı nasıl bir sıfır hatayla vereceksiniz?
Siyasi hayatınıza hep başlama noktası olarak Trabzon’u seçtiniz. Of doğumlu bir Trabzonlu olarak Trabzonspor’a UEFA’dan olası gelebilecek olan men cezasını nasıl uygulayacaksınız?
Bir alt lige düşürmeniz gerekirse nasıl düşüreceksiniz? Bu kararları alırsanız siyasi hayata girmek istediğinizde hangi şehri seçecek ve iktidara yakın bir isim olarak nasıl seçileceksiniz? Sizin o seçimlerde olmanız iktidara oy kaybettirmeyecek midir?
Sayın Demirören, Hacıosmanoğlu ve Atalay Türkiyemiz'de çok değerli alanlarda bulunmakta ve görev yapmaktadırlar. Hiç kuşkusuz hepsi pırıl pırıl pırlanta gibi temiz insanlar. Ve bu göreve gelirken de içinde bulunacakları sıkıntıları görerek göreve talipler veya adları medyada yer alıyor. Ancak şunu lütfen unutmayalım! Şuan hiçbirimizin pırlanta gibi isimlere ihtiyacı yok. Eğer öyleyse ben de Gökmen Örkmez olarak TFF Başkanlığı'na adayım. Bizlerin, elini masaya vurduğunda ses getirecek, alınması gereken kararları hemen uygulamaya koyabilecek, kimse ile bir pazarlığı olmayan herkese eşit mesafede durabilecek, özellikle de bir kulübün ne başkanı ne de eski yöneticisi olmayacak bir başkan adayına ihtiyacımız var.
Artık yolun sonu göründü. Ya yanında kocaman yüreği ve iş makinaları olan biri gelip bu tıkanan bitme noktasına gelen yolu açıp eski akışkanlığına kavuşturacak ya da mevcut durumu birkaç ay daha idare ettirecek biri seçilip ligin sonuna doğru daha büyük bir kaos yaşanacak.
Kulüpler Birliği; "Daha önce görev almış başkan adaylarının yeniden aday olmalarını istemiyoruz" gibi saçma sapan hiçbir mantığa uymayan bir açıklama yaptı. Ben bu açıklamadan şu sonucu çıkarttım; "Biz halimizden memnunuz bize dokunmayan yılan bin yaşasın bu iş gittiği yere kadar gider gerektiği kadar götürürüz" zihniyeti.
Ahhhh ahhh yurdumdan insan manzaraları demiş büyük üstat Nazım Hikmet. Hakikaten de futbolumun insan manzaraları acınacak halde.
Elinizin altında sizi her türlü sıkıntıdan kurtaracak anahtar teslim bir Haluk Ulusoy varken ne bu korku? Ne bu çekince? Derdiniz nedir? Bizlere ve gelecek nesillere temiz futbol izlettirmek mi? Yoksa kendi geminizi yürütmeye devam etmek mi?
Artık siz büyüklerim aldığınız alamadığınız kararlarla içimizi çok acıtır oldunuz. Yeter artık gidin de Büyük Atamız'ın dediği gibi "Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim" sözünde olduğu gibi biz oyunumuzun zevkine varalım.
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Gökmen Örkmez Son Yazıları

Ajansspor Tüm Yazarlar
Futbol
Vedat Bayram - Fenerbahçe Kongresi
Hayri Ülgen - Beşiktaş'ı sıradan takım yapmayın!
Cevdet Ünüvar - Güzel futbol, çirkin söz!
Erhun Ateş - Fikret Orman geçmişi mi devam ettiriyor !!!
Mustafa Öztoprak - Bizi bizimle bırakın lütfen!
Adem Yılmaz - Başladı ve bitti
Dr. Sedat Hayran - İnancın zaferi..
Erdem Erol - Namusumuz temizlendi!
Hakan Cerrahoğlu - Bunlar ve Onlar
Selahattin Ekrekli - Futbolun adaleti var mı?
Mustafa Yaşar - Deli olmak işten değil!
Erdem Ulus - Sen uyudun hocam
Hüseyin Kutay - Fark var!
Aytekin Akay - İnkıta..
Haluk Kaplan - Mersin'de bir Sehic varmış, bir Hakan yokmuş
Çağatay Çıtlak - Başarıyı paylaşmak
Ökkeş Özekşi - İtiraf ve realite..
Adil Yıldız - İğrenç ithama, muhteşem cevap
Tijen Bolulu - Kalbimi kıra kıra..
Sadi Karakaş - Megaloman mısın hocam ?
Hakan Yağcıoğlu - Hepimiz Abdullah Avcı'yız...
Fatih Kaya - Beşiktaş kongre üyelerinindir...
Ali İncegül - Ne verdiniz ki?
Sedat Tahir - Adana ateşi!
Berkay Aytekin - Terim soyunma odasında kazandı..
Hakan Coşkun - Çamur at izi kalsın!
Şükrü Oytan - Fener mi oynamadı, Es Es mi oynatmadı ?
Emre Karataş - Fener tuhaf, Aysal'ın açıklaması daha da tuhaf..
Nihat Evren Derman - Formalite (play-off) grubunu garantiledi!
Gökmen Örkmez - Türkiye Futbol Faşizmi
Metin Kösedağ - Böyle olur TRT'nin maçı..
Murat Özgen - Fenerbahçe ve Galatasaray
Adnan Ercan - İşte o sene, bu sene..
Önder Varol - Denizlispor'un borç mektubu?
Ahmet Us - İstifa etmesi gereken Ertuğrul Sağlam mı?
Serkan Özen - 1 gol değil masumiyeti getiren!
İbrahim Bulut - Başkan Yaşlıca bu açıklamanın altında kalır mı?
Hüseyin Demir - Beşiktaşlılık melekelerimizi sorgulayamazsın
Serkan Tunç - Ünal - Yanal hezimeti
Doğaç Çor - La Fontaine'den Süper Final!
Volkan Toslak - Deplasman fatihi!
Ahmet Öksüz - Neyi ima ediyorsun Kocaman?Voleybol
Enver Bağlarbaşı - Tuhaf şeyler oluyor
Mustafa Korhan Gün - Olimpiyat rüyamız gerçek olsun..Hentbol
Tayyar Sümen - Dedikodu makinesi tam gaz çalışıyor!Genel Spor Haberleri
Mert Genç - İyiler daima kazanır!Vücut Geliştirme
Erhan Delibaş - Yurtta spor, dünyada spor!Formula 1
Berk Sarıoğlu - 200'üncü yarışını kazanan ilk pilot!
Mali Selışık - Kazanmayı seçmek...Yazarlar Anasayfa






