
Kazanmak yetmez
05 Mayıs 2008 , 08:32
Beşiktaş, son 2 haftadır kazanıyor ama sıralamadaki yerinin ne olacağı hâlâ belli değil. Siyah-beyazlı takım, Ankara'da çok üstün oynadığı maçta 2 farklı net bir galibiyet aldı. İlk 15 dakikadaki yoğun Ankaragücü baskısını atlatan Beşiktaş, bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Holosko'nun yokluğunda Delgado forvette oynadı. Onun forvet arkasında boşalttığı yerde ise Tello görev yaptı. Tello, maçın yıldızıydı. Beşiktaş'ın her gol girişimi onun usta ayaklarından çıkan toplarla başladı. Tello'nun topla en çok buluşturduğu oyuncu Delgado oldu. Delgado, güzel şutlarından ve müthiş frikiklerinden sonuç alamazken, golü çok şık bir vuruşla penaltıdan attı. Ankaragücü'nün penaltı golünden sonra düşen gardı, Beşiktaş'a ikinci yarıda çok sayıda pozisyon getirdi. Özellikle de Delgado'nun topu 40 metre sürdükten sonra attığı nefis bir şut vardı ki mücadelenin en güzel hareketiydi. Ancak burada Ankaragücü kalecisi Serkan'ın enfes kurtarışını da unutmamak gerek.
Beşiktaş ikinci yarıda Ankaragücü'ne pozisyon bile vermedi. Böyle olunca maç genel olarak Ankaragücü sahasında oynandı. Serdar Özkan, orta alanda sürekli yer değiştirerek çok çalıştı ama çok da top kaybetti. Ancak ilk golün kahramanı, yaptırdığı penaltı ile Serdar Özkan'dı. Aydın, diğer maçlarına göre top kayıplarını tavana vurdurdu. Ancak oyundan hiç düşmediğini de belirtelim. Cisse, vasat bir günündeydi. Suya sabuna dokunmadan, kısa paslarla durumu idare etti ve Beşiktaş orta sahasının ayakta kalmasına yardımcı oldu. Nobre, her zamanki gibi yine çok çalışkandı ama Beşiktaş'ın girdiği pozisyonlarda onun damgası olmadı. Kaleci Rüştü, ilk yarıda Ankaragücü'nün yoğun baskı kurduğu başlangıç bölümünde Murat Erdoğan'ın kendisi ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda mutlak golü çıkararak, Beşiktaş'ın gol yemediği ender maçlarından birinin kahramanları arasına girdi.
Beşiktaş, uzun ince yolda son durağa geldi. Artık dördüncü olur da İntertoto'ya mı gider, yoksa UEFA biletini mi kapar? Hâlâ belli değil. Maçın hakemi Hüseyin Göçek, iyi bir yönetim gösterdi ve 'kusursuz' denebilecek bir maç çıkardı.

Futbol
İlker Ateş - Korkunun bedeli
Selçuk Yula - Issız Adam
Atakan Kurt - Beşiktaş'taki yanlışlıklar!
Erce Kaftan - 'Özgür'ler giderken...
Fatih Demireli - Avrupa'nın yeni parlayan yıldızı
Halil Fincan - Gerideki kalabalık, hücumdaki ıssız adam
Metin Kösedağ - Bu takım ne oynuyor?
Aytekin Akay - Ceyhun Gülselam
Can Tanaydı - Sivas'ın şarjı bitti!
Önder Varol - Horoz değişti!
Koray Düşova - Evrenin en ateşli ve heyecan veren maçı
Berkay Aytekin - Gençler geldi, sıkıntı gitti!
Ökkeş Özekşi - Bu takıma ne yaptın hoca?
İbrahim Bulut - Sakaryaspor dibe vurdu!
İlhami Tek - Stretching nedir?
Hakan Yılmaz - Kocaelispor hak etti ve kazandı
Emre Polat - Guiza yanlış tercih!
İrfan Şeker - Kalbinizi Konyaspor'dan koruyun! Basketbol
Nejat Sayman - Ankara'da müthiş gece!
İsmail Arslan - Solomon'suz Fenerbahçe Ülker günleri!Voleybol
Hasan Uğur Epirden - Kafama takılanlar!
Enver Bağlarbaşı - Kızlarımız gümbür gümbür!Hentbol
Tayyar Sümen - Aklın yolu birdir!Yazarlar Anasayfa







