Diğer Sporlar

Futbol, gripini galibiyet olan bir sızı!
04 Mayıs 2009 , 15:23
Konyaspor tam bir baş ağrısı! Üstelik bu ağrı gripin atmakla da geçmiyor, 90 dakika boyunca ağrıyacak.
Konyaspor’un Kocaelispor ile oynadığı maçı takip ettim. Erken gelen gole rağmen taraftarların maçı hiç de rahat izlemediğini söyleyebilirim.
Süper Lig’in kritik haftasında Konyaspor, küme düşecek adaylar arasında yer alan Kocaelispor’u ağırladı. Ev sahibi, 3. dakikada savunma oyuncusu Serhat Akyüz’ün kafa golü ile maça 1-0 galip başladı diyebilirim. İlk atak ilk gol.
Sonrasında ise baş ağrıtan dakikalar başladı. Kocaelispor, Konyaspor savunması üzerine kabus gibi çökmüş sağlı sollu ataklarla Konyaspor kalecisi Oğuzhan’ı birçok kez zor durumda bırakmıştı. Sanırım Oğuzhan, TTnet faturasını gördüğünde bile bu kadar stres yapmamıştır.
Uzun sözün kısası Konyaspor şanslı günündeydi, Kocaeli’nin atakları ya Oğuzhan da kaldı ya da direkten döndü.
Kocaelispor’un en etkili silahlarından olan Taner Gülleri, henüz tam olarak sağlığını kazanamamış olsa gerek ki bulduğu her topu harcadı. Bir ara top ayağına gelince herhalde Taner bu kez topu kucakladığıyla soyunma odasının yolunu tutacak diye düşünmüştüm.
Maçın ikinci yarısı ise daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Her iki takım da yorulmuş iki güreşçinin kol kola verdiği anlardaki gibi birbirini tarttı durdu.
Varlığı ile yokluğu belli olmayan Veysel’in sahada olduğunu 79. dakikada ceza alanı içerisinde düşe kalka topu Fahri’ye aktarması sonrasında fark ettim. Hatta bir ara Veysel’i izlerken rahmetli Kemal Sunal’ın "Sabuha" filmindeki halleri aklıma geldi. Hatırlarsınız Kemal Sunal, çölde hem Sabuha şarkısını söylüyor hem de sürünüyordu.
Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak’ın oyuncu değişikliklerini her zaman yadırgamışımdır. Bu maçta da sahanın en çok koşan ismi Serhat’ı daha 60. dakikada oyundan almasına anlam veremedim. Henüz yeni yeni ısınmaya başlayan Serhat da anlam verememiş olsa gerek ki çıkarken “Hadi len ordan” edasıyla kendisine uzatılan eli geri çevirmiş ve soyunma odasının yolunu tutmuştu.
Serhat’ın yaptığı yanlış olabilir ama Giray hocam kusuruma bakma bu maçta oyundan alınması gereken Serhat mıydı?
Kötü oyun iyi sonuç diyorum ben bu maç için. Galibiyette yine savunma oyuncuları etkili oldu. Sezon bittiğinde Konyaspor’un golcü golcülerinin de gol atmalarına şahit olabileceğiz.
Konyaspor iyi veya kötü 3 puanı aldı. Şimdi önünü biraz daha net görme şansı yakaladı.
Kocaelispor’a gelince. Kesinlikle küme düşmeyi hak etmiyor. Coşkulu taraftarı, cesur ve göze hoş gelen futbolu ile bu ligin renkli takımlarından birisi Kocaelispor. Körfez, şu an ligde ilk 10 mücadelesi vermeliydi ancak şansı yaver gitmiyor olacak ki sondan ikinci sırada.
Maç sonrası teknik direktörleri Erhan Altın’ın açıklamalarını dinledim. Havlu attıklarını ilan ediyordu. Daha 4 maç ve arada 7 puan var, çıkmadık candan ümit kesilmezmiş. Körfez, Süper Lig’de kalmalı...
Büyük takım olmak!
Geçtiğimiz hafta içerisinde Beşiktaşlı bir yöneticinin ‘büyük takım olabilmek için biz neler çektik’ açıklamalarını okudum. “100 yılı aşkın bir süredir bu yolda ter dökmüş bir takımız. Daha köklü bir tarihe sahip olamayan kulüpler büyük takım olamazlar” diyordu bu yönetici. Efendim büyük takım olmak için ne yapmak lazım?
“Gaziantepspor, Sivasspor’a Anadolu kıyağı mı yapacak” diye bir söylenti yay. Milleti galeyana getir, tutuştur birbirine. Antep, Sivas karşısında ölümüne oynasın ve maçı alsın. Böylece şampiyonluk yolundaki engeli de ortadan kaldırmış olursunuz.”
Güzel strateji. Ancak sen karşındaki takımı yenemedikten sonra çok da anlamı kalmıyor. Büyük takım olmak için derbileri de kazanmak gerekiyor sayın yöneticim.
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
İrfan Şeker Son Yazıları

Ajansspor Tüm Yazarlar
Futbol
Vedat Bayram - Fenerbahçe Kongresi
Hayri Ülgen - Beşiktaş'ı sıradan takım yapmayın!
Cevdet Ünüvar - Güzel futbol, çirkin söz!
Erhun Ateş - Fikret Orman geçmişi mi devam ettiriyor !!!
Mustafa Öztoprak - Bizi bizimle bırakın lütfen!
Adem Yılmaz - Başladı ve bitti
Dr. Sedat Hayran - İnancın zaferi..
Erdem Erol - Namusumuz temizlendi!
Hakan Cerrahoğlu - Bunlar ve Onlar
Selahattin Ekrekli - Futbolun adaleti var mı?
Mustafa Yaşar - Deli olmak işten değil!
Erdem Ulus - Sen uyudun hocam
Hüseyin Kutay - Fark var!
Aytekin Akay - İnkıta..
Haluk Kaplan - Mersin'de bir Sehic varmış, bir Hakan yokmuş
Çağatay Çıtlak - Başarıyı paylaşmak
Ökkeş Özekşi - İtiraf ve realite..
Adil Yıldız - İğrenç ithama, muhteşem cevap
Tijen Bolulu - Kalbimi kıra kıra..
Sadi Karakaş - Megaloman mısın hocam ?
Hakan Yağcıoğlu - Hepimiz Abdullah Avcı'yız...
Fatih Kaya - Beşiktaş kongre üyelerinindir...
Ali İncegül - Ne verdiniz ki?
Sedat Tahir - Adana ateşi!
Berkay Aytekin - Terim soyunma odasında kazandı..
Hakan Coşkun - Çamur at izi kalsın!
Şükrü Oytan - Fener mi oynamadı, Es Es mi oynatmadı ?
Emre Karataş - Fener tuhaf, Aysal'ın açıklaması daha da tuhaf..
Nihat Evren Derman - Formalite (play-off) grubunu garantiledi!
Gökmen Örkmez - Türkiye Futbol Faşizmi
Metin Kösedağ - Böyle olur TRT'nin maçı..
Murat Özgen - Fenerbahçe ve Galatasaray
Adnan Ercan - İşte o sene, bu sene..
Önder Varol - Denizlispor'un borç mektubu?
Ahmet Us - İstifa etmesi gereken Ertuğrul Sağlam mı?
Serkan Özen - 1 gol değil masumiyeti getiren!
İbrahim Bulut - Başkan Yaşlıca bu açıklamanın altında kalır mı?
Hüseyin Demir - Beşiktaşlılık melekelerimizi sorgulayamazsın
Serkan Tunç - Ünal - Yanal hezimeti
Doğaç Çor - La Fontaine'den Süper Final!
Volkan Toslak - Deplasman fatihi!
Ahmet Öksüz - Neyi ima ediyorsun Kocaman?Voleybol
Enver Bağlarbaşı - Tuhaf şeyler oluyor
Mustafa Korhan Gün - Olimpiyat rüyamız gerçek olsun..Hentbol
Tayyar Sümen - Dedikodu makinesi tam gaz çalışıyor!Genel Spor Haberleri
Mert Genç - İyiler daima kazanır!Vücut Geliştirme
Erhan Delibaş - Yurtta spor, dünyada spor!Formula 1
Berk Sarıoğlu - 200'üncü yarışını kazanan ilk pilot!
Mali Selışık - Kazanmayı seçmek...Yazarlar Anasayfa






