
En iyi jenerasyonun son demleri
05 Ağustos 2008 , 00:44
Tutku Açık, Mirsad Türkcan, Hüseyin Beşok, Kaya Peker, Kerem Gönlüm, İbrahim Kutluay, Serkan Erdoğan, Murat Kaya, Tufan Ersöz ve Bekir Yarangüme bunlar sadece birer seçenek ama çok değil. Biraz geriye gittiğimizde Avrupa Şampiyonası'nda açıklanan kadroya baktığımızda Kerem Tunçeri gibi bu takımın belki olmazsa olması olan ve özellikle o sezon içerisinde Real Madrid ile Uleb Cup kaldırmasına rağmen yerine tercih edilen Hakan Demirel'in şimdi esamesi bile okunmuyor.
Peki kadroya şöyle bir göz attığımızda Barış Hersek, Bora Hun Paçun, Cemal Nalga, Cenk Akyol ve Dogus Balbay gibi isimleri kadroda görüyoruz. Aslında 70-80'li yılların basketbol emekçileri çok daha iyi bilir ama Milli Takım forması giymek bu kadar kolay olmamalı.
Geçen hafta oynanan ABD ve Litvanya maçlarının içeriğini hakkında konuşma gibi bir niyetim yok çünkü nasıl olsa her yerde maçın içeriği anlatılmıştır ancak asıl dikkat çekilmesi gereken konu; neden hala o dönemin en formda oyuncuları yerine bütün bir sezon bekleneni veremeyen veya profesyonel anlamda kendi takımlarında A takım düzeyinde istenilen seviyeye gelemeyen oyuncuların seçilmesi. Ömer Onan, Avrupa Şampiyonası'nda yoktu şimdi elemelerde var bilkeza Ümit Sonkol ve Ersin Görkem de aynı şekilde kadrodalar. Peki bu isimler sizce gelecek sezon Avrupa Şampiyonası'nda yer alabilirler mi??
Bir İspanya, bir Yunanistan Milli Takımlar düzeyinde yıllardır oluşturduğu temel bir kadro yapısı ile üzerine gelen genç yetenekleri monte ederek başarıyı yakaladılar. Bogdan Tanjevic ilk geldiğinde neden Kerem Tunçeri, Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Serkan Erdoğan, Kerem Gönlüm, Mirsad Türkcan ve Ermal Kurtoğlu gibi isimlerle bir temel oluşturmayı denemek yerine 2010'u düşünerek gençler üzerinde bu kadar beklenti yükleyip başarı yakalamaya çalışıyor. Cenk Akyol, Cemal Nalga ve Hakan Demirel gibi isimlerin beklentileri karşılayamadığı ortada iken zaten yetenekli olan yani beklentileri karşılayan gençler (Ömer Aşık, Ersan İlyasova, Engin Atsur vs .. ) her zaman kendilerini gösterip Milli Takım'da tecrübeli kadro ile harmanlanması beklenir. Şu an içerisinde oluşan düzende olurda 2010'da başarı gelmezse, böyle üst düzey bir jenerasyona sahip bir Milli Takım'ın kaybolan yıllarının hesabını kim verecek peki??

Futbol
İlker Ateş - Ayıp kere ayıp
Selçuk Yula - Büyü de gitti
Atakan Kurt - Beşiktaş'taki yanlışlıklar!
Erce Kaftan - Farklı adamdı Kazım Ağabey!
Fatih Demireli - Avrupa'nın yeni parlayan yıldızı
Aslı Şenderin - Lincoln ve Jardel
Halil Fincan - Beşiktaş'ın 'Sağlam'ası
Metin Kösedağ - Çifte zafer!
Serhat Zafer - Sivasspor düşman çatlatıyor!
Aytekin Akay - Sizce..!
Can Tanaydı - Sivas'ın şarjı bitti!
Önder Varol - Horoz değişti!
Koray Düşova - Scout dediğin böyle yapılır
Berkay Aytekin - Fizikten sınıfta kaldılar!
Ökkeş Özekşi - Makinanın dişlileri tıkır tıkır çalışıyor
İbrahim Bulut - Havaya girmek!
İlhami Tek - Stretching nedir?
Hakan Yılmaz - Bu işte bir iş var!
Emre Polat - Guiza yanlış tercih!
İrfan Şeker - Futbol şaşırtıcı bir oyunBasketbol
Nejat Sayman - Ankara'da müthiş gece!
İsmail Arslan - Yeni rotasyon ve yine farklı takım kimyası!Voleybol
Enver Bağlarbaşı - Kızlarımız gümbür gümbür!Hentbol
Tayyar Sümen - Filenin genç aslanları umut verdiYazarlar Anasayfa







