Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
   GÖZDEN KAÇIRMA : Spor Toto Süperlig | Puan Durumu | Süper Final Şampiyonluk Grubu | Süper Final Avrupa Ligi Grubu |

İş artık çok zor..

Tarih25 Şubat 2011 , 18:31

Euroleague TOP 16 turundaki beşinci maçında Olympiakos karşısına çıkan Fenerbahçe Ülker, rakibine 80-65 yenilerek gruptaki ikinci yenilgisini aldı ve çeyrek final şansını zora soktu. Artık çeyrek finale yükselmemiz son hafta oynayacağımız Valencia maçında alacağımız skora bağlı olacak.

Aslında maç öncesi değişik hesaplar yapıyorduk. Yunan pivotu Giannis Bourousis'den yoksun olarak İstanbul'a gelen Olympiakos karşısında alacağımız galibiyet grup liderliğini müjdeleyecekti ancak hesaplarımız tutmadı. Bir de üzerine Litvanya'dan gelen Valencia galibiyetinin haberi çeyrek final şansımızı bile oldukça zora soktu. Zaten son yıllarda hiçbir takımımızın Euroleague'de 'güle oynaya' çeyrek finale kaldığını hatırlamıyorum. Efes Pilsen'in yaşadığı iki Final Four başarısı bile hafızalardan silindi artık, takımlarımızdan yeni başarılar bekleniyor.

Maça dönersek; maçtan önce mücadeleye iki İspanyol hakemin atanması kafamı karıştırdı. Ancak maç içinde gördüm ki, bu şüphelerim yersizdi çünkü hakemler ne gördüyseler onları çaldılar ve temsilcimizi zor durumda bırakacak herhangi bir karara imza atmadılar. Maçın başında Spanoulis'in penetreleri ve uzun oyuncular Erceg ve Mavrokefalidis'in dışarıya açılarak attıkları yüksek yüzdeli şutlar skorda geriye düşmemizi sağladı. Ancak Olympiakos antrenörü Ivkovic'in yaptığı oyuncu değişiklikleri ve Teodosic ısrarının ardından oyunu dengeledik ve ikinci çeyrekte yakaladığımız yüksek tempo ile soyunma odasına 36-34'lük skorla önde gitmeyi bile başardık. İkinci yarıya çok iyi başlayan Fenebahçe Ülker, 25.dakikada farkı 12 sayıya kadar çıkarttıktan sonra erken 'maçı kazandık' havasına girince Avrupa'nın en değerli oyuncularından olan Papaloukas devreye girdi ve Nesterovic'in de katkısıyla oyun önce dengelendi, daha sonra ise son çeyreğin başında öne geçen Olympiakos, bir daha maçın hakimiyetini bırakmadı ve oyundan kopan temsilcimiz karşısında mücadeleyi 80-65 ile kazanmayı başardı. Özellikle ilk 25 dakikada sadece 37 sayıya izin veren Fenerbahçe Ülker'in son 15 dakikada tam 43 sayı yemesi maçın kilit noktalarından biri oldu. Ayrıca sezon başından bu yana müthiş bir performans sergileyen Ömer Onan'ın sadece iki sayıda kalması, Olympiakos cephesinde Mavrokefalidis-Erceg ikilisinin Bourousis'in yokluğunda skora yaptığı ekstra katkılar ve ribaundlar'da rakibe verilen üstünlük (38-30) maçın kaybedilmesini sağlayan diğer etkenlerdi.

Maçın ardından Olympiakos grup liderliğini garantileyerek evine dönerken, Fenerbahçe Ülker ise çeyrek final şansını son haftada İspanya'da kovalayacak. Kazanırsak çok iyi olur ancak kaybedersekte ikiden farklı yenilgi almamamız gerekiyor. Ancak Zalgiris'i deplasmanda 80-74 yenerek iddiasını sürdüren ve çok iyi bir iç saha takımı olan Valencia karşısında işimiz oldukça zor. Umutlarımız devam ediyor ancak Fenerbahçe Ülker'in son haftalardaki form grafiği Valencia maçı öncesi hiç iyi sinyaller vermiyor. Umarım geri dönüş maçımız bu maç olur ve uzun bir aradan sonra Türk basketbolu özlemle beklediği çeyrek final sevincini yaşar!

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Mert Genç Son Yazıları
Reklam
Ajansspor Tüm Yazarlar