Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
Reklam
  • 23:04
  •  (Dak: 63') GOL
  • Falkenbergs FF  0-2  Mjallby
  • 349
  • İsveç : Superettan

Adalet bu değil...

Tarih06 Nisan 2008 , 14:35

11 Kasım 2007 tarihini hatırlayın...
Kayseri Atatürk Stadı’nda Kayserispor’un konuğu Fenerbahçe’ydi.
Hakem ise Oktay Demiray...
1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile devam eden maçın 28. dakikasında Oktay Demiray devreye giriyor ve Edu’yu, göğsünden dönen topu ‘eliyle kesti’ bahanesiyle ikinci sarıdan dışarı atıyor.
...Ve Fenerbahçe 62 dakika 10 kişi oynuyor, 1-0 önde götürdüğü maçı 2-1 kaybediyor.
Maç sonrasında Fenerbahçe tarafı feryat-figan hakeme yükleniyor.
O gün herkes Oktay Demiray’ın yaptığını hatalı buluyor ve Fenerbahçe’ye hak veriyordu.
Şimdi durum değişti.
Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda, Fener-bahçe’ye konuk olan ve iyi oynayarak Saidou ile 1-0 öne geçen Kayserispor oluyor.
İlk maçta Oktay Demiray’ın yaptığını bu kez Hakan Sivriservi fazlasıyla yapıyor.
Gereksiz sarı kartlar, olmadık fauller ve UYDURUK PENALTI ile Kayserispor’un kolunu kanadını kırıyor.
Bu yetmiyormuş gibi son saniyelerde ofsayt golü ile son noktayı koyan da aynı hakem triosu.
Oysaki maçın ilk yarısında Kayserispor’un iki net ofsayt olmayan atağını kesen de yine yardımcı hakem Serkan Çimen’di.
Kısacası...
Adalet bu değil...
Bir gün öyle, bir gün böyle...
Bir gün ona, bir gün buna...
Nasıl ki ligin ilk yarısında Fenerbahçe’nin hakkı yendiyse, bugün de Kayserispor’un hakkı fazlasıyla yenmiştir.
Hiç kimse hikaye anlatmasın.
Türk futbolunda maalesef bu böyle gelmiş böyle gidiyor.
Yok Fenerbahçe, yok Beşiktaş, yok Galatasaray...
Hiç farketmiyor.
Bugün kim güçlüyse kaymağı da o yiyor.
Olan da biraz olsun başını kaldıran Kayserispor ve Kayserispor gibi Anadolu takımlarına oluyor.

*******

ERCİYES’İN EN RAHAT MAÇI
Kimse iyi futbol beklemiyordu. Sadece 3 puandı beklentiler.
Nitekim Malatyaspor karşısında iyi futbol sergilenmedi ama; rakibin ağır defansı karşısında sayısız fırsatlar yakalandı.
Serdar Samatyalı’yı çıkarın Malatyaspor adeta amatör bir takımı andırdı.
Kalecisinden tutun da ileri ucundaki Atilla Birlik’e kadar.
İlk kez bu kadar aciz ve defansı ağır bir takım izledim.
Aslında fert fert olarak baktığımızda Süper Lig deneyimine sahip futbolcuların bu kadar isteksiz ve etkisiz görünmesi beni şaşırttı.
Aslında puantajdaki sıralamaları her şeyi gösteriyor ama; yine de Malatyaspor gibi futbol potansiyeli olan bir ekibin bu kadar kötü olmaya hakkı olmamalı diye düşünüyorum.
Erciyesspor’a gelince.
Geçmiş maçlara oranla biraz daha hareketli bir oyun yapısı vardı sahada.
Aliyev’in organizatörlüğünü üstlendiği orta alanda Köksal iki gol atmasına rağmen hala eski Köksal değil.
Burhan yine işlemedi. Çünkü; onca müsait pozisyona rağmen gol bulamaması kötü bir durumdu. Emrah da attığı golün dışında sayısız pozisyon buldu ve anlamsız işler yaptı.
Özet olarak; Erciyesspor son haftalardaki en rahat maçını oynadı. İki haftada alınan galibiyetlerin futbolculara özgüvenini getirdiği gibi ilk altı iddiasını da kuvvetlendirdi.
Artık ilk 6’ya girmek de, girmemek de futbolcuların elinde.

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Metin Kösedağ Son Yazıları
Reklam
Ajansspor Tüm Yazarlar