Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
   GÖZDEN KAÇIRMA : Spor Toto Süperlig | Puan Durumu | Süper Final Şampiyonluk Grubu | Süper Final Avrupa Ligi Grubu |

Yıldırım etkisi!

Tarih07 Şubat 2012 , 14:00

Ne demişti Aziz Yıldırım: 14 Şubat’ta Türkiye’yi sallayacağım

Bunun üzerine ben ne yazmışım peki?

…Benim algım o ki; Yıldırım’ın bu sözleri şike davası ekseninde gelinen noktada Metris’ten dışarıya, siyasetçisinden, gazetecisine ve dahi şike davası ile ilgili tüm kişi ve kurumlara kocaman bir göz dağıdır.

Hiç şüphe yok ki bu gözdağının ardındaki Kaf dağı için 14 Şubat’ı beklemeyecek çok kişi ve kurum olacaktır. Bakalım Aziz Yıldırım’ın ‘Türkiye’yi sallayacağım’ sözleri, o sözler günü geldiğinde söylenmeden önce Türkiye’de kimleri sallayacak?

Ve o sallantıdan 14 Şubat öncesi kimler yıkılarak, kimler de dimdik ayakta çıkacak?

Bence o güne kadar asıl gözlemlenmesi gereken de ilgilisinde ağır tramvalar yaratabilecek! bu söylemin etki-tepkisi olacak…


Ve bugün…

14 Şubat’a daha 1 hafta var.
Ama o sözlerin ardından yazdığım gibi bugün yıkılan bir çok kişi ve kurum var.
Başta ‘Çözemiyorsan Ertele Federasyonu’ olmak üzere onun başkanı ve üyeleri gitti.
Her işi erteleyenler, erteleme konusunda o kadar istikrarlılar ki! istifalarını bile erteleyerek yaptılar.
Bugün de Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören giderse şaşırmayın.
Şimdi birileri diyecek ki ‘Tüm bu olan bitenle Aziz Yıldırım’ın ne alakası var?
Sizce yok, bence var.
Hele bir de 14 Şubat’ı görelim bakın nasıl alakası var.
Ne yazık ki Türk futbolunun ufkunda güneş yok, kara bulutlar var.

***

Şike davasının her aşamasında önümüze dayatılan futbolun ekonomisi oldu.
O ekonominin ve dolayısıyla ‘şike yapanlar düşürülürse futbol batar’ tezinin yılmaz savunucuları ‘temiz futbol için ne gerekiyorsa yapılmalı’ diyenleri hiçe saymaya devam etmeye dursun, futbol kulüplerinin zaten batma noktasına geldiği gerçeğini daha ne kadar yok sayacaklar anlamak mümkün değil?

Bakın..
Beşiktaş'ın özkaynağı eksi 270 milyon lira.
Ödenmiş sermayesi 40 milyon lira. Toplam borcu 453 milyon liraya ulaştı.
Galatasaray’ın özkaynağı eksi 264 milyon lira.
Ödenmiş sermayesi 2.7 milyon lira.Toplam borç 415 milyon lira.
Fenerbahçe’nin özkaynağı 102 milyon lira.
Ödenmiş sermaye 25 milyon lira.
Kısa vadeli borç 60.2 milyon, uzun vadeli borç 2.8 milyon lira.
Toplam borcu 63 milyon lira.
Rakamlar ortada. Kulüpler büyük bir mali krizin içinde.
Borç batağındaki futbol ekonomimizin büyüklüğünün 5 milyar dolara ulaştığı bu süreçte şike davasının ekonomik sonuçlarından bahsetmek ne kadar doğru siz karar verin artık?

***

ÇEF (Çözemiyorsan Ertele Federasyonu) Başkanı M.Ali Aydınlar, istifa etti ve gitti. Giderken yaptığı yazılı açıklamanın yankıları hala sürüyor.
O günden sonra kamerelar önüne çıkmayan Aydınlar, Çarşamba akşamı KanalTürk televizyonunun ‘Telegol’ programına katılacak ve istifasının ardından ilk kez konuşacak.
Son anda bir değişiklik olmazsa Aydınlar’ın o programda yapacağı açıklamalar şüphesiz yine gündem oluşturacak.
Ve kuvvetle muhtemeldir ki o gündemden Türk futbolu yine yara alacak.
Aydınlar’ın görevde kaldığı 8 aylık süreçte yapamadıkları ortada.
‘İstifa ettim’ diyerek gitti ama bence giderken ardında bıraktığı enkazdan futbolun içindeki çok kişi ve kurum da zarar gördü.
O zarar görenlerin başında da Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan ve bugünlerde bunun sebebinin Aydınlar Federasyonunun olduğunu söyleyen Fenerbahçe geliyor.
Peki Fenerbahçe yönetimi neden bunu söylem olmaktan öteye taşımıyor ki?
Madem bu karardan dolayı zarar görmüş ve mağdur edilmişlerdir, neden Aydınlar ve yönetimini görevi kötüye kullanmaktan dava etmezler?
Neden?

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Mustafa Yaşar Son Yazıları
Reklam
Ajansspor Tüm Yazarlar