Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
   GÖZDEN KAÇIRMA : Spor Toto Süperlig | Puan Durumu | Süper Final Şampiyonluk Grubu | Süper Final Avrupa Ligi Grubu |

Çapa gördü, Karaman baktı!

Tarih02 Şubat 2012 , 11:52

Sivas galibiyeti anlaşılan Gaziantepspor'da hem teknik adamı hemde futbolcuları çok havaya sokmuş..

Dün akşam Gençlerbirliği karşısında ilk yarıda beraberliğe razı bir görüntü, ama aynı zamanda kontrolsüz güç sergilerken, ikinci yarıda meydanı rakiplerine bıraktılar. 

Bunda her iki takımın teknik adamının oyuna hamleleri, maçın kaderine tesir etti..

Gaziantepspor'da ilk yarıda özellikle orta alanda Orhan ve Binya iyi mücadele verdi. Popov çok koştu. Pozisyonlarda olmaya çalıştı. Sosa daha silik kaldı ve etkili ataklarda varlığını hissettiremedi.
 Defans da Dany ve Emre nedense güven veremedi. Sağda Serdar'ın çıkışıyla oyuna giren Elyasa ile adeta hakemden kart görmek için yoğun çaba sarfetti. Solda Şenol Hurşit'e geçit vermeyince, ilk yarı golsüz sonuçlandı.

 İkinci yarı Fuat Çapa, ilk hamlesini yaptı ve Oktay'ı oyuna aldı..Bu Hikmet Karaman'a bir işaretti. Çünkü Oktay daha çok ortalara kadar gelen, aralara kaçarak pozisyon üretebilen vede aynı zamanda toplara iyi vurabilen bir oyuncuydu. 

Nitekim oyuna girer girmez etkisini göstermeye başladı. Artık Orhan iyice yorulmuş, Binya rakibinin hamlelerini karşılamakta zorluk çekiyordu. Karaman'ın yapması gereken bu ikiliden birisini çıkartıp Bekir Ozan'ı oyuna almasıydı. Ama Karaman izlemeye devam etti. Gaziantepspor'daki bu açığı iyi gören Fuat Çapa bir hamle daha yaptı ve 68'de Ersen Martin'i çıkartıp yerine Ermin Zec'i aldı.



Böylece Gençlerbirliği orta alana sahip olurken, derinlik yaratan paslarla Gaziantepspor kalesine daha rahat gelmeye başladı..

Bu kadar net görüntü Hikmet Karaman'ı nedense uyandıramadı. Hepimiz ortaya takviye destek beklerken, Karaman 73'de Cenk'i çıkartıp Turgut Doğan'ı oyuna aldı. 

Böylece Gençlerbirliği ortada cirit atmaya, Gaziantepspor kalesine rahat gelmeye devam etti.

Forvetten destek gelmeyince Gazinatepspor'lu orta alandaki oyuncular çaresiz kalırken, defans oldukça zorlanmaya başladı ve nitekim Gençlerbirliği golü geldi. 

Karaman'ın Orhan'ı golden sonra çıkartması ise sadece usulen değişiklik gibi oldu..

 Evet. Bu maç Gaziantepspor açısından çok önemliydi. Sivas karşısında hasbelkader alınan galibiyet alt sıralardan kurtulma adına büyük bir avantaj sağlamıştı. Ama bunun devam ettirilmesi gerekirdi.

Ne yazık ki Sivas maçı sonrası teknik adamından topçusuna, hatta yöneticisine kadar herkes havalara girince, medyada sanki süper bir iş yapılmışcasına boy göstermeler başlayınca, Başkent'te duvara toslanmış olundu...

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Ökkeş Özekşi Son Yazıları
Reklam
Ajansspor Tüm Yazarlar