Ajansspor

A Milli Futbol Takımı, Montella ile ilkleri başarmaya devam ediyor

Editör: Özgür Koç

Son Güncelleme /

İzlanda karşısında tarihindeki ilk deplasman galibiyetini, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında 4-2'lik sonuçla alan A Milli Futbol Takımı, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde ilkleri başarmaya devam ediyor.

A Milli Futbol Takımı, Montella ile ilkleri başarmaya devam ediyor
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR - HABER

Dün akşam oynanan karşılaşmaya kadar İzlanda deplasmanında 7 maçta 6 yenilgi ve yalnızca 1 beraberlik yaşayan ay-yıldızlı ekip, bu kötü tabloya Montella yönetiminde çıktığı maçla son verdi.

Daha önce bu deplasmanda 7 maçta 16 gol yiyen ve 3 gol atabilen Türkiye, bir maçta 4 gol atarak İzlanda'ya geçmişteki 7 maçın toplamından daha fazla gol attı.

Montella ile ilkler

A Milli Takım, Vincenzo Montella göreve geldiğinden bu yana birçok başka ilke de imza attı.

Milli Takım'da gollerin yarısı Kerem'den

A Milli Takım'ın, UEFA Uluslar B Ligi'nde 4 maçta attığı 8 gol'ün 4'ü Portekiz ekibi Benfica'da kariyerini sürdüren Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi.

Kerem, 4 golünü de İzlanda'ya attı. İzmir'de oynanan maçta 3 gol atan Kerem, deplasmanda da kapanış golünü ağlara yolladı.

Milli takımda Kerem'in ardından en çok gol atan isim 2 golle İrfan Can Kahveci oldu. İrfan, Karadağ ve İzlanda maçlarında gol sevinci yaşadı. Milli takımın diğer iki golü Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

Ay-yıldızlı ekibin EURO 2024'te 5 maçta kaydettiği 8 gol, 7 farklı oyuncudan gelmişti.

Milli takımın, Montella yönetiminde EURO 2024 öncesinde oynadığı 8 maçta attığı 11 golün 9'una da farklı oyuncular imza atmıştı.

Milli Takım'da gollerin yarısı Kerem'den
Milli Takım'da gollerin yarısı Kerem'den

Türkiye, grupta son 2 maça zirvede girdi

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 4. maçlar sonunda liderlik koltuğunda oturmayı sürdürdü.

Grupta oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Türkiye, 10 puanla ilk sırada yer aldı. Grupta Galler 8 puanla ikinci, İzlanda 4 puanla üçüncü ve henüz puan alamayan Karadağ son sırada yer aldı.

Yenilmezliğini sürdüren Montella yönetimindeki milli takım, gruptaki son 2 maçında kasım ayında Kayseri'de Galler'i konuk ederken ve deplasmanda da Karadağ ile karşılaşacak.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...