Avustralya GP'yi kazanan Leclerc'den aracına övgü
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Formula 1'de sezonun üçüncü yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinde kazanan Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc, yarış sonrası aracını övdü.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
Formula 1'de sezonun 3. yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinde zafer Ferrari pilotu Charles Leclerc'in oldu. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Monakolu sürücü bu sezon ikinci galibiyetini alarak sürücüler klasmanındaki liderliğini sürdürdü.
Heyecan dolu yarışta Scuderia Ferrari, 2018'den bu yana ilk kez Avustralya'da kazanırken, Leclerc toplam galibiyet sayısını dörde yükseltti. Öte yandan Leclerc, ilk defa Grand Slam yani pole pozisyonu, galibiyet ve en hızlı turu kaydederek bir ilki gerçekleştirdi.
Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Monakolu pilot Leclerc "Farkı kontrol edebildiğimiz ilk yarıştı. Bugün araç harikaydı. Elbette bütün hafta sonu iyi bir iş çıkardım ama araç olmadan imkansız olurdu. Bu hafta sonu, özellikle yarış hızı açısından son derece güçlüydük. Lastikler harika hissettirdi. İlk turdan son tura kadar lastikleri çok iyi idare ettik. Sadece mutluyum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk durumuyla ilgili ise Leclerc, şu ifadeleri kullandı:
"Sadece üçüncü yarıştayız. Bu yüzden şampiyonayı düşünmek zor. Ancak dürüst olmak gerekirse çok güçlü ve çok dayanıklı bir aracımız var. Şimdiye kadar hep yukarıda olduk ve umarım böyle devam eder. Eğer böyle giderse şampiyonluk için şansımız olur. Bu da beni, takım ve kendim için zor olan son iki yılın ardından gülümsetiyor. Yeniden bu pozisyonda olmak harika."
Avustralya GP sonrası pilotlar klasmanında oluşan puan durumu ise şöyle şekillendi:
