Diskalifiye olan Vettel'e bir kötü haberde takımından geldi
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Son dakika Formula 1 haberleri... Aston Martin, Sebastian Vettel'in Macaristan GP'den diskalifiye edilmesine yönelik yaptığı itirazı geri çekti.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Orhan Gülek - AJANSSPOR
Geçen pazar günü Hungaroring'de gerçekleştirilen Macaristan Grand Prix'sini ikinci sırada tamamlayan Aston Martin'de büyük sevinç vardı. Ancak takımın kutlamaları kısa sürdü.

FIA, yarışın ardından yaptığı incelemelerde Vettel'in aracında çok az yakıt kaldığını anladı. Aracın yakıt deposunda sadece 0.3 litre yakıt vardı. Oysa en az 1 litre olası gerekiyordu ve bu yüzden Vettel diskalifiye edildi.
Takım yarıştan sonra depoda en az 1,74 yakıt kaldığını ve bozuk bir yakıt pompası nedeniyle araçtan sadece 0,3 litre yakıt alınabildiğini belirtti. Takım daha sonra karara itiraz etti.
Ancak bugün yapılan açıklamaya göre Aston Martin, Sebastian Vettel'in Formula 1 Macaristan Grand Prix'sinden diskalifiye edilmesine karşı yaptığı itirazı geri çekti.
Yarış sonrası Aston Martin takımı, karara itiraz edeceğini açıklamıştı ve olayı temyize taşıdı. Ayrıca FIA hakemlerinin Vettel'i yarıştan diskalifiye etmesinin haksızlık olduğunu düşündüğü için hakemlerden de olayı tekrar gözden geçirmesini istedi.
Fakat yeni kanıtlar sunmalarına rağmen FIA hakemleri, olayın tekrar gözden geçirilmesi talebini geri çevirdiler.
FIA'ya sunulan kanıtlar yeni olsa da depoda bir litreden fazla yakıt olduğunu gösterememeleri, talebin geri çevrildiği anlamına geliyordu.
Aston Martin, mevcut durumu göz önünde bulundurarak şimdi temyiz davasını da geri çekmeyi seçti. Bu da Vettel'in ikinciliğinin resmen gittiği anlamına geliyor. Böylelikle Vettel'in diskalifiye edilmesinin ardından lider Esteban Ocon'un arkasında Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ikinciliğe, Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz da üçüncülüğe yükseldi.

Öte yandan Fernando Alonso, Pierre Gasly, Yuki Tsunoda, Nicholas Latifi, George Russell ve Max Verstappen birer sıra yükseldiler. Formula 1'in "Buz Adam" lakaplı pilotu Kimi Raikkonen ise 11. sıradan 10. sıraya yükselerek haftayı puanla kapattı.
Değişen sıralama sonrası Macaristan Grand Prix'sinin pilot puanları şöyle oldu;
Vettel'in diskalifiyesi sonrası pilotlar ve takımlar klasmanında oluşan puan durumu ise şöyle sıralandı:
- Pilotlar klasmanı

Takımlar klasmanı
1 Ağustos'ta sezonun 11. yarışı olan Macaristan GP'sinin ardından yaz arasına giren Formula 1, 27-29 Ağustos'ta Belçika GP ile sezona kaldığı yerden devam edecek. 2021'in son GP'si ise 10-12 Aralık tarihlerinde Abu Dabi'de koşulacak.
