Dört büyüklerin toplam borcu ne kadar? İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borcu...
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Dört büyüklerin toplam borcu ne kadar? İşte Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borcu...

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Galatasaray" target="_blank">Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor" target="_blank">Trabzonspor’un borçları ne kadar? Hangi kulübün daha çok borcu var? Süper Lig kulüplerinin Finansal Fair-Play ile başı dertte...Transfer dönemine girilirken, dört büyüklerin borçları merak ediliyor. Taraftarlar, ‘Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un borçları ne kadar’ araştırması yapıyor. Peki dört büyüklerin toplam borcu ne kadar?

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un ne kadar borcu var? Finansal Fair-Play kulüplerin transfer yapmasını zorluyor. Devre arası transfer dönemi başlarken, taraftarlar tuttukları takımın borçlarını araştırıyor. Peki hangi takımın ne kadar borcu var? Merak edilen detaylar haberin içerisinde...
İdari ve mali meselelerde de artık sahada alınan sonuçlar kadar tribünlerin gündemini meşgul ediyor. Mali ve İdari konularda artık bu sektörü yönlendiren kurumlar tafından takibe alınmış durumda. UEFA’nın 2010 yılında açıklamış olduğu Finansal Fair Play kriterleri klüplerin geleceği açısından kritik bir önem arz ediyor.

Avukat Emin Özkurt, kulüplerin mali durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''2010 ile 2017 yılları arasında, Avrupa kulüpleri, bir buçuk milyar Euro borçları varken, 600 milyon Euro kara geçtiler. Türk sporunda borç azalacağına, Türk futbolunda borç artışı söz konusu. Kural Avrupa Kulüpleri için de Türk futbol kulüpleri için de aynı olmasına rağmen, sonuç Avrupa'da borcun azalması, Türkiye'de borcun artmasıyla sonuçlandı. Demek ki problem uygulamada'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ise, "On milyonlarca lirayı önümüzdeki aylarda halledeceğiz. Borçsuzluk alıp transfer yapmamız gerek. Forvet forvet diyorlar rüyama giriyor çok haklılar." dedi. Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise, "Bir kuruş harcama yapmasak da biz bugün Finansal Fair Play'ı yerine getiremiyoruz. Önümüzdeki senenin şampiyon olacak kadrosunu Avrupa'ya gitmektense kurmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden 4 büyük kulübün toplam borcu 10 milyar liraya yaklaştı. Galatasaray’ın toplam borcu 2 milyar 700 milyon lira iken, Fenerbahçe'nin borcu da 3 buçuk milyar lira civarında. Beşiktaş’ın toplam borcu ise 2 milyar 495 milyon liraya ulaştı. Trabzonspor'un da bir milyar lira borcu bulunuyor. Dört büyük kulüpte, UEFA'nın uyguladığı Finansal Fair Play kıskacında.

Kulüplerin mali yapısı, Futbol Federasyonu'nu da harekete geçirdi. Federasyon yönetimi, Türkiye Bankalar Birliği ile ortak çalışma başlattı. İki kurum arasında yapılacak işbirliğiyle, kulüplerin mali alt yapılarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Sıkı mali politikaların yanısıra bankacılık sektörüyle daha etkin bir ilişki kurulması amaçlanıyor.
