En pahalı Türk! Arda Turan’ın rekorunu kırmaya aday
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
İngiliz The Sun gazetesi, Leicester City futbolcularının olası transfer bedellerini çıkarırken, Çağlar Söyüncü’nün fiyatını 40 milyon Sterlin olarak gösterdi.

- Haberin Kaynağı:
- The Sun
AJANSSPOR - DIŞ HABER
Türk futbolunu yurt dışında başarıyla temsil eden isimlerden Çağlar Söyüncü gururumuz olmaya devam ediyor. Milli futbolcu bu kez İngiliz basınında çıkan bir haberle adından söz ettirdi.

Ada’nın ünlü tabloid gazetesi The Sun, Leicester City futbolcularının piyasa değerleri üzerine bir haber yaptı. Haberde Çağlar Söyüncü’nün bonservis bedeli 40 milyon Sterlin (yaklaşık 475 milyon TL) olarak gösterildi.
Böylece takımının en değerli 4. ismi olan başarılı stoper, halen dünya üzerindeki en pahalı Türk futbolcusu olarak da dikkat çekti. Eğer Çağlar, kendisine belirlenen fiyatla başka bir kulübe satılırsa Türkiye transfer rekorunu da kıracak.
Bu alanda rekor hala Atletico Madrid’den Barcelona’ya 41 milyon Euro’ya geçen Arda Turan’da. Çağlar’ın 40 milyon Sterlin’lik bonservis bedeli ise yaklaşık 46.5 milyon Euro’ya denk geliyor.

Futbolcu Nereden Nereye Milyon Euro
Arda Turan Atletico Madrid Barcelona 41
Cenk Tosun Beşiktaş Everton 22
Çağlar Söyüncü Freiburg Leicester 21
Merih Demiral Sassuolo Juventus 18
Yusuf Yazıcı Trabzonspor Lille 17.5
Hakan Çalhanoğlu Leverkusen Milan 14.5
Cengiz Ünder Başakşehir Roma 14.25
Enes Ünal Manchester City Villarreal 14
Yunus Mallı Mainz Wolfsburg 12.5
Daha önce Leicester’a transfer edilirken kulübüne 21 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Çağlar Söyüncü, güncel listenin de 3. sırasında yer alıyor. Türkiye’nin nitelikli futbolcu kaynağı Altınordu altyapısından yetişen Çağlar, henüz Süper Lig tecrübesi yaşamadan Bundesliga ekibi Freiburg’un yolunu tutmuştu.
Avrupa’da büyük bir gelişim gösteren ve A Milli Takımımızın da değişmez isimlerinden bir haline gelen 24 yaşındaki futbolcu, altyapılarda forma giyen genç oyuncular için en doğru örneği oluşturuyor.

Çağlar Söyüncü son olarak Leicester’da Manchester United’a attığı golle Premier Lig’de Manchester City’nin şampiyon olmasını sağlamıştı.